×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۸ بهمن , ۱۴۰۳
بانک‌ها مکلف به پرداخت وام ۴۰ میلیونی مسکن مهر می‌شوند

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان ، جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی پیش از ظهر امروز(دوشنبه) به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد. اسحاق جهانگیری در این جلسه با اشاره به گزارش وزارت راه و شهرسازی در خصوص وضعیت اجرای پروژه مسکن مهر در کشور، گفت: مسکن مهر طرحی بود که در اواخر دولت دهم آغاز شد و هدف اجرای این طرح ساخت مسکن برای طبقات ضعیف جامعه بود.

وی با یادآوری اینکه اجرای طرح ها و اقدامات بزرگ نظیر احداث سدها، بزرگراه ها و خطوط راه آهن از آغاز تا زمان تکمیل، معمولاً طرح هایی طولانی مدت هستند و به عنوان مثال برخی سدها که امروز افتتاح می شود، کلنگ زنی آن در دولت مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی بوده است، تصریح کرد: طرح مسکن مهر در اواخر دولت دهم شروع شد و با پیگیری های مجدانه دولت تدبیر و امید، کار تکمیل آن ادامه یافت که امیدوارم پروژه های مسکن مهر تا پایان سال ۱۳۹۹ به پایان برسد.

جهانگیری با اشاره به برخی موانع قضایی پیش روی تکمیل تعدادی از پروژه ها و طرح های مسکن مهر، خاطر نشان کرد: لازم است طی نامه ای به رییس محترم قوه قضاییه، مستندات پرونده های مرتبط با طرح های مسکن مهر ارسال شود تا با دستور ویژه رییس دستگاه قضا شاهد تعیین تکلیف و حل و فصل این پرونده ها باشیم.

معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به برنامه افزایش سقف تسهیلات مسکن مهر از ۳۰ میلیون تومان به ۴۰ میلیون تومان گفت: لازم است این موضوع به عنوان مصوبه جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به بانک های عامل ابلاغ شود تا همه بانک ها مکلف به اجرای این برنامه باشند.

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه طرح مسکن مهر باید با سازوکار جدید و اصلاح ضعف های گذشته برای کمک به اقشار ضعیف جامعه استمرار پیدا کند، از وزارت راه و شهرسازی خواست آسیب شناسی دقیقی در خصوص طرح مسکن مهر انجام دهد و سازوکارها و روش های جدیدی را برای استمرار این طرح با رفع مسائل پیشین تدوین کند.

وی بخش مسکن را از مهمترین بخش های اقتصاد کشور دانست و گفت: اگر بخش مسکن به عنوان یکی از پیشران‌های اقتصادی فعال شود می تواند رشته های مختلف صنعتی زیرمجموعه خود را نیز فعال کرده و اشتغال زایی فراوانی به همراه داشته باشد.

جهانگیری در ادامه این جلسه گزارش وزارت جهاد کشاورزی در خصوص طرح توسعه و فرآوری گیاهان دارویی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: ایران کشوری است که از جهات مختلف از مواهب و نعمات الهی برخوردار است که اگر به خوبی به هر یک از این ظرفیت ها بپردازیم، می تواند بخشی از مشکلات کشور را برطرف کند.

معاون اول رییس جمهور طرح توسعه و فرآوری گیاهان دارویی را از جمله طرح های پراهمیت در کشور برشمرد و اظهار داشت: توسعه و فرآوری گیاهان دارویی از هر منظر می تواند یکی از مهمترین طرح ها و پروژه های اقتصاد مقاومتی باشد چرا که این طرح متکی به ظرفیت های داخلی کشور است و رویکرد درون زایی اقتصاد مقاومتی نیز ناظر به همین موضوع است.

وی با اشاره به رویکرد عدالت بنیانی اقتصاد مقاومتی، خاطر نشان کرد: توسعه گیاهان دارویی می تواند گامی در جهت تحقق رویکرد عدالت بنیانی اقتصاد مقاومتی نیز باشد زیرا معمولا کشت و تولید گیاهان دارویی در مناطقی است که دولت همواره به دنبال ارائه خدمت بیشتر به مردم این مناطق و پرداخت تسهیلات اشتغال زایی است تا بتواند علاوه بر ایجاد فرصت های شغلی، درآمد مردم در این مناطق را نیز افزایش دهد.

جهانگیری همچنین با اشاره به گزارش معاون علمی و فناوری رییس جمهور مبنی بر برگزاری نمایشگاه های متعدد سالانه در حوزه گیاهان دارویی، گفت: طرح توسعه گیاهان دارویی همچنین می تواند گامی در جهت تحقق رویکرد دانش بنیان بودن اقتصاد مقاومتی باشد و با توجه به اینکه اجرای این طرح ها متکی به مردم و بخش خصوصی است، رویکرد مردمی بودن اقتصاد نیز در این طرح نهفته است.

معاون اول رییس جمهور برون گرایی را از دیگر رویکردهای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی برشمرد و گفت: در طرح توسعه و فرآوری گیاهان دارویی اگر محصولی با استانداردهای مناسب تولید شود، زمینه صادرات آن به دیگر کشورها نیز فراهم است که می تواند به معنای برون گرایی اقتصاد باشد.

وی کمک به اجرای مناسب طرح توسعه و فرآوری گیاهان دارویی را یک وظیفه مهم ملی برشمرد و از دبیرخانه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خواست تمرکز ویژه ای بر این طرح داشته باشد و مقدمات لازم برای آن را فراهم کند تا شاهد توسعه این بخش و تکمیل زنجیره آن از محل کشت تا محل فرآوری باشیم.

جهانگیری با اشاره به گزارش نماینده وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر اینکه ارزش صادرات محصولات گیاهان دارویی به صورت خام در حال حاضر در حدود ۹۵۰ میلیون دلار است، تصریح کرد: براساس گزارش‌های این وزارتخانه اگر بتوانیم اقدامات و سرمایه‌گذاری‌های لازم و حمایت‌های کافی را از این طرح انجام دهیم ارزش صادرات این محصولات می تواند به ۱۶ میلیارد دلار برسد.

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر ضرورت همکاری با کشورهای فعال در حوزه گیاهان دارویی نظیر هند و چین، تصریح کرد: توسعه و فرآوری گیاهان دارویی باید به یکی از مهمترین طرح های اولویت دار اقتصاد مقاومتی تبدیل شود چرا که می تواند علاوه بر ایجاد فرصت های شغلی، درآمدهای ارزی خوبی نیز برای کشور به همراه داشته باشد.

وی همچنین با اشاره به گزارش های دبیرخانه ستاد از وضعیت اجرای پروژه های ملی اقتصاد مقاومتی گفت: انتخاب برخی پروژه ها به عنوان پروژه های ملی اقتصاد مقاومتی براساس بررسی های دقیق و هدف دار بوده است و خوشبختانه امروز شاهد آن هستیم که پروژه های ملی و اولویت دار نظیر پالایشگاه ستاره خلیج فارس و خودکفایی گندم آثار مثبت فراوانی در دوره تحریم برای کشور داشته است.

دکتر جهانگیری افزود: پروژه های ملی اقتصاد مقاومتی همواره با دقت و براساس نیازهای اساسی کشور تعیین می شود و معمولا اجرای این پروژه ها یا در امنیت قضایی کشور یا جلوگیری از خروج ارز و یا در توسعه صادرات موثر بوده است که لازم است از استانداران کشور نیز در خصوص اجرای این پروژه ها قدردانی شود چرا که گزارش های دبیرخانه حاکی از آن است که اجرای این پروژه ها در استان ها موفق بوده است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.