به گزارش تجارت گردان ، عظیم رجایی در نشست خبری امروز با اشاره به عملکرد بنیاد مستضعفان در حوزه کشاورزی، دامپروری و در تامین امنیت غذایی کشور و همچنین اثرگذاری در حوزه توسعه و اشتغال اظهار داشت: سهم کشاورزی در تولید کل کشور ۷ درصد و در اشتغال ۱۷ درصد است و ۸۳ درصد نیازهای کشاورزی کشور امروز در داخل تولید میشود.
وی با بیان اینکه امنیت غذایی در تمام دنیا به حاکمیت غذایی تبدیل شده است، گفت: غذای ارزان و در دسترس همه استراتژی مهم حاکمیت غذایی است.
مدیرعامل هلدینگ کشاورزی بنیاد مستضعفان افزود: کشاورزی ایران علیرغم تحریمهای بینالمللی دارای مزیتهای ویژه در سطح جهانی است و در حال حاضر از ۱۶۵ میلیون هکتار عرضه در کشور، ۱۲ درصد آن یعنی ۲۰ میلیون هکتار در حوزه کشاورزی است اما متاسفانه با تمام این مزیتها دولتها آنطور که شایسته است از این حوزه حمایت نکردند.
رجایی با اشاره به وضعیت منابع آبی کشورمان و تاثیرگذاری آن بر کشاورزی و باغداری بیان داشت: متاسفانه بحران آب در کشور به اضطرار رسیده و در برخی از مناطق به ورشکستگی آبی رسیدیم و توسعه روستاها در حدی نبوده که مانع از مهاجرت و افزایش فعالیتهای کشاورزی و دامپروری شود و قطعا باید این ساختار مشکل محور را به ساختار فعالیت محور و استراتژیک محور تغییر جهت دهیم.
وی با تاکید بر اینکه سیاست بنیاد مستضعفان رشد اقتصادی پایدار و صیانت از محیط زیست و توسعه سرمایه انسانی است، گفت: امنیت کشور در گرو اشتغال پایدار است و یکی از حوزههای مهم اقتصادی که اشتغالزایی دارد کشاورزی است و با ارائه الگوی مناسب کشاورزی و تولیدات محصولات ژنتیکی و اصلاح ژنتیک به دنبال تحقق این اهداف هستیم.
مدیرعامل هلدینگ کشاورزی بنیاد مستضعفان با اشاره به فعالیتهای بنیاد در حوزه دامپروری یادآور شد: در حال حاضر ۱۰۲ هزار رأس دام داریم و بزرگترین شرکت دامی کشور محسوب میشویم.
رجایی درباره رشد اقتصادی گروه کشاورزی بنیاد مستضعفان بیان داشت: در حالی که در سال ۹۹ رشد اقتصادی کشور صفر بود، ما رشد اقتصادی ۸٫۳ درصدی در بخش کشاورزی داشتیم و هدف ما این است که این عدد را در سال جاری به ۹ درصد افزایش دهیم.
وی افزود: ارزش کل سرمایهگذاریهای بنیاد مستضعفان در حوزه کشاورزی و دامپروری در چند ۷ سال گذشته که منجر به بهرهوری شده بیش از ۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بوده است و از مهمترین اقدامات ما اصلاحات ژنتیک دامها، ورود تجهیزات مدرن آبیاری و اصلاح ژنتیکی در بخش باغات است و فقط در سال گذشته بیش از ۶۵۱ میلیارد تومان در این حوزهها سرمایهگذاری شده و رشد سودآوری ۴۱ درصد بوده است.
این مقام مسئول گفت: برای سال جاری هم ۱۷ پروژه جدید تعریف کردهایم تا هدفگذاری رشد اقتصادی ۹ درصد را محقق سازیم.
رجایی با اشاره به تغییر الگوی توسعه باغبانی خاطرنشان کرد: مجموعه بنیاد مستضعفان به سمت استفاده از فناوریهای نو در بخش کشاورزی رفته و الگوی توسعه باغبانی در کشور را تغییر دادیم و به سمت میوههای خشک رفتیم چرا که در حال حاضر در برخی از مناطق باغبانی مناسب با اقلیم کشور نیست.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه تولید محصولات دامی از طریق اصلاح ژنتیک که منجر به ارتقاء محصول شده، اظهار داشت: در حالی که تولید سرانه شیر به ازای هر رأس زیر ۱۰ کیلوگرم است مجموعه بنیاد مستضعفان با اصلاح ژنتیک دامی این عدد را به ۴۰ کیلوگرم رسانده که با تولید اسپرمهای اصلاح شده و ورود دامهای خارجی به اصلاح ژنتیک دامپروری کمک کردهایم.
مدیرعامل هلدینگ کشاورزی بنیاد مستضعفان با بیان اینکه در حال حاضر راندمانی کشاورزی کشورمان زیر ۵۰ درصد است، تاکید کرد: در حال حاضر ۱۵۳ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی داریم از این رو چارهای جز سرمایهگذاری در بخش آبیاریهای مدرن نداریم. متاسفانه در بسیاری از مناطق شاهد آبیاری متناسب با اقلیم نیستیم اما به دنبال اصلاح این شرایط هستیم.
رجایی در پاسخ به سوال ایلنا مبنی بر اینکه میزان صادرات مجموعه بنیاد از محصولات دامی و کشاورزی و دامی چقدر بوده است، گفت: اغلب تولیدات ما برای استفاده در داخل است و محصولات در زنجیره خودمان مصرف میشود و نگاه صادرات محور نداریم اما محصولات کشاورزی و دامی هم صادر کردهایم برای مثال در حال حاضر ۱۵ هزار رأس دام خوب تولید شده که امکان صادرات آن وجود دارد که بخشی از آن را در داخل کشور به فروش رساندیم.
وی تاکید کرد: باید توجه داشته باشیم که صادرات محصولات کشاورزی به معنای صادرات آب است. در حال حاضر نزدیک به ۷۰۰ هزار تن هندوانه در کل کشور صادر میشود و این در حالی است که برای هر کیلو هندوانه ۵۰۰ لیتر آب مصرف شده یعنی به ازای هر لیتر آب ۵۰۰۰ تومان صادر کردیم. باید در صادرات محصولات کشاورزی به تمام این موضوعات توجه کنیم.
مدیرعامل هلدینگ کشاورزی بنیاد مستضعفان در پاسخ به سوال دیگر ایلنا مبنی بر واردات دامهای سبک و سنگین خارجی برای اصلاح ژنتیک و توزیع آن بین شرکتهای بخش خصوصی برای اینکه آنها هم امکان اصلاح ژنتیک دامهای خود را داشته باشند، گفت: گروه بنیاد در ۲۰ سال گذشته به شدت به دنبال اصلاح ژنتیک دامهای موجود بوده به طوری که با این اصلاح ژنتیک، متوسط شیر گاوی از ۲۰ کیلوگرم به ۴۰ کیلوگرم رسیده است.
رجایی با بیان اینکه مجبور به واردات ژن هستیم تا فاصله بهرهوری دامی با دنیا را کاهش دهیم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۷ میلیون رأس بز با تولید شیر صفر در کشورمان داریم که باید اصلاح ژنتیک انجام شود و بنیاد مستضعفان از میزان واردات دامهای خارجی ۱۳۵۰ رأس را به مردم واگذار کرده تا اصلاح ژنتیک در سطح کشور انجام شود.
وی ادامه داد: برای اصلاح ژنتیک ۵۰۰۰ رأس دام از اسپانیا وارد کردیم که در حال حاضر این عدد به ۹۰۰۰ رأس رسیده است.
مدیرعامل هلدینگ کشاورزی بنیاد مستضعفان با اشاره به اصلاح ژنتیکی که در سالهای گذشته انجام شده است، اظهار داشت: در حال حاضر نژاد گاوی هلشتاین ایران با این نژاد گاوی در آمریکا رقابت میکند و با واردات آن در سالهای گذشته توانستیم به این اصلاح ژنتیکی دست پیدا کنیم.
رجایی در پاسخ به سوال دیگر ایلنا مبنی بر آثار خشکسالی در تولید محصولات کشاورزی گفت: در حالی که میزان بارندگی در دنیا ۸۶۰ میلیمتر است، این عدد در ایران به حدود ۲۵۰ میلیمتر میرسد و کل بارندگی از مهر ماه تا به امروز ۱۴۵ میلیمتر بوده که نصف بارندگی مدت مشابه در سال گذشته است و امروز با بارش باران در شرایط ایدهآل بسیار فاصله داریم.
وی تاکید کرد: از آنجایی که از سالهای گذشته بر روی روشهای مدرن آبیاری و کشاورزی تمرکز کردیم، خشکسالی امروز هیچ آسیبی به تولید محصولات وارد نکرد و علیرغم خشکسالیهای چند سال اخیر، ۸ درصد رشد در تولیدات خود داشتهایم.