به گزارش ایبِنا، محمدباقر قالیباف در گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم درباره شرایط بورس گفت: با اطمینان به مردم میگویم واقعا کشور ما ظرفیتهای بسیار بالایی در حوزههای اقتصادی دارد.
او ادامه داد: در همین روزها واقعا دهها میلیارد دلار ظرفیت وجود دارد که به خاطر رویکردهای اشتباه و روشهایی که سوداگری و دلالی را در کشور باب میکند، موجب شده این ثروت که یک ثروت متعلق به مردم است در اختیار عده خاصی قرار میگیرد.
رئیس مجلس گفت: امروز برای نجات اقتصاد نیازمند تصمیمات شجاعانه و دقیق در طرح و اجرای آن هستیم.
قالیباف خاطرنشان کرد: ظرفیت وجود دارد که این موضوعات حل و فصل شود بدون شک یکی از موضوعاتی که به عنوان هدایت نقدینگی به سمت تولید میباشد، بازار سرمایه است، ولی بعضی مواقع در استفاده از بورس دقت لازم را نمیکنیم، ما مسئولان در بعضی از موضوعات اشتباه میکنیم کسانی باید وارد بورس شوند که وقتی وارد بورس میشوند باید مازاد بر نیاز خودشان را آنجا ببرند البته در اینجا ما مقصریم، چون فردی طلا، خودرو و نیاز زندگی خودش را میفروشد و در بورس سرمایه گذاری میکند که موجب شد بورس ما از چهار تا پنج میلیون نفر در یک زمان بسیار کوتاه به ۴۰ تا ۵۰ میلیون نفر افزایش پیدا کند تعداد نفرات زیاد با سرمایههای کم در کنار شرکتهای گردن کلفت و بزرگ حقوقی با سرمایههایی که بخش عمده آن شرکتهای خصولتی هستند وارد شدند، در اینجا ما افراد حقیقی و حقوقی را داریم که اشخاص حقوقی که شرکتها و نهادهای بزرگ هستند بورس را بلد و حرفهای هستند، مردم ما حرفهای این کار نیستند و سهامداری جز حرفهای این کار نیست.
او گفت: بورس مکلف است که از سهامداران جزء حمایت کند بورس ریسک دارد در همه دنیا هم بازار سرمایه بازار ریسک است حالا که مردم ما با اعتمادی که مسئولین دولت قبل دعوت کردند حق این است که اینها را حمایت کنیم که یکی از وظایف حمایتی، پوشش زمینه ریسک اینهاست؛ چه بورس بالا یا پایین برود این طرف حقوقیها حرفهای عمل میکنند و سهامدار جزء در زمان بالا رفتن میخرد و در زمان پایین آمدن بورس فروشنده است بنابراین سهامداران خرد دچار آسیب میشوند و ما مکلف به حمایت هستیم.
او افزود: ما مسیرهای تولید ثروت خوبی داریم، ولی چون ۸۰ درصد اقتصاد ما دولتی است امروز سرمایه و سرمایه گذار در امنیت سرمایه خودش دچار اشکال است که باید اینها را تثبیت کنیم. مصمم هستیم به سمت بورس حرکت کنیم.
رئیس مجلس گفت: ما در سال ۱۴۰۰ بودجه دولت قبل را رد کردیم و برگرداندیم، چون کسری بودجه دولت وجود داشت این بودجهای که میآید ظاهرا بودجه دولت است، ولی وقتی بودجه به مجلس میآید از طرف دولت این بودجه تنها برای دولت نیست بلکه این بودجه هم برای دولت و هم برای زندگی مردم است وقتی که ما کسری بودجه داریم باید بپذیریم که دست در جیب مردم میکنیم و بودجه جاری دولت را از جیب فقرا در میآوریم حتی اگر امروز حقوق را اضافه کنیم و این اضافه حقوق از مسیر فعالیت کار انجام نشود دولت کسری بودجه میآورد و بانکها خلق پول میکنند که هر دو اینها یعنی دست در جیب مردم کردند.
او گفت: این سوال وجود دارد که چرا ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی را در نهادههای اصلی تهیه میکنیم، ولی در بهره وری، تولید و شبکه توزیع به گونهای عمل میکنیم که مرغ با قیمت گران به دست مردم میرسد که البته بعضی جاها با مدیریت غلط و نداشتن شبکه توزیع اتفاق میافتاد، چون فضای سوداگری و دلالی در کشور باز است.