×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
برنامه افزایش ۲ میلیون تنی تولید گندم با استفاده از آب سبز

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از ایرنا،«جواد وفابخش» روز سه‌شنبه در نشست خبری خود به مناسبت گرامیداشت هفته جهاد کشاورزی با اشاره به برنامه‌ جدی  معاونت زراعت برای استفاده از آب سبز (مقدار رطوبت خاک در ناحیه غیراشباع خاک) در تولیدات زراعی افزود: برای اجرای این طرح توسعه کشاورزی حفاظتی، تامین بذر، تامین بذرکار برای سطح سبز، آموزش و استفاده از کمک های فنی مرکز بین المللی سیمیت (مرکز تحقیقات بین المللی گندم) را در دستور کار داریم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: بنابراین پروژه‌ای در سطح یک میلیون هکتار آغاز کرده ایم که امیدواریم در افق آینده این میزان به ۶ میلیون هکتار برسد.

به گفته وی، این طرح در تناوب زراعی باعث افزایش بهره وری در دیم‌زارها، پایداری تولید و ماندگاری مردم در مناطق روستایی می‌شود.

وفابخش به کاهش تخصیص ارز دولتی به واردات نهاده‌ها اشاره کرد و گفت: در سال جهش تولید یکی از برنامه‌های ما تولید علوفه از محل داخل است که با تمرکز بر استان هایی مانند خوزستان بخشی از نیاز از تولید داخل تامین می شود.

وی اضافه کرد: همچنین افزایش کشت گیاهانی مانند ذرت دانه‌ای، سورگوم، ارزن و سویا در دستور کار است بنابراین نزدیک سه میلیون تن از نیاز کشور به علوفه را می‌توانیم با تولید گیاهان مختلف تامین کنیم.

گندم از چرخه خرید تضمینی کالاهای اساسی خارج نمی‌شود

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: گندم از چرخه خرید تضمینی کالاهای اساسی خارج نمی‌شود زیرا این  محصول اسکلت تولیدات بخش زارعی به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه نرخ خرید تضمینی کالاهای اساسی توسط مراجع ذیصلاح اعلام می شود اظهارداشت: پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی برای تعیین نرخ خرید تضمینی کالاهای اساسی از جمله گندم مبتنی بر فضای داخلی تولید کشور، آنالیز هزینه های تمام شده تولید با در نظر گرفتن سود عادلانه از قیمت فعلی خرید کالاهای اساسی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: چنانچه دولت بنای خرید تضمینی دارد باید میزان رقابت بین گیاهان استراتژیک مثل گندم با سایر گیاهانی که قیمت آزاد دارند  و مردم می توانند به عنوان کشت جایگزین بکارند را کاهش دهد به گونه ای که گندم در چرخه خرید تضمینی باقی بماند.

وفابخش با بیان اینکه نرخ تضمینی کالاهای اساسی باید نسبتش با سایر گیاهان برقرار شود در غیر این صورت ما مشکل خواهیم داشت، افزود: اما اگر شرایط  آتی کشور به سمتی برود که میزان یارانه نهاده ها که برای تولید گندم ارایه می شود، کم یا حذف شود، در آن صورت قیمت ها واقعی و فضای تولید، رقابتی می شود.

بیش از ۷۰ درصد پول گندمکاران پرداخت شد

معاون امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی گفت: پول گندمکارانی که محصول خود را تا ۱۷ خردادماه تحویل داده اند معادل ۷۰ درصد پرداخت شده و بقیه در صورت تامین اعتبار به سرعت به حساب کشاورزان واریز می‌شود.

وی اضافه کرد: در بحث خرید دانه های روغنی به دلیل مکانیزم خرید برای کارخانجات، در پرداخت پول کشاورزان کمی عقب هستیم اما مکانیزم خرید گندم توسط دولت و در سیلوها انجام می شود.

وفابخش از دولت خواست برای حمایت از تولید و ایجاد انگیزه در تولید سال آینده کشاورزان، در صورت امکان منابع مورد نیاز خرید گندم و دانه های روغنی شرکت بازرگانی دولتی تامین شود.

عدم خودکفایی در تولید روغن به دلیل واردات ارزان‌قیمت

معاون وزیر جهاد کشاورزی  علت وابستگی کشور به واردات روغن را واردات ارزان قیمت برشمرد و گفت: در کالاهایی که واردات ارزان قیمت انجام می‌شود خوداتکایی کاری دشواری است اما اکنون با تبدیل ارز رسمی به ارز نیمایی شاهد افزایش تولید و تاثیر مثبت آن در بخش کشاورزی هستیم.

وی با تاکید براینکه در شرایط فعلی راهی جز اتکا در تولید داخل نداریم، افزود: واردات ارزان قیمت، باعث عدم خوداتکایی در تولید برخی محصولات از جمله تولید روغن در داخل کشور شده است.

وفابخش با اشاره به اینکه دولت مکانیزم‌ هایی برای افزایش تولید دانه‌های روغنی در کشور دارد، اظهارداشت: اجرای الگوی کشت، ابزار قیمتی و حمایت از تولید در مناطقی که ظرفیت بیشتری برای این منظور دارند، از جمله این مکانیزم ها هستند.

وی براین باور است که ابزار قیمتی در توسعه کشت موثر است به طوری که نرخ کلزا به دلیل عملکردش باید دو برابر گندم باشد و اگر تعیین نرخ به درستی رعایت نشود تولید کاهش می یابد.

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به تحریم ها برای کاهش خروج ارز، کشور راهی جز اتکا به تولیدات داخلی ندارد، بنابراین باید تولید افزایش و واردات کاهش یابد که این هم به نفع تولیدکننده و هم به نفع دولت خواهد بود.

کاهش سطح زیر کشت گندم آبی

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به خودکفایی در تولید گندم طی سال‌های اخیر گفت: افزایش تولید در سال‌های گذشته در حالی رخ داده که سطح زیر کشت گندم آبی ۴۰۰ هزار هکتار کاهش یافته و در این زمینه با توسعه عمودی روبرو بوده ایم.

وفابخش اضافه کرد: امسال در تولید پنبه و چغندر قند نیز شرایط مطلوبی داریم و سطح زیر کشت این محصولات بیش از برنامه تکلیف شده است که در افزایش درآمد کشاورزان موثر خواهد بود.

آغاز مرحله نخست الگوی کشت از شهریورماه جاری

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعی با بیان اینکه الگوی کشت مدیریت منابع محسوب می شود، گفت: با بررسی‌ هایی صورت گرفته، متوجه شدیم جانمایی بسیاری از گیاهان نیاز به اصلاح دارد.

وی اضافه کرد: برای اجرای الگوی کشت طی سال‌ های گذشته همه محصولات را در جاهای مختلف کشور کشت کردیم که این اقدام درستی نبود زیرا خرده بازارهایی ایجاد  شد که امکان مدیریت منابع را سلب می‌کند.

وفابخش از آغاز مرحله نخست الگوی کشت از شهریورماه سال ۹۹ خبرداد و گفت: طرح تدوین الگوی کشت سال گذشته به پایان رسید اما با تغییر مدیریت وزارت جهاد کشاورزی کار به تعویق افتاد و امیدواریم امسال با جدیت بیشتری دنبال شود.

نبود قوانین بازدارنده در الگوی کشت

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: اکنون الگوی کشت کشور دارای قوانین زیادی است اما برای اجرای الگوی کشت قوانین بازدارنده نداریم بنابراین تصمیم داریم از اهرم‌ها و بسته‌های تشویقی به جای ابزارهای تحکمی استفاده کنیم.

به گفته وی، ابزارهای اجرای الگوی کشت، حمایتی است که بر روی قیمت تمام شده و تخصیص منابع تأثیر دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره علل اجرایی نشدن  طرح الگوی کشت طی ۱۰ سال گذشته گفت: عدم انجام مطالعات یکپارچه و الزامات الگوی کشت در قانون بودجه از علل اجرایی نشدن طرح الگوی کشت در ۱۰ سال گذشته بوده است.

وی ادامه داد: ما هرگز برای مازاد تولید برنامه ای نداشته ایم بنابراین در یکسال تولید مازاد  ۱۰۰ تن گوجه فرنگی که رقم ناچیزی است می تواند تولیدکنندگان را با ضرر روبرو کند.

وفابخش براین باور است که اجرای الگوی کشت به طور مستقیم بازار محصولات کشاورزی را مدیریت نمی‌کند، افزود: بنابراین برای مدیریت کف مزرعه تا کف بازار نیازمند حلقه‌های واسط و صنایع (سردخانه، انبار، صنایع تبدیلی) هستیم که تاکنون این حلقه ها ایجاد نشده است.

نیازی به واردات بذر کلزا در سال ۹۹ نداریم

معاون وزیر جهادکشاورزی در امور زراعی علت واردات دو برابری بذر کلزا در سال گذشته را وجود تحریم ها دانست و افزود: به دلیل وجود تحریم ها، سال گذشته در تامین برخی از بذرها در داخل کشور با مشکل روبرو بودیم، به همین منظور بذر بیش از نیاز داخلی وارد کشور شد.

وی با تاکید براینکه  برای پاییز سال زراعی جدید مشکلی در تامین بذر کلزا نداریم گفت: تلاش داریم با خرید امتیاز والدین، بذر هیبرید کلزا را به کشور وارد کنیم تا توسط شرکت های داخلی تولید شود زیرا سیاست شرکت‌ های تولیدکننده بذر در دنیا انحصاری است به طوری که بذر والدین را به تنهایی نمی‌فروشند و باید همراه آن بذر گواهی شده نیز خریداری شود.

معاون امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: با توجه به واردات خوب سال گذشته امسال نیازی به واردات بذر کلزا نداریم.

وی ادامه داد: اکنون برخی شرکت ها از جمله شهید رجایی خوزستان و مغان بذر هیبرید تولید می کنند اما این کافی نیست و باید شرکت های داخلی، دانش فنی و سرمایه گذاری خود را در این زمینه افزایش دهند.

وزارت جهاد با افزایش ۱۲۰ درصدی نرخ ماشین‌آلات کشاورزی موافقت نکرد

معاون امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی درباره افزایش نرخ ماشین آلات کشاورزی از جمله تراکتور در بخش زراعت، گفت: شرکت تراکتورسازی تبریز در چندین مرحله موجب افزایش ۱۲۰ درصدی نرخ تراکتور در سال های ۹۷ تا آذرماه ۹۸ شد که وزارت جهاد کشاورزی با این موضوع برای حمایت از کشاورزان موافقت نکرد.

 وی اظهارداشت: سه هزار پیش فاکتور تراکتور دارند که به دلیل عدم موافقت وزارت جهاد کشاورزی با این افزایش قیمت به سال ۹۹ موکول شد.

وفا بخش با تاکید براینکه توانمندی مالی کشاورزان برای خرید ماشین آلات کشاورزی برای ما از اهمیت ویژه برخوردار است، ادامه داد: با پیگیری های صورت گرفته در نهایت وزارت جهاد کشاورزی با افزایش ۷۰ درصدی نرخ تراکتور در یک بازه زمانی دو ساله موافقت کرده است.

به گفته وی، اکنون روال بانکی برای خرید تراکتور برقرار شده تا کشاورزان در خرید دچار مشکل نشوند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.