×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
برنامه ریزی برای ۳.۴ میلیارد دلار داخلی سازی در ۱۴۰۰

 به گزارش تجارت گردان به نقل ازایسنا، مهدی صادقی نیارکی در یک برنامه تلویزیونی گفت: توسعه و تعمیق ساخت داخل با محوریت خوداتکایی صنعتی، تکمیل ظرفیت‌های ‌خالی واحدهای صنعتی با اولویت افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی صنایع منتخب وتسریع در تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع از جمله مهمترین برنامه های اجرایی در سال جاری است.

وی همچنین از برنامه ریزی برای داخلی سازی سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار داخلی سازی در سال جاری در راستای سیاست‌های تحقق نهضت ساخت داخل خبر داد و گفت: سال گذشته نیز سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار داخلی سازی توسط واحدهای صنعتی سراسر کشور با هدایت و راهبری مرکز ساخت داخل، ماشین سازی و تجهیزات وزارت صمت و سازمان های صنعت، معدن و تجارت استانی صورت گرفته است.

به گفته این مقام مسئول در سال  ۱۳۸۹ حدود ۶۵ میلیارد دلار واردات داشتیم اما با اجرای سیاست ها و برنامه ریزی‌ها، واردات در سال  ۱۳۹۹ به ۳۸ میلیارد دلار کاهش یافته است.

برگزاری پنجمین میز ساخت داخل در صنعت خودرو به زودی

وی تداوم برگزاری میزهای توسعه و تعمیق ساخت داخل را از دیگر رویکردهای معاونت امور صنایع در سال جاری توصیف کرد و افزود: تاکنون ۱۴ میز تخصصی با هدف بهم رسانی نیازها و توانمندی های صنعتی برگزارشده است و پنجمین میز تخصصی توسعه وتعمیق ساخت داخل در صنعت خودرو نیز به زودی برگزار خواهد شد.

معاون امور صنایع وزارت صمت همچنین با اشاره به لزوم تکمیل ظرفیت‌های خالی واحدهای صنعتی تصریح کرد: صنایع راهبردی نظیر لوازم خانگی، حمل ونقل، نساجی، پوشاک، سلولزی، پتروشیمی، تایر و…از جمله بخش‌های تولیدی است که برای توسعه ظرفیت تولید آن ها برنامه ریزی صورت گرفته است و در صورت تامین سرمایه در گردش مورد نیاز، این صنایع با سرعت بیشتری جهش تولید را محقق خواهند کرد.

صادقی نیارکی تامین مواد اولیه موردنیاز واحدهای صنعتی را از دیگر اولویت های معاونت امور صنایع در سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها عنوان کرد و گفت: تسریع در تامین ارز مورد نیاز واحدهای صنعتی برای واردات مواد اولیه و همچنین تسریع در ترخیص مواد اولیه مورد نیاز توسط گمرک از جمله سیاست‌هایی است که در راستای مانع زدایی وپشتیانی از تولید توسط وزارت صمت مورد پیگری قرار خواهد گرفت.

یک چهارم جوازهای تاسیس به مرحله تولید می‌رسد

به گفته این مقام مسئول در سال  ۱۳۹۹ صدور پروانه بهره برداری  ۱۰ درصد افزایش داشت و بیش از ۱۲۰ هزار نفر در واحدهای صنعتی جدید صاحب شغل شدند. صدور جواز تاسیس واحدهای صنعتی نیز بیش از ۴۰ درصد رشد داشته، اما حدود یک چهارم جوازهای تاسیس که صادر می شود، به مرحله تولید می‌رسند و حدود ۱۱ هزار مورد از دریافت کنندگان جواز تاسیس، به مرحله دریافت زمین رسیده‌اند.

گلخانه‌ای حمایت نکنید!

در ادامه این برنامه آرمان خالقی،  عضو هیأت مدیره خانه صنعت و معدن ایران با بیان اینکه حمایت گلخانه‌ای از صنعت، باعث می‌شود که صنایع پس از برداشته شدن موانع و فراهم شدن امکان صادرات، نتواند با دیگران رقابت کند، تاکید کرد که شرایط اقتصادی باید به طوری مهیا شود که توان صادرات و رقابت با رقبای خارجی را هم داشته باشد.

به گفته وی سال گذشته به دلیل کاهش ارزش پول ملی، صادرات به کشورهایی که امکان داشت افزایش یافت.

حمایت از تولید در بیشتر موارد توزیع رانت است

در این برنامه علی اکبر کریمی،  عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، نیز حضور داشت که معتقد بود مثبت بودن آمار به این معنی نیست وضعیت تولید در کشور خوب است.

وی با بیان اینکه اغلب کسانی که درخواست جواز تاسیس کرده اند، به مرحله تولید نمی‌رسند، تصریح کرد: دریافت جواز، کاری یک روزه است اما رساندن کار به مرحله تولید مدت ها زمان و زحمت می‌برد.

به گفته این نماینده مجلس حمایت‌هایی که از تولید داخلی انجام می‌شود، در اغلب موارد توزیع رانت است و در چنین شرایطی کسانی سود می‌برند که مهارت بیشتری در رانت جویی دارند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.