به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم با اشاره به شرایط فعلی بازار مسکن، گفت: در بروز شرایط فعلی در بخش مسکن مولفه های بسیاری موثر بوده و نمی توان نوک پیکان تقصیرها را فقط به سمت یک نهاد یا سازمان نشانه رفت.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه برای ساماندهی بازار مسکن فقط نباید فشارها به سمت تسهیلات در این حوزه هدایت شود، افزود: شاید یکی از اهرم های ساماندهی بازار تسهیلات ارزان باشد اما باید بدانیم که باید سایر دستگاه ها نیز به ماموریت خود عمل کرده و وظایف قانونی خود را انجام دهند.
مسکن به کالایی سرمایه ای بدل شده است
وی با انتقاد از سوداگری در بخش مسکن، تصریح کرد: متاسفانه تبدیل مسکن به کالایی سرمایه ای در سال های اخیر بحث سوداگری را نیز در این بازار داغ کرده از این رو قبل از هرکاری باید تلاش در راستای تبدیل مسکن به کالای مصرفی انجام شود.
این نماینده مردم مجلس یازدهم، با بیان اینکه در پی سرمایه ای شدن مسکن شاهد وجود بیش از ۵۰۰ هزار واحد خالی از سکنه در تهران هستیم، گفت: همین عدم عرضه مسکن به بازار از مولفه های تاثیر گذار در رشد قیمت است که متاسفانه در سراسر کشور این نوع احتکار دیده می شود.
طغیانی با تاکید بر اینکه آنچه در بحث مسکن مسئله را پیچیده کرده بحث تاخیر زمانی در اثرگذاری سیاست های مصوب است، افزود: اینکه عده ای امروز طرحی ارایه دهند و خوشبین باشند به زودی بازار از التهاب دور خواهد شد درست نیست زیرا از زمانی که سیاستی لحاظ شده یا سیاستی مورد تغییر و تحول واقع می شود تا زمانی که در بازار اثر گذار باشد حداقل دو سال وقت نیاز است.
بازه زمانی ۲ ساله برای اثرگذاری سیاست های جدید نیاز است
وی ادامه داد: حتی اگر سیاست تسهیلات دهی در بازار مسکن دچار تغییر و تحولاتی شود باز هم اثرگذاری آن در دوسال پیش رو مشهود خواهد بود.
وی ادامه داد: ما معتقد هستیم بهترین اقدام برای ساماندهی بازار مسکن در شرایط فعلی تلاش دولت برای عرضه واحدهای خالی از سکنه به بازار بوده که در این رابطه باید سخت گیری های بیشتری صورت بگیرد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم، با بیان اینکه عرضه ۵۰۰ هزار واحد خالی در تهران و همچنین دو میلیون و ۵۰۰ هزار واحد خالی از سکنه طبق سرشماری سال ۹۵ به بازار می تواند تا حدودی گره قیمت مسکن را باز کند، گفت: اگر دولت موفق شود حتی بخشی از این واحدها را به بازار عرضه کند به طور حتم بسیاری از مشکلات و تلاطم های قیمتی برطرف خواهد شد.
وی ادامه داد: توجه به بحث مالیات بر خانه های خالی و ایجاد سامانه املاک و اسکان و موارد از این دست نیز می توانند به ساماندهی وضعیت بازار مسکن کمک کنند.
طغیانی با بیان اینکه دولت می تواند با ارایه یارانه اعتبارات بانک مسکن را جهت تسهیلات دهی بیشتر کند، گفت: البته بانک مرکزی می تواند ازحیث منابع برای این بانک تسهیل گری کند.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، همچنین یادآور شد: وقتی که نیاز بانک مسکن به اعتبارت برای ارایه وام بیشتر باشد می توان از منابع دیگر بانک ها با نرخ پایین تر نیز برای ساماندهی وضعیت بازار استفاده کرد.