×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳
بمباران شهر مرزی سردشت فجیع‌ترین تهاجم شیمیایی بود

به گزارش خبرنگار حوزه ایثار وشهادت ایرنا ،‌ سعید عطاری  در یاداشتی درباره فاجعه جنایت آمیز سردشت نوشت: «غربی‌ها هستند که سلاح شیمیایی را ساختند و آن را بکار بردند و در جنگ هشت ساله عراق با ایران آن را در اختیار صدامی‌ها و بعثی‌ها گذاشتند و در مقابل فجایعی که از این راه پیش آمد، سکوت کردند و به صدام از پشت کمک کردند. اسلام به ما این اجازه‌ها را نداده است. ما از علم برای پیشرفت استفاده می‌کنیم».

مدیرکل مصدومین شیمیایی بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود:‌ دفاع از خاک کشور، آیین و مذهب برخاسته از وجدان بیدار و ضمیر آگاه هر ملتی است که قدمتی در بلندای طول تاریخ دارد.ملت ایران با تاریخ کهن خود، افتخارات بسیاری در دفاع از مرز و بوم و دین و مکتب خود در مقابل متجاوزان و اشغالگران در تاریخ به ثبت رسانده است که هر کدام به سهم خود و در جای خود برگ زرینی به کتاب پر ورق تاریخ ایران است.

بمباران شهر مرزی سردشت فجیع‌ترین تهاجم شیمیایی بود

وی یادآورشد: دفاع هشت ساله ملت غیور ایران و جوانان مومن و شجاع آن به رهبری پیر و مراد خود، خمینی کبیر در مقابل متجاوزان بعثی به حریم ایران و انقلاب نوپای آن، ستاره فروزانی است که تا ابد ملت‌های مظلوم و ستم‌کشیده از روشنی آن برای رسیدن به استقلال و آزادی بهره می‌گیرند.

پرچم‌داران این دفاع مقدس، رزمندگان و ایثارگرانی بودند که در راه ایمان و آرمان خود از تمام هستی خویش گذشتند تا در این راه به شهادت رسیدند و یا با تقدیم عضوی از بدن خود مدال جانبازی به سینه آویختند.

جنگ شیمیایی عراق علیه ایران یکی از صفحات تاریک و سیاه گذشته نه چندان دور تاریخ بشری است

مدیرکل مصدومین شیمیایی بنیاد شهید و امور ایثارگران افوزد: جنگ شیمیایی عراق علیه ایران یکی از صفحات تاریک و سیاه گذشته نه چندان دور تاریخ بشری است و جنگی که منادیان دموکراسی و تمدن با هم متحد شدند تا ملتی را که با اتکا به ایمان علیه ظلم و جور و فساد انقلاب کرده است را به زانو درآورند. ابرقدرت شرق و غرب و جمعی از کشورهای اروپایی دست به دست هم دادند تا انبارهای تسلیحاتی عراق را مملو از انواع سلاح‌های شیمیایی نمایند که علیه ایران بکار گرفته شود.

استفاده گسترده از سلاح‌های کشتار جمعی شیمیایی، میکروبی و هسته‌ای باعث تشکیل سازمان کنوانسیون منع سلاح‌های شیمیایی (OPCW) شد و بسیاری از کشورهای جهان به این کنوانسیون پیوستند و جای بسی تأسف است که برخی از کشورها نظیر آمریکا و اسرائیل تاکنون عضویت در این کنوانسیون را نپذیرفته‌اند.استفاده از عوامل شیمیایی در جنگ‌های بشری، ضد انسانی‌ترین تاکتیک جنگی در قرن گذشته بوده است.

هم به حکم عقل و هم به حکم همه ادیان آسمانی هر نوع سلاح مخربی که آسیب‌زننده به عموم مردم باشد، ممنوع است و استفاده از سلاح در مواردی مانند دفاع از خود منطقی است، اما طبیعی است که باید از تولید و استفاده از سلاح‌های مخربی که بصورت بی‌ضابطه موجب آسیب به افراد از جمله بی‌گناهان می‌شود، جلوگیری کرد.

ساخت و استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی بر مبنای فتوای مقام معظم رهبری خلاف شریعت اسلام

عطاری خاطر نشان کرد :‌ خداوند در قرآن کریم می‌فرمایند «واعدوا لهم ما استطعتم من قوه» هر نیرویی در قدرت دارید برای مقابله با دشمنان آماده سازید. قوی کردن در قرآن به معنای استفاده از ابزاری است که در عرصه میدان دفاع باید از آن بهره برد. بنابراین ساخت و استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی مانند سلاح‌های هسته‌ای، شیمیایی و میکروبی به استناد این آیه و بر مبنای فتوای مقام معظم رهبری خلاف شریعت اسلام است.

در تاریخ هفتم و هشتم تیرماه، سال ۱۳۶۶ هجری شمسی، هواپیماهای بمب افکن عراقی با بمب‌های شیمیایی به شهر سردشت و شهرهای اطراف آن حمله کردند که در نتیجه آن ده‌ها نفر (‌ نفر۱۱۹ )‌از هموطنان عزیز غیر نظامی به شهادت رسیده و هزاران نفر در معرض گازهای شیمیایی قرار گرفتند.

بمباران شهر مرزی سردشت فجیع‌ترین تهاجم شیمیایی بود

بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیع‌ترین تهاجم شیمیایی بود که آثار و مشکلات منفی بسیاری به وجود آورد و جمهوری اسلامی ایران پس از این واقعه، شهر سردشت را نخستین شهر قربانی جنگ افزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هسته‌ای هیروشیما معرفی نمود. لذا تاریخ هشتم تیرماه به عنوان روز ملی مبارزه با سلاح های شیمیایی و میکروبی نام‌گذاری شد.
واقعه سردشت و حملات با سلاح‌های مرگبار شیمیایی طی جنگ هشت ساله که هزاران شهید و جانباز از خود بر جای گذاشت، نماد مظلومیت جمهوری اسلامی ایران و از آشکارترین مصادیق ظلم و ستم و برخورد سیاسی و غیر انسانی قدرت‌های استکباری با مقوله حقوق بشر است.

نام‌گذاری سالروز حمله شیمیایی به سردشت به عنوان روز مبارزه با سلاح‌های شیمیایی و میکروبی

عطاری نوشت :‌ نام‌گذاری سالروز حمله شیمیایی به این شهر به عنوان روز مبارزه با سلاح‌های شیمیایی و میکروبی، فرصت مناسبی برای یادآوری این واقعه مهم و نیز تبیین تلاش‌های انسان دوستانه و صادقانه ایران برای مقابله موثر با سلاح‌های شیمیایی و کشتار جمعی است.

بمباران شهر مرزی سردشت فجیع‌ترین تهاجم شیمیایی بود

سردشت به عنوان اولین شهر مسکونی قربانی فاجعه شیمیایی در جهان فقط نماد مظلومیت ایران نیست بلکه نمادی از برخورد دوگانه مجامع بین‌الملل در جهت تأمین منافع ابر قدرت‌هاست. رژیم بعث عراق از اواخر دهه هشتاد میلادی با کمک مستقیم کارشناسان و دانشمندان شوروی سابق، یوگسلاوی، آمریکا، آرژانتین، برزیل، اسپانیا، هلند، ایتالیا، مصر، آلمان، فرانسه و چند کشور دیگر ضمن خرید مستقیم عوامل مخرب شیمیایی، مبادرت به خرید مواد و تجهیزات و تولید گسترده سلاح‌های شیمیایی از جمله گازهای تاول‌زا، گازهای اعصاب و عوامل موثر بر خون (سیانور) نمود. تمام مراحل معامله، خرید، انتقال مواد اولیه و تولید عوامل شیمیایی تحت پوشش و عناوین فریبنده نظیر سموم دفع آفات کشاورزی، سموم حشره کش‌ها و کود شیمیایی با آگاهی کامل کشورها و شرکت‌های غربی از مقاصد اصلی رژیم بعث به عراق صورت گرفته است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.