به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، علیرضا صنعتکار رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان نوشتافزار در گفتوگو با ایلنا در خصوص آخرین وضعیت لوازمالتحریر و نوشتافزار در آستانه سال تحصیلی جدید گفت: قیمت تمامشده این صنعت نیز مانند صنایع دیگر تحت تاثیر افزایش قیمت دلار بالا رفته و با توجه به اینکه مواد اولیه سه برابر افزایش داشته اما به طور متوسط قیمت نهایی نوشتافزار ۲.۵ برابر رشد داشته است.
وی در خصوص دفاتر مشق گفت: در این حوزه با توجه به اینکه قیمت کاغذ پنج برابر شد، قیمتها با شتاب بیشتری بالا رفت. با وجود مصوبه هیات دولت مبنی بر اینکه تولیدکنندگان دفاتر در ابتدا ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت کنند و سپس مصوب شد که ارز نیمایی به آنها اختصاص یابد اما چون بیشتر کارگاههای فعال در این حوزه کوچک هستند و از لحاظ منابع مالی محدودیت دارند، نتوانستند هیچکدام از این ارزها را دریافت کنند و مجبور شدند کاغذ مورد نیاز را از بازار آزاد دریافت کنند.
وی تصریح کرد: متاسفانه ضعف مدیریت در عرضه و توزیع کاغذ باعث افزایش چند برابری قیمت دفاتر مشق شد. در سایر مواد مورد نیاز مانند فنر و چاپ افزایش قیمت نداشتیم. در بحث قیمتها هر بند کاغذ تا قبل از نوسانات ارزی ۸۰ تا ۱۰۰ تومان بود اما اکنون قیمت آن به ۴۰۰ الی ۵۰۰ تومان رسیده است. با توجه به کاهش درآمد مردم و پایین آمدن قدرت خرید آنها، کارگاههای ما اکثرا بدون سود تولیدات خود را عرضه میکنند. فقط برای آنکه در این شرایط زنده بمانند و کارگران خود را اخراج نکنند.
وی در خصوص دفاتر سهمیه بندی و تاثیر آن و دفاتر تولید شده گفت: دولت یکسری کاغذ ۴۲۰۰ تومانی خریداری کرده که در مجموع توانسته است ۱۵ میلیون جلد دفتر مشق تولید کند و قرار است توسط ستاد تنظیم بازار در سطح نمایشگاههای عرضه مستقیم و مناطق محروم توزیع شود. این دفاتر یارانهای تاثیری بر روی بازار نهایی ندارد. ما تقریبا 14 میلیون دانشآموز داریم که به طور تقریبی اگر هرکدام از آنها در سال پنج دفتر استفاده کنند، به رقم ۷۰ میلیون میرسیم که از آن تعداد فقط ۱۵ میلیون دفاتر یارانهای است. پس بخش اعظمی توسط بخش خصوصی تامین خواهد شد.
صنعتکار در خصوص سایر اقلام نوشتافزاری گفت: در بحث مداد، مغز و چوب آن با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شده است و در بحث خودکار نیز کاملا تولید داخل داریم. با توجه به حمایتهای خوبی که از تولیدکنندگان صورت گرفته و افزایش قیمت ارز، واردات به شدت کاهش داشته اما متاسفانه در هفتههای اخیر برخی افراد سودجو قطعات بیکیفیت خودکار با تعرفه کم وارد میکنند و به اسم تولید داخل به بازار عرضه میکنند که همین باعث بدنامی تولیدکنندگان داخلی میشود. فلذا ما از مصرفکنندگان تقاضا داریم تا در وقت خرید دقت لازم را داشته باشند و فقط کالایی را خرید کنند که آرم استاندارد دارد. ما نیز همزمان با سازمان حمایت و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در حال مکاتبه هستیم تا جلوی واردات این کالاهای درجه سه گرفته شود.