×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۳۰ دی , ۱۴۰۳
بهینه‌سازی عملیات آتشباری به‌منظور کاهش هزینه‌های تولید در شرکت آلومینای ایران

به گزارش تجارت گردان به نقل از روابط عمومی و امور اجتماعی شرکت آلومینای ایران؛ مهندس محمد امین درویشی با اعلام این خبر اظهار داشت: حفاری و آتشباری بخش مهم و تاثیر گذار در فرایند استخراج باطله و‌ ماده معدنی در معادن است.

وی افزود: در این راستا با توجه به حجم بالای باطله برداری در معادن، به‌منظور کاهش هزینه‌های حفاری و آتشباری که ۲۵ درصد از هزینه های استخراج را شامل می شود، تصمیم به بهینه سازی عملیات آتشکاری معادن شرکت گرفته شد.

وی اظهارداشت: این پروژه در کاهش هزینه های حفاری و انفجار،کمک به خلق ارزش افزوده و در نهایت افزایش نرخ تولید و در نتیجه تولید پایدار بوکسیت نقش چشم گیری دارد.

مهندس درویشی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با تلاش پرسنل و متخصصان مجموعه آلومینای ایران به طراحی مناسب الگوی آتشباری و بهینه‌سازی دست یافته و نتیجه این امر در مجموع باعث دست‌یابی به خردایش مطلوب، کاهش هزینه‌های تولید، کاهش عوارض زیست‌محیطی، افزایش راندمان و ایمنی عملیات می‌شود. همچنین در همین راستا و‌ با هدف افزایش نرخ تولید از دستگاه های با ظرفیت بیشتر مثل دامپتراک های ۶۰ تنی و بیل های ۱۲۰۰ و همچنین چال های با قطر بیشتر استفاده شد.

وی تصریح کرد: متخصصان این شرکت خصوصیات ناشی از انفجار در سطح معادن را مطالعه و نقاط ضعف و قوت عملیات آتشکاری را شناسایی و در مرحله بعد با انجام محاسبات و طراحی و تست الگوهای انفجار به راه حل نهایی و الگوی بهینه‌ و مطلوب دست یافتند. در این راه از متخصصین دانشگاهی استفاده شایانی شد کما اینکه اقای دکتر بخشنده دانشیار دانشکاه تهران عضو تیم بهینه سازی انفجار در معادن بوکسیت شرکت الومینای ایران بود.

وی ضمن اشاره به اینکه با توجه به انجام بهینه سازی و طراحی الگوی انفجار و انجام راستی آزمایی های مختلف در مجموع سالانه بالغ بر ۵۳۱ میلیارد ریال صرفه جویی داشته است، میزان باطله برداری سالیانه در معادن شرکت حدودا ۴۰ میلیون تن می باشد.

مهندس درویشی اضافه کرد: این پروژه به لحاظ نوآوری در استفاده از تکنیک های نوین آتشکاری مسائل مهمی از قبیل ایجاد شرایط ایمن برای دیواره های معدنی و کارکنان و همچنین کاهش اثرات مخرب زیست محیطی و افزایش راندمان ماشین آلات نیز نتایج ارزشمندی را به دنبال دارد.

وی در پایان با تشریح فعالیت های صورت گرفته در حوزه مسوولیت های اجتماعی، از کاشت ۱٫۵ هکتار نهال بومی و سازگار با شرایط اقلیمی در منطقه جاجرم،احیاء ۵ چشمه در طول معادن که به واسطه خشکسالی‌ها خشک شده بود، ساخت ۵ آبشخور حیاط وحش، انجام مطالعات آبخیزداری در حوضه آبریز معادن با هدف جلوگیری از خسارات احتمالی، جمع آوری آبهای سطحی و تغذیه آبخوان ها را از جمله این فعالیت های اجرا شده توسط شرکت آلومینای ایران عنوان کرد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.