بازار نگران شوک عرضه زعفران دپوی تعاون روستایی/ نیاز به ایجاد لنگرگاه محصولات کشاورزی در ۵ قاره داریم

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، علی حسینی در گفت‌وگو با ایلنا در مورد اقدام سازمان تعاون روستایی برای خرید حمایتی زعفران از کشاورزان، اظهار کرد: هر چند این اقدام به صورت مقطعی از کاهش قیمت زعفران جلوگیری کرد، اما نتایج آن در طولانی مدت می‌تواند تاثیر منفی بر بازار داخلی و خارجی داشته باشد.

وی ادامه داد: آمار سازمان تعاون روستایی نشان می‌دهد این سازمان ۷۲ تن و ۱۱۷ کیلوگرم زعفران را از کشاورزان و خریداری در انبارهای خود دپو کرده است.

حسینی تعداد کشاورزانی که زعفران خود را به این سازمان تحویل داده‌اند را یک هزار و ۳۶ کشاورز اعلام کرد.

وی با تاکید بر اینکه بسیاری از کشاورزان از تحویل زعفران خود به این سازمان پشیمان شده‌اند، افزود: تاخیر در پرداخت مطالبات، کشاورزان را در تنگنای اقتصادی قرار داده است و بسیاری از آن‌ها بارها عنوان کرده‌اند که ترجیح می‌دادند محصول خود را با قیمت کمتری به فروش برسانند، اما بهای دست رنج خود را به طور نقدی دریافت کنند.

به گفته حسینی؛ از آبان ماه که اولین خرید حمایتی زعفران انجام شد تا امروز سازمان تعاون روستایی تنها سه هزار و ۱۳۶ میلیارد ریال معادل ۴۶ درصد از مطالبات زعفران کاران استان‌های خراسان جنوبی و شمالی را تسویه کرده است.

وی با ابزار نگرانی از آینده بازار زعفران با توجه به شرایط پیش آمده، اظهار کرد: کارشناسان نگران شوک عرضه زعفران دپوی شده تعاون روستایی با بازار هستند.

حسینی تصریح کرد: کارشناسان بر این باورند که عرضه حجم قابل توجه زعفرانی که سازمان تعاون روستایی در انبارهای خود دپو کرده است در شرایط کنونی بازار، می‌تواند به زیان تولید کشور باشد.

وی یادآور شد: با توجه به شرایط پیش آمده در پی شیوع ویروس کرونا راه های صادراتی بسیاری از کشورها به روی ما بسته شده و صادرات زعفران نیز مانند بسیاری از کالاهای دیگر به کندی انجام می‌شود.

حسینی یکی از دلایل مشکلات بزرگ کشور در صادرات را آماده نبودن برای مواجه با بحران دانست و گفت: ما هیچگاه برای زمان بحران آماده نیستیم این امر موجب می‌شود که همیشه در مواجه به آن متحمل زیان‌های سنگین شویم.

وی ادامه داد: تفاوتی نمی‌کند بحران چگونه و در چه ‌ای باشد از سیل تا بیماری، همواره بازارهای ما به ویژه بازار محصولات کشاورزی تحت تاثیر قرار می‌گیرد و موجب نوسانات شدید در بازار داخلی و خارجی می‌شود.

حسینی ایجاد لنگرگاه‌های صادراتی در خارج از کشور را راهکاری برای شرایط بحران عنوان کرد.

عضوی شورای ملی زعفران گفت: لازم است لنگرگاه‌های در ۵ قاره جهان ایجاد کنیم تا در زمانی که به دلیل بحران امکان خروج محصول از کشور را نداریم بازار را از دست نداده و متحمل زیان جدی نشویم.

حسینی خرید حمایتی زعفران و هر محصول کشاورزی توسط دولت را راهکاری موقت دانست که در طولانی مدت نتایج آن بر تولید و بازار منفی است.

فتحنایی

Recent Posts

قدردانی دبیرکل سندیکای بیمه گران ایران از شرکت بیمه معلم

دبیرکل سندیکای بیمه گران ایران و اعضای هیئت رئیسه شورای هماهنگی شرکت‌های بیمه در استان‌های…

4 ساعت ago

رئیس شعبه قم شرکت بیمه حکمت صبا منصوب شد

دکتر بهاری فر مدیرعامل و نایب رئیس هیئت مدیره شرکت بیمه حکمت صبا طی حکمی…

4 ساعت ago

افزایش اطمینان گیرندگان ضمانت نامه های بانک ملی ایران با استعلام از سامانه سپام

گیرندگان ضمانت نامه های بانک ملی ایران می توانند به صورت اینترنتی و آنی،استعلام مورد…

4 ساعت ago

رکوردهای جدید شرکت صبانور طی ۶ ماهه نخست ۱۴۰۳

شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور، رکوردهای حاصل شده در استخراج و تولید محصولات این…

4 ساعت ago

حضور گروه فولاد مبارکه در نمایشگاه‌های تخصصی صنعت برق و انرژی‌های نو اصفهان

نگاهی به حضور گروه فولاد مبارکه در چهاردهمین نمایشگاه تخصصی صنعت برق و دومین نمایشگاه…

4 ساعت ago

نشست مدیرعامل و نمایندگان فعال در بیمه‌های آتش‌سوزی

مدیرعامل بیمه آسیا در این نشست بر بررسی ظرفیت‌های بازار، ریسک سنجی صحیح، جذب پورتفوی…

4 ساعت ago