Categories: راه و مسکن

بانک اطلاعات مسکن با بهره‌مندی از تجربه ۵۰ کشور تدوین شد

غزال راهب عضو هیات‌مدیره مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و مدیر بخش مسکن و سیستم‌های ساختمانی در گفت‌وگو با وزارت راه و شهرسازی برنامه‌ها،سیاست‌ها و همچنین پیشنهادهای بخش مسکن مرکز تحقیقات را در چارجوب چشم‌انداز پیش‌بینی شده در طرح جامع مسکن، تشریح کرد.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مدل‌سازی، پیش‌بینی و پایش برنامه‌های تفکیکی تامین مسکن در قالب عدالت فضایی،  ارزیابی و پایش همسویی برنامه‌ها با طرح جامع مسکن، طرح‌های جامع و سیاست‌های اسکان جمعیت در طرح‌های آمایش را بخشی از این برنامه و سیاست‌های پیشنهادی برشمرد.

مدیر بخش مسکن و سیستم‌های ساختمانی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بخش دیگری از سیاست‌های آن مرکز را تدوین ضوابط و دستورالعمل‌های مرتبط با مسکن، مستندسازی و ارزیابی اقدامات انجام شده، توسعه بانک‌های اطلاعاتی ساختمان و مسکن، و پروژه‌های الگو عنوان کرد.

راهب گفت: راهکارهای افزایش قدرت خرید متقاضیان مسکن، تامین مسکن استیجار، کنترل بازار اجاره‌بها، برنامه بازآفرینی در بافت‌های فرسوه و بهسازی ساختمان‌های موجود در هماهنگی با هم می‌توانند به شکل‌گیری عدالت فضایی منجر شوند که رصد کردن این برنامه ها و ارایه تحلیل و پیشنهادهای مرتبط می‌تواند در بخش مسکن راهگشا باشد و جزو برنامه‌های پیشنهادی این بخش است.

وی تصریح کرد: ایجاد سامانه‌ای برای رصد سیاست‌های تدوینی با افق‌های پیش‌بینی شده در طرح جامع مسکن، سیاست‌های توزیع جمعیت در کشور و اسکان، الگوهای تراکمی و سقف‌های جمعیتی و استقرار مناسب در کاربرهای تعریف شده در طرح جامع از اهمیت بسزایی برخوردار است که ساز و کار تحقق آن مناسب است تا در برنامه قرار بگیرد.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بر تدوین ضوابط و دستورالعمل‌های مرتبط با مسکن تاکید کرد و افزود: طرح‌های پژوهشی که در تدوین ضوابط و دستورالعمل‌های اجرایی کاربرد خواهند داشت، راهبردهای طراحی و فن ساخت به منظور کاهش هزینه ساخت مسکن، تبیین الگوی ساخت مسکن در بافت‌های فرسوده شهری، تدوین دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌های طراحی مسکن شهری، ساختمانهای بلند و مسکن روستایی بخشی دیگر از برنامه‌هاست.

راهب توضیح داد: مستندسازی طرح‌ها و برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن، بررسی تطبیقی برنامه با شرایط و وضع موجود کشور و ارائه پیشنهادهای اصلاحی برنامه، ارزیابی کیفی فرایند اجرای طرح‌ها و ارائه گزارش مستمر اجرای برنامه‌ها بخشی دیگر از برنامه‌های مرکز در حوزه مسکن است.

مدیر بخش مسکن و سیستم‌های ساختمانی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بر توسعه بانک‌های اطلاعاتی مسکن و ساختمان تاکید کرد و گفت: بانک اطلاعات مسکن در یک برنامه تحقیقاتی با شناسایی شاخص‌ها و زیرشاخص‌های مسکن با بهره‌مندی از تجربیات ۵۰ کشور و نهاد بین‌المللی با بازخورد تجربه داخل تهیه شده که می‌تواند در اختیار مجریان قرار گیرد.

به گفته وی، توسعه بانک اطلاعات مسکن ابزاری جهت برنامه‌ریزی و تصمیم‌سازی به تفکیک گروه‌های درآمدی و ویژگی‌های فرهنگی و اجتماعی گروه‌ها در هر شهر و با استفاده از ظرفیت استانی و ستادی است که ‌می‌تواند به هماهنگ کردن عرضه و تقاضا بینجامد.

راهب همچنین یادآور شد: مرکز تحقیقات در قالب پروژه‌های الگو موضوعات مرتبط با مسکن از جمله انتخاب فناوری مناسب و شیوه‌های انتقال فناوری، ضوابط کمی و کیفی ساخت مسکن، تحلیل اقتصادی و بازاریابی مسکن و موارد دیگر را در دستور کار قرار داده است.

فتحنایی

Recent Posts

حضور پررنگ بانک سینا در مهمانی ۱۰ کیلومتری عید غدیر

همزمان با برگزاری میهمانی عید غدیر در شهرهای مختلف کشور، بانک سینا موکب پذیرایی از…

10 ساعت ago

انتصاب جناب آقای دکتر ظهرابی به سمت معاونت فناوری اطلاعات موسسه اعتباری ملل

دکتر مسعود ظهرابی طی حکمی از سوی مدیرعامل محترم موسسه اعتباری ملل از اول تیرماه…

10 ساعت ago

راه‌اندازی سیستم چت آنلاین در بانک پاسارگاد

بانک پاسارگاد با هدف ارائه خدمات نوین بانکی و ارتقای سطح کیفی خدمات، سیستم چت…

10 ساعت ago

مزایده عمومی املاک مازاد بانک اقتصادنوین

بانک اقتصادنوین در راستای اجرای«قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر» و رعایت حداکثری دستورالعمل‌های بانک مرکزی…

10 ساعت ago

مراسم تکریم سادات در بانک صنعت و معدن

در آستانه عید سعید غدیر خم مراسم تکریم سادات با حضور حسین عسکری رییس هیات…

10 ساعت ago

بهره برداری از سایت جدید بانک ملت همزمان با عید سعید غدیرخم

همزمان با عید سعید غدیرخم، نسخه آزمایشی وب سایت جدید بانک ملت با امکانات ویژه…

10 ساعت ago