×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳

به گزارش تجارت گردان به نقل از خبرگزاری فارس با توجه به ضرورت ساماندهی اوضاع نابسامان صنعت خودرو وزارت صمت در دولت سیزدهم و با همت سیدرضا فاطمی امین برنامه تحول صنعت خودرو را تدوین کرد. 

برنامه تحول این صنعت در چهار سال و طی سه مرحله طراحی شده است که مرحله اول آن آماده‌سازی و احیای ظرفیت‌های موجود تا پایان سال ۱۴۰۱ با تمرکز بر حل مسائل و اصلاح ساختار بنگاه‌ها، فعال‌سازی ظرفیت‌های موجود، دستیابی به ترکیب مناسب تولید و تعریف پروژه‌های سرمایه‌گذاری است. 

* صادرات خودرو تا پایان سال ۱۴۰۲

مرحله دوم برنامه تحولی صنعت خودرو به ارتقای محسوس کیفیت،‌ عرضه محصولات جدید و گسترش صادرات تا پایان سال ۱۴۰۲ با تمرکز بر تولید محصولات منطبق با همه استانداردهای روز و دستیابی به کیفیت رقابتی تاکید دارد و در مرحله سوم برنامه تحول خودرو بر گسترش صادرات خودرو و قطعات تا پایان سال ۱۴۰۴ تاکید شده است. 

در مرحله اول از برنامه تحول صنعت خودرو تاکنون دستاوردهای مهمی حاصل شده است که حاکی از تثبیت تولید خودرو و فعال‌سازی ظرفیت‌های داخلی است. در حوزه کیفیت اقدامات مهمی شروع شده که نتایج آن به تدریج آشکار خواهد شد و در سال آینده کاملا محسوس خواهد شد. 

* جزئیات رشد تولید خودرو در ۶ ماهه نخست امسال

به گزارش فارس رشد تولید انواع خودرو در ۶ ماهه امسال در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته شامل وانت ۴۸ درصد، انواع ون ۵۸۵ درصد، انواع اتوبوس ۵۱ درصد، انواع کامیونت، کامیون و کشنده ۱۸۳ درصد و انواع موتورسیکلت 50 درصد از جمله اهم اقدامات صورت گرفته در حوزه تحولات خودرو است. 

* تعداد خودرو‌‌های ناقص کف پارکینگ خودروسازها از ۱۷۰ هزار دستگاه به صفر رسید

باوجود محدودیت‌های بین‌المللی کشورهای تولید کننده خودرو برای تامین قطعات که ناشی از محدودیت‌های کرونا شکل گرفته بود و منجر به کاهش تولید خودرو در دنیا و افزایش خودروهای کف پارکینگ شده بود، با برنامه‌ریزی عملیاتی برای تامین قطعات حساس و وارداتی مهم، تعداد خودرو ناقص کف پارکینگ از ۱۷۰ هزار دستگاه در آذرماه سال گذشته به صفر در مهرماه رسید است که نشان دهنده مدیریت و تثبیت جریان تولید است. 

‌کاهش تعداد خودروهای ناقص کف پارکینگ خودروسازها یکی از موضوعات مورد اهمیت دولت بود و رئیس جمهور در بازدیدی که در اسفند‌ سال گذشته از خودروسازی‌ها داشت نسب به این موضوع تاکید کرد و بنابراین سیدرضا فاطمی امین این مهم را در دستور کار قرار داد و طی مدت زمان ۶ ماه  از دستور رئیس جمهور، تعداد خودروهای کف پارکینگ خودروسازها به صفر رسید. 

براساس اقدامات صورت گرفته در حوزه خودرو تعهدات معوق شرکت‌های خودروساز به میزان ۱۳ درصد در مقایسه با دوره مشابه سال قبل کاهش یافته است. 

قرعه‌کشی در محصولات شرکت سایپا (شاهین، کوییکspan>، کوییک R و ساینا) حذف شد که ناشی از افزایش تولید و تعادل عرضه و تقاضا در بازار است. 

* رفع ممنوعیت واردات خودرو و آغاز فرآیند واردات 

یکی از مهمترین اقدامات وزارت صمت رفع ممنوع واردات خودرو است که با توجه به نیاز بازار بالاخره ممنوعیت واردات خودرو در سال ۱۴۰۱ رفع شد و فرآیند واردات آغاز شده است. 

همچنین از اقدامات مهم دیگر وزارت صمت توقف تولید خودروهای با کیفیت پایین بود و براین اساس تولید خودروهای مانند تیبا، سمند و پژو ۴۰۵ در سال جاری متوقف شد. 

* برنامه‌ریزی برای تولید خودروی ال نود با قطعات بومی

خودروهای جدید از جمله تارا برقی، ری‌را و تی اف ۲۱ در ایران خودرو رونمایی شده است و برنامه‌ریزی برای تولید انبوه ۹ خودرو جدید انجام شده است یکی از ۹ خودرو تولید خودروی ال نود با قطعات کاملا بومی است. 

به گزارش فارس بنابر اقدامات انجام شده سهم خودروسازان کوچک از ۷ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۱۵ درصد در سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است. 

* امضا ۷۰۰ میلیون دلار تفاهمنامه بین ایران و روسیه در حوزه تجارت قطعات خودرویی

آغاز فعالیت‌های بین‌المللی از جمله برگزاری نمایشگاه قطعات خودرو در روسیه نیز از جمله اقدامات وزارت صمت است که از جمله دستاوردهای شرکت در این نمایشگاه امضا ۷۰۰ میلیون دلار تفاهمنامه است در حال که کل صادرات ایران به روسیه در سال گذشته کمتر از ۶۰۰ میلیون دلار بوده است. 

تعریف و اجرای پروژه‌های فناوری در صنعت خودرو نظیر خودروهای خودران و متصل، تولید بن‌سازه‌های خودرو برقی، تولید اتوبوس برقی، تولید گیربکس اتوماتیک و خودروهای کوچک دو نفر نیز آغاز شده است. 

همچنین از جمله اقدامات مهم انجام شده در حوزه صنعت خودرو افزایش گارانتی خودروسازان به سه سال یا شصت هزار کیلومتر است. 

تعریف ۳۰۰ پروژه جدید برای ارتقا و بهبود کیفیت خودرو در کوتاه مدت و برای بهبود نسبت بن سازه‌های فعلی که بخشی از آن در شرکت‌های خودروسازی تکمیل و بخشی دیگر تا پایان سال به اتمام می‌رسد، راهبرد اساسی تعیین شده برای بهبود کیفیت، تغییر بن سازه‌های قدیمی و ایجاد بن‌سازه‌هیا جدید و به روز است. 

تشکیل کنسرسیوم برای راه‌اندازی مرکز آزمون تصادف، ایجاد سامانه پیگیری به منظور پایش کیفیت توسط شرکت بازرسی کیفیت، ایجاد سامانه پایش مصرف سوخت خودروسازان از دیگر اقدامات برای ارتقای کیفیت خودرو است. 

* جزئیات واگذاری سهام خودروسازان 

از موارد مهمی که در بازدید رئیس جمهور در اسفند‌ سال گذشته مورد تاکید قرار گرفت و در فرمان ۸ ماده‌ای رئیس جمهور نیز ذکر شد، واگذاری سهام خودروسازان است که در این مورد نیاز فرآیند واگذاری خودروسازان (سایپا و ایران خودرو) از اسفند سال گذشته با انعقاد قراردادهای ارزش گذاری سهام آغاز شد. 

براساس اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت ارزش گذاری دارایی‌های شرکت‌های گروه‌های سایپا و ایران خودرو در مرداد ماه پایان یافته و آگهی اولیه فروش منتشر شده است و درخواست مجوز فروش به سازمان خصوصی سازی اعلام شده است. 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.