×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
برای مقاوم سازی ارزی در اقتصاد چه باید کرد؟  

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه ما در شرایط خاصی قرار داریم که با اقتصاد تحریم شده و مشکلاتی در تجارت خارجی روبرو هستیم، اظهار کرد: هرچند در برخی امور توانستیم موفقیت هایی را در یک دوره به دست بیاوریم و این تحریم ها مقداری ما را به خوداتکایی، خودباوری و تا حدودی خودکفایی نزدیک کرد، اما نباید فراموش کرد اقتصاد و بازار دو بال دارد؛ صادرات و واردات بنابراین نمی توان برای کاهش آسیب پذیری اقتصاد از منابع ارزی، ارتباط با دنیا را صفر کرد و صرفا به توان داخلی پرداخت.
امیر عابدی در گفت و گو با ایبِنا تصریح کرد: در نتیجه نمی توان از دنیای اقتصاد آزاد جهان خارج شد چرا که برای داشتن تولید و عرضه محصول با کیفیت و قیمت مناسب به مصرف کننده باید با فناوری روز دنیا ارتباط بگیریم. باید این چرخه را حفظ کنیم اما به موقع هم می توانیم از دانش، توان داخلی، نیروی جوان و کارآمد و مدیران متخصص و متعهد داخلی بهره ببریم، اما نباید اینگونه فکر کرد که تمام درها را ببندیم.  
وی افزود: لازمه اقتصاد این است که تعاملاتی را با دنیا داشته باشد اما با حفظ خودباوری، خوداتکایی و استقلال واقعی. بنابراین برای برنامه ریزی در بخش های مختلف اقتصادی نیاز به انتقال دانش و تکنولوژی روز داریم. زمانی اقتصاد مقاوم می شود که مدیران متعهد، متخصص و دلسوز مملکت در عرصه باشند و اداره کننده اقتصاد باشند.  
به گفته عضو رییس اتاق مشترک ایران و قزاقستان، تا زمانی که همه ابزارهای لازم را فراهم کنید اما راس هرم مدیریت نتواند راهبری خوبی داشته باشد، نمی توان به موفقیتی دست یافت و در مقابل هزینه سنگینی به ملت و مردم و نظام وارد می کنیم.
عابدی افزود: باید در حوزه صادرات تسهیل گری کنیم و در حوزه واردات هم نیازهای سرمایه ای را بشناسیم و به شرکت های معتبری که در این زمینه فعالیت دارند، اعتماد کنیم. ما راهی جز این نداریم که توازن ارزی خودمان را برقرار کنیم. این در حالی است که نوسانات نرخ ارز برای اقتصاد یک بیماری مزمن و بسیار خطرناک است و ما را از برنامه ریزی و تجارت دور می کند؛ بنابراین علم اقتصاد به ما می آموزد که قطعا برای کار بزرگ باید برنامه ریزی و طراحی داشت.  
او گفت: ثبات نرخ ارز از همه مسائل برای ما مهم تر است، بنابراین این موضوع است که مقاوم سازی را برای اقتصاد ایجاد می کند. می توان در بخشی از نیازهای داخلی با یک برنامه ریزی مدون توسعه، بخشی از نیازهای وارداتی را کاهش داد، اما این تصور آرزومندانه را به صورت رویایی نباید داشته باشیم که می توانیم با دنیا و حوزه های مختلف ارتباط نداشته باشیم و خودکفا شویم چرا که در نهایت در یک مسابقه نابرابر، این مردم هستند که آسیب می بینند.  
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در پایان تاکید کرد: برای مقاوم سازی در بخش ارزی راهی جز تعاملات بین المللی، مدیریت درست منابع داخلی و حفظ ارتباطات منطقی با بازارهای همسایه نخواهیم داشت.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.