×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
با اقدامات بانک مرکزی مسلما بازار ارز کنترل می شود/ افتتاح مرکز مبادله ارز و طلا تا پایان هفته آینده

دکتر محمدرضا فرزین دیشب در گفت‌وگو با خبر ۲۱ سیما در خصوص مدیریت بازار ارز و اقدامات بانک مرکزی در این خصوص گفت: آخرین گزارشی که اخیرا به مردم ارائه دادم درباره این بود که سعی می‌کنیم در بازار نیازهای مردم را تامین کنیم. بر همین اساس در حال حاضر در ۶۰۰ صرافی و ۱۵۰ شعبه بانک‌های ملی، ملت، صادرات، سپه و تجارت در حال عرضه ارز به مردم هستیم و همه می‌توانند به این صرافی‌ها و شعب بانکی مراجعه و اسکناس ارز مورد نیاز خود را تامین کنند.

دکتر فرزین با تاکید بر فعال بودن شعب و صرافی های منتخب در تمام ایام هفته گفت: شعب بانکی و صرافی‌های منتخب در هفت روز هفته حتی در ایام تعطیل باز و فعال هستند و مردم می‌توانند از ساعت ۹ صبح تا ۱۹ برای خرید ارز مراجعه کنند.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه مردم می‌توانند در سامانه ice.ir به صورت لحظه‌ای و در همه زمان‌ها نرخ ارز را مشاهده کنند، افزود: با اقداماتی که انجام داده و خواهیم داد، پیش‌بینی این است که این نرخ روند کاهشی داشته باشد، چراکه نرخ ارز کنونی نرخ مناسب و مورد نظر ما نیست.

فرزین با ابراز انتقاد از قیمت سازی غیرواقعی ارز گفت: متاسفانه یک جریان قیمت‌ساز تلاش می‌کند قیمت‌های بالایی در بازار ارز ایجاد کند و با این قیمت‌های بالا موجب زیان مردم می‌شود. از مردم خواهش می‌کنیم که به آنها توجه نکنند و از طریق شعب بانک‌ها و صرافی‌های منتخب نیازهای ارزی خودشان را تامین کنند. به عنوان مثال، همین امروز نرخ رسمی اسکناس دلار ۴۳ هزار و ۳۸۹ تومان و نرخ دلار در بازار ۴۶ هزار و ۴۶۰ تومان بود. از سوی دیگر پیشنهاد می‌کنم که فردا چند خبرنگار به سبزه‌میدان و میدان فردوسی بروند تا ببینند نرخ صرافی‌ها چقدر است و تا چه اندازه با آنچه جریان قیمت‌ساز در جاهای مختلف اعلام می‌کند فاصله دارد.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه در روزهای گذشته که تقریبا کشور تعطیل بود، شعب بانک‌ها و صرافی‌های منتخب فعال بودند اما برخی با معاملات صوری سعی در افزایش نرخ درهم در بازار داشتند، افزود: در حالی که همین امروز یعنی یکشنبه بازار دوبی تعطیل است چگونه این نرخ افزایش پیدا کرده است. همه معاملاتی که صورت گرفته صوری است و این جریان دائما تلاش می‌کند نرخ ارز را بالاتر از قیمت واقعی بازار نشان دهد که البته موفق نخواهد شد که علایم غیرواقعی به اقتصاد کشور نشان دهد.

فرزین افزود: با اقداماتی که بانک مرکزی انجام داده و در دستور کار قرار دارد مسلما بازار را کنترل خواهیم کرد و از هیچ تلاش و کنشگری‌ در راستای کاهش نرخ ارز در بازار دریغ نخواهیم کرد.

وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت راه‌اندازی و فعالیت مرکز مبادله ارز و طلا نیز گفت: راه اندازی این مرکز در آخرین جلسه شورای پول و اعتبار در هفته گذشته تصویب شد. موضوع و هدف فعالیت این مرکز ساماندهی و توسعه بازار ارز و طلاست و انجام معاملات ارزی اعم از اسکناس و حواله و فلزات گرانبها، شمش و سکه در این مرکز انجام خواهد شد. البته گفته بودم که این مرکز نیمه اول بهمن‌ماه افتتاح می‌شود اما متاسفانه به دلیل مشکلات زیرساختی فنی نتوانستیم این کار را انجام بدهیم.

عالی ترین مقام بانک مرکزی با بیان اینکه مرکز مبادله ارز و طلا تا پایان هفته آینده افتتاح  و در گام نخست همه ارزهای خدماتی مورد نیاز مردم مانند ارز دانشجویی، گردشگری، درمانی، حمل‌ونقل و غیره در آن عرضه می‌شود، تصریح کرد: به محض راه‌اندازی این مرکز، ربع سکه را که پیش از این در بورس کالا عرضه می‌کردیم در این مرکز عرضه خواهیم کرد چراکه ربع سکه حباب بسیار زیادی دارد.

وی افزود: عرضه ربع سکه را در مرکز مبادله ارز و طلا تا ادامه می دهیم تا حبابش کاهش پیدا کند و درصددیم تا همه نیازهای ارزی را از طریق این مرکز تامین کنیم.البته راه‌اندازی این مرکز چندین گام دارد و در مراحل بعدی ابزارهای مشتقه ارزی و عملیات سوآپ را راه‌اندازی می‌کنیم و این مرکز را به یک مرکز بزرگ برای معاملات ارزی در منطقه تبدیل خواهیم کرد.

فرزین با ارائه آماری به تشریح آخرین وضعیت ارز در سامانه نیما پرداخت و گفت: در ۴۰ روز گذشته که مسئولیت بانک مرکزی را برعهده گرفتم حدود ۶٫۵ میلیارد دلار در سامانه نیما ارز با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه شد و البته برای کالاهای اساسی با دو درصد زیر این نرخ یعنی ۲۷ هزار و ۹۰۰ تومان تامین شد.

وی ادامه داد: همین امروز ۱۸۷ میلیون دلار ارز در سامانه نیما معامله شد و از آنجایی که علامت و نشانه‌ای از بازار گرفتیم که درهم کم است ۳۰۰ میلیون درهم نیز عرضه کردیم. برای فردا نیز ارزهای جدیدتری در عراق و ترکیه عرضه خواهد شد.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه یک اشکالی که در سامانه نیما شاهد بودیم این است که برخی افراد از خارج از بازارهای رسمی (بازار آزاد) تامین ارز کرده و کالایی را خریداری می کنند و بعدا در سامانه رسمی متقاضی ارز می شوند، که این کار مصداق بارز پولشویی است و در صورت اثبات نه‌ تنها کالای آن فرد ضبط شده و قاچاق محسوب می‌شود بلکه ارزش را نیز از سامانه نیما نخواهد گرفت.

وی افزود: ما به دنبال این هستیم که تقاضا در بازار کاهش یابد و اساساً مرکز مبادله را برای این راه‌اندازی کرده‌ایم که تمام نیازهای رسمی در این مرکز پاسخ داده شود، بنابراین چنین اقدامی مصداق پولشویی است و قطعا با آن برخورد خواهیم کرد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.