امین ابراهیمی مدیرعامل فولاد خوزستان در جمع سهامداران از تلاش شبانهروزی برای به ثمر نشستن پروژهی نیروگاه خبر داد و گفت: تمام توانمان را به کار بستهایم تا احداث نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی را به پیش ببریم. از طرفی مطالعه و امکانسنجی احداث نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی فتوولتاییک یا خورشیدی در قالب سه پروژهی ۲۰۰ مگاواتی در حال انجام است. مشارکت در میادین گازی ایمیدرو، عقد قراردادهای دو جانبه برق، آغاز اجرای پروژه بریکت سرد، ذخیره سازی آهن اسفنجی سرد، بازچرخانی آب در مجموعه فولاد خوزستان و شرکت در مناقصه استفاده از گازهای فلر بخشی از فعالیتهای انجام شده به منظور جبران ناترازی انرژی است.
وی اشارهای هم به میزان هزینههای حمل و نقل مواد مورد نیاز فولاد خوزستان کرد و اظهار داشت: به ازای هر تن بار ۱۱۰۰ تومان کرایه حمل پرداخت میکنیم، که سهم ده درصدی را در قیمت تمام شده دارد. امروز قیمت تمام شده برداشت آب از رودخانهی کارون بالاتر از سایر رقباست. سختی آب کارون به ۲۴۰۰ رسیده که در شرایط مساوی آنها ۱۲۰۰ است.
ابراهیمی از قیمتگذاری دستوری و فاصله نرخ ارز نیما و بازار گلایه کرد و اظهار داشت: این فاصله چالش اصلی حوزه کسب و کار فولاد است. مجموعه فولاد خوزستان بزرگ ترین صادرکنندهی شمش فولادی کشور تمام ارز حاصل از فروش را در سامانه نیما تزریق میکند. فاصله نرخ ارز با بازار آزاد و نیمایی بیست درصد است که این مقدار درآمد صادراتی را تحت شعاع میدهد. قیمت امروز شمش در بورس کالا معادل سال ۱۴۰۱ است و رشد قیمت متناسب با رشد هزینهها اتفاق نیفتاده است. یکی از شاخصها بسیار مهم بحث قیمت فروش است. به دلیل قیمتگذاری دستوری صادرات روند کاهشی داشته است.
مدیرعامل فولاد خوزستان در پایان اشارهای به شناسنامه بزرگترین عرضهکنندهی فولاد شمش فولادی کشور کرد و اظهار داشت: اولین تولید کنندهی فولاد میانی به روش احیا مستقیم در کشور، بزرگترین عرضه کننده فولاد میانی (بلوم ، بیلت و اسلب) کشور، بزرگترین صادرکننده کشور در بخش صنایع فولادی با ظرفیت تولید چهار میلیون تُن، سهم ده درصدی تولید فولاد کشور در کنار بزرگترین سرمایه یعنی نیروی انسانی متخصص، بخشی از توانمندیهای فولاد خوزستان را تشکیل میدهند.
https://tejaratgardan.ir/?p=303253