گروه : اصناف و کشاورزی
به گزارش تجارت گردان ، محسن رشید فرخی در گفتوگو با میزان، درباره وضعیت تولید و میزان مازاد خرما و همچنین علت برگزاری میز خرما گفت: نسبت به فصل برداشت و نوبرانه یک ماه دیگر نیز فرصت داریم و برداشت خرمای اصلی در اواسط شهریورماه بهدست میآید و آنچنان خرمای مازاد در حال حاضر نداریم. در برخی از مناطق مقداری محصول داریم عنوان مثال بیشترین مقدار خرما انباشته هماکنون در قسمتهای شرقی کشور مثل خوزستان و بوشهر است. رئیس انجمن ملی خرمای ایران گفت: هرسال حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از خرما را در انبارهای کشور بهعنوان موجودی انبار محاسبه میکنیم و تا روز آخر این مشکل که به علت تغییرات جوی به محصولات سال حاضر آسیب نرسد راداریم بنابراین احتیاط میکنیم و در حال حاضر مشکلی بهعنوان خرمای مازاد نداریم.
وی افزود: در کرمان که خرما قالب آن مضافتی است بههیچعنوان خرما مازاد نداریم و در خوزستان بوشهر و قسمتی از فارس تمام محصولات این سه استان به موجودی ۱۰ الی ۱۵ درصد میرسد که به نسبت سال طبیعی است. رشید فرخی بیان کرد: امسال باوجوداینکه سال خوبی بود و بالای یک میلیون و ۲۰۰ هزار تُن برداشت داشتیم ولی خرمایی بهعنوان خرمای باقیمانده که باعث نگرانی شود را نداریم.
وی اظهار کرد: میز خرما از دو سال پیش برگزار شد که سال گذشته به علت کرونا برپایی میز خرما صورت نگرفت و در سال ۹۷ قراردادی با مدرس خیابانی منعقد کردیم و مقرر شد که هرساله میز خرما در بوشهر برگزار شود موضوعهای موردبررسی میز خرما شامل مشکلات خرما در بحث صادرات، صنایع تبدیلی و تولید بود و بهصورت ملی به همراه وزارت صمت، مسئولین ذیربط، بانک کشاورزی و انجمن ملی خرما این جلسات برگزار میشد. رئیس انجمن ملی خرمای ایران گفت: در جلسات میز خرما بر اساس اینکه خیلی از استانها قابلیتهایی دارند تقسیمکار کردیم و هر استان قسمتی از مسئولیت خرما را برعهدهگرفته گرفت ۶ استان غالب خرماخیز اعم از سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، خوزستان، فارس و بوشهر راداریم مثلاً مسئولیت استان هرمزگان در بحث گذرگاه و گمرکی بود و تصویب شد که میز خرما هرسال در بوشهر برگزار شود از سال ۹۷ برای میز خرما سال خوبی بود.
https://tejaratgardan.ir/?p=135453