Categories: آخرین اخبار

بهبود متغییرهای پولی نشانه عدم استقراض دولت است

مهرداد گودرزوند چگینی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و نماینده مردم رودبارسابق مجلس و کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با ایبِنا در پاسخ به این سوال که با توجه به روند روبه ‌بهبود متغییرهای پولی در ماه‌های گذشته، آیا می‌توان چشم‌انداز مثبتی از وضعیت شاخص‌های پولی در ماه‌های آتی داشت، گفت: اطلاعات منتشر شده نشان می دهد، دولت کنترل بازار نقدینگی را در دست گرفته و ماه آینده نتیجه کنترل رشد قیمت ها و جلوگیری از افزایش آن نشان داده می شود. این مسئله نشانه خوبی از عدم استقراض دولت از بانک مرکزی است. حرکت دولت به سمت هوشمند کردن مالیات هم نکته بسیار قابل توجهی است که اهمیت فراوانی دارد. چنانچه مرز بین دریافت ها و پرداخت ها یا معاملات صوری و غیر صوری در موضوع مالیاتی مشخص شود، موفقیت بزرگی در دولت به دست آمده است.       

وی درباره اقدامات بانک مرکزی در دولت سیزدهم ابراز کرد: رئیس کل بانک مرکزی و همکاران او تا به اینجا کار موفق عمل کرده اند. نرخ دلار علیرغم فشارهای اقتصادی به کنترل درآمده و به نظر می رسد این توانایی در بانک مرکزی وجود دارد تا اقتصاد و رویکردهای سرمایه گذاری در کشور رو به بهبودی رود.  

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه دراین خصوص که آیا تنها نهاد اثرگذار بر نقدینگی و تورم بانک مرکزی و نظام بانکی است یا سایر نهادهای اقتصادی دولت هم بر آن تاثیرگذار بوده اند، چنین توضیح داد: بانک مرکزی به عنوان محوریت نهادهای اقتصادی دولت شناخته می شود، ولی بدین معنا نیست که مسئولیت تمام مشکلات بر عهده آن قرار دارد. وزارتخانه های نفت، صمت، کار و رفاه، سازمان برنامه و بودجه و … در کنار یکدیگر نقش دارند و با همکاری می توانند مشکلاتی مانند تورم، نقدینگی و هدایت سرمایه گذاری و جلوگیری از پول های سرگردان را برطرف سازند. به این معنا در اصطلاح عمومی بانک مرکزی عامل دانسته می شود و دلیل آن هم این است که بخشی از سیاستگذاری سایر دستگاه ها مشروط به سیاست های بانک مرکزی است، اما درصورتیکه تیم اقتصادی به خوبی کار نکند و هماهنگی مناسبی نداشته باشد، رفع مشکلات هم راحت انجام نخواهد شد. 

نماینده مردم رودبار پیشنهاد خود را برای مدیریت بهتر نقدینگی و کنترل تورم چنین مطرح کرد: نقدینگی باید به سمت بازار سرمایه هدایت شود و برای سرمایه داران واقعی تسهیلات مورد توجه قرار گیرد. سیاست های صادرات به گونه ای به تنظیم درآید که قوانین مزاحم از سر راه برداشته شود. حمایت صنایع داخلی باید به شکلی پیش رود که بر تولید داخل تعصب وجود نداشته باشد و بر صنایعی که فاقد توانایی تولید آن هستیم، اصرار ورزیده نشود. 

فتحنایی

Recent Posts

پیام تسلیت مدیرعامل فولاد سنگان به مناسبت شهادت دبیرکل حزب الله لبنان

علی امرایی مدیرعامل فولاد سنگان، با صدور پیامی شهادت دبیرکل حزب الله لبنان را تسلیت…

9 ساعت ago

پنج روز عزای عمومی در ایران اسلامی اعلام شد

رهبر معظم انقلاب و دولت جمهوری اسلامی ایران در پی شهادت سید حسن نصرالله دبیر…

10 ساعت ago

مدیرعامل پتروشیمی ایلام شهادت سید حسن نصرالله را تسلیت گفت

مدیرعامل پتروشیمی ایلام، با صدور پیامی شهادت دبیرکل حزب الله لبنان را تسلیت گفت.

13 ساعت ago

پیام تبریک دکتر کفایتمند مدیرعامل شرکت پتروشیمی فارابی به مناسبت روز ملی ایمنی و آتش نشانی

دکتر کفایتمند مدیرعامل شرکت پتروشیمی فارابی در پیامی این روز را به همه آتش نشانان…

14 ساعت ago

مدیر عامل‌ پتروشیمی ایلام، روز آتش نشانی و ایمنی را تبریک گفت

داود جعفری‌فر؛ مدیر عامل شرکت پتروشیمی ایلام با صدور پیامی هفتم مهرماه روز آتش‌نشانی و…

14 ساعت ago

مدیرعامل پتروشیمی شهید تندگویان، روز آتش نشانی و ایمنی را تبریک گفت

مدیرعامل پتروشیمی شهید تندگویان به مناسبت روز ایمنی و آتش نشانی پیام تبریکی به شرح…

14 ساعت ago