×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، حسین مهری امروز (یکشنبه) در نشستی خبری با بیان اینکه مجموع معوقات کل نظام بانکی حدود ۱۳۰ هزار میلیارد تومان است، اظهار کرد: سهم بانک صنعت و معدن از این معوقات ۸۱۲۰ میلیارد تومان است که حدود ۲.۶ درصد از کل معوقات نظام بانکی می‌شود.

وی افزود: این در حالی است که شش درصد از مانده تسهیلات نظام بانکی توسط بانک صنعت و معدن تامین شده است.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن با اشاره به سهم ۰.۲ درصدی این بانک از سپرده‌های بانکی، تصریح کرد: میانگین نسبت پرداخت تسهیلات به سپرده‌ها در نظام بانکی ۸۱ درصد است، اما در بانک صنعت و معدن این نسبت به حدود ۴۰۰ درصد می‌رسد.

مهری همچنین درخصوص واگذاری اموال مازاد این بانک نیز گفت: دو شرکت داریم که برابر قانون باید واگذار شود که اگر واگذار شود دیگر شرکتی برای واگذاری نداریم. البته شرکت سرمایه‌گذاری آتیه دماوند زیرمجموعه‌هایی دارد که با زیرمجموعه‌ها واگذار می‌شود.

به گفته وی، تا ماه آینده آگهی دوم این شرکت منتشر می‌شود و دو تا مشتری برای آن وجود دارد، اما با توجه به اینکه شرکت بورسی است، کارهایش روال اداری خود را طی می‌کند و تا یک ماه آینده روی تابلوی بورس قرار می‌گیرد.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن اضافه کرد: شرکت دیگر نیز ظرف دوماه آینده روی تابلوی بورس برای واگذاری قرار می‌گیرد، بنابراین مصمم به واگذاری شرکت‌هایمان هستیم که به نفع سیستم بانکی و مملکت خواهد بود.

مهری در ادامه در خصوص تحریم‌های آمریکا علیه نظام بانکی کشور نیز، اظهار کرد: بانک صنعت و معدن جزو بانک‌های تحریمی است و بانک مرکزی نیز از قبل تحریم بود و هیچ اتفاق جدیدی نیفتاده است، ما کارهایمان را از طریق کارگزاری جلو می‌بریم، هرچند که در ابتدا با مشکل روبرو بودیم، اما راهکارهای مناسبی در نظر گرفته شد و در حال حاضر این تحریم‌ها اثرات سنگینی را بر بانک تحمیل نکرده است.

وی با اشاره به تخصصی‌بودن بانک صنعت و معدن، گفت: بانک صنعت و معدن تخصصی و توسعه‌ای است و به ۳۱ هزار شرکت تسهیلات می‌دهیم، اما به اشخاص حقیقی نمی‌توانیم تسهیلات بدهیم و در بحث زنان سرپرست خانوار نیز بانک ما نه تجربه‌ای دارد، نه وظیفه‌ای و نه اصلا نیاز است.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن افزود: البته در مناطق محروم طرح‌هایی را ترجیح می‌دهیم که داشته باشیم که آن هم در حوزه کاری بانک است.

مهری با بیان اینکه بانک صنعت و معدن ۵۱ طرح نیروگاهی را تامین مالی کرده است، اظهار کرد: بخشی از این طرح‌ها به بهره‌برداری رسیده و برخی هم در حال انجام است، از سوی دیگر تامین اعتبار ریلی و خرید هواپیما را بانک ما انجام داده است.

وی با تاکید بر ضرورت پیاده‌سازی بانک‌داری دیجیتال در بانک صنعت و معدن، تصریح کرد: ۵۵ شعبه در کل کشور و بعضاً در استان‌ها تنها در مرکز استان‌ها شعبه داریم، بنابراین باید بانک‌داری دیجیتال را گسترش دهیم، چراکه از این طریق در هر صنعتی در کشور شعبه مجازی خواهیم داشت.

به گفته مدیرعامل بانک صنعت و معدن، ظرف دو سال آینده این کار در این بانک پیاده‌سازی خواهد شد که الگوی آن نیز کشورهای خارجی و پیشرفته است.

مهری خاطرنشان کرد: تقویت بانک‌داری شرکتی یکی دیگر از برنامه‌های ماست که بسیار وابسته به بانک‌داری دیجیتال ماست و در حال حاضر به بیش از ۱۰ شرکت ورود کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه پیگیری و استقرار حاکمیت شرکتی می‌تواند به بانک‌ها در مدیریت هزینه‌ها کمک کند، گفت: ما ساختارمان را اصلاح کردیم و کمیته‌های حسابرسی و ریسک، مبارزه با پولشویی، نظام‌های پرداخت و … که جزو الزامات بوده را سعی کردیم ایجاد کنیم.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن تاکید کرد که تا پایان سال ۹۹ حاکمیت شرکتی به صورت کامل در این بانک اجرایی و عملیاتی خواهد شد.

مهری با بیان اینکه پرتفوی تسهیلات ارزی ما نسبت به تسهیلات ریالی بالا است، گفت: تعهدات ارزی ما ۱۴.۲ میلیارد یورو است و نوسانات ارزی یک تهدید برای ماست، بنابراین تلاش می‌کنیم پرتفوی ارزی ما از ۸۳ درصد به ۷۰ درصد کاهش یابد.
وی با اشاره به اولویت‌ دادن به تامین مالی سرمایه‌ در گردش واحدهای تولیدی، تصریح کرد: برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام در تلاشیم که بتوانیم خط اعتباری از بانک مرکزی بگیریم و پروژه‌های بالای ۸۰ درصد را به پایان برسانیم

مدیرعامل بانک صنعت و معدن با اشاره به دو چالش عمده این بانک ‌نیز گفت: عدم کفایت سرمایه بانک یکی از چالش‌های ماست که اکنون به حدود ۲.۴ درصد رسیده است.

مهری دلیل این موضوع را مسائل ارزی و بالا بودن پرتفوی ارزی بانک عنوان و اظهار کرد: به همین دلیل به دنبال افزایش سرمایه بانک هستیم و درخواست‌هایی را از دولت داده‌ایم، ۲.۷ میلیارد دلار پیشنهاد ماست که باید دید مجلس و دولت با آن موافقت می‌کنند یا نه؟

وی افزود: میزان مطالبات ارزی ما هم چالش دیگر است که میزان وصول مطالبات ارزی ما ۹۳ درصد کاهش داشته است، چرا که با افزایش قیمت ارز، افراد نمی‌توانند اقساط خود را پرداخت کنند.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن با اشاره تعهدات ۸.۵ میلیارد یورویی فاینانس این بانک، تصریح کرد: متقاضی نمی‌تواند در سررسید بدهی خود را پرداخت کند و به بانک فشار می‌آید، چون اگه متقاضی اقساط خود را نیاورد بانک مجبور به پرداخت است به همین دلیل بانک تاکنون مجبور شده ۱۶ هزار میلیارد ریال تامین برای پرداخت این موارد داشته باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.