تامین ۸۰ تا ۹۰ درصد نیاز گوشتی کشور از طریق تولید داخل

منصور پوریان  رئیس شورای تامین دام کشور در گفت‌وگو با ایسنا، در پی فرا رسیدن دهه فجر، درباره رشد صنعت دام و گوشت قرمز از پیش از انقلاب تا به امروز اظهار کرد: در چهاردهه گذشته و قبل از انقلاب، در حوزه گوشت قرمز، ما عملا یک کشور واردکننده و مصرف‌کننده بودیم و به کشورهای خارجی وابستگی داشتیم و بیشترین میزان نیاز گوشتی کشور با وجود اینکه در آن زمان جمعیت کشور بالا نبود، از طریق واردات تامین می‌شد.

وی ادامه داد: در هر دو بخش گوشت‌های گوسفندی و گوساله پیش از انقلاب، بیشتر حجم واردات را از استرالیا و آمریکا داشتیم به طوری که پایگاهی معروف به سردخانه حکیمیه تهران تشکیل شد که پایگاه ورود گوشت گوساله بود و با وجود اینکه از کشورهای دیگر نیز واردات صورت می‌گرفت، اما عمده واردات مربوط به آمریکا بود.

پوریان تاکید کرد: در آن زمان عملا حرفی در حوزه تولید داخلی برای گفتن نداشتیم. حتی لبنیات نیز به دلیل کم بودن حجم دام در آن بازه زمانی، از طریق واردات تامین می‌شد. اما پس از انقلاب، رویکردها تغییر کرد به‌طوری که ما کمترین نیاز را به واردات داشتیم و نیازها از طریق تولیدات داخلی تامین می‌شد به‌صورتی که بعد از انقلاب صادرات دام به‌صورت مرتب صورت می‌گرفت.

وی افزود: این صادرات دام به گونه‌ای بود که ما شاهد تولید گوساله‌های گوشتی در کشور بودیم. تولید گوساله‌های گوشتی در حال حاضر اقتباسی از نژادهای اروپایی و آمریکایی بوده که در حال حاضر بومی‌سازی شده است به طور مثال گاوهای گوشتی ما که در دامداری‌ها هستند و گوشت تولید می‌کنند بیشتر آن‌ها وارداتی بود به‌طوری که در حال حاضر ۸۰ تا ۹۰ درصد نیاز گوشتی از طریق تولید داخل انجام می‌شود.

رئیس شورای تامین دام کشور ادامه داد: بهترین رشد ما در این صنعت در سال ١٣٨٠ بوده است. یعنی دوره‌ای بود که تولید دام در کشورمان چه در بخش گوساله و چه در بخش گوسفندی به اوج خودش رسید به‌طوری که به‌صورت مرتب در سال‌های ١٣٨٠ تا ١٣٩٢ صادرات دام انجام می‌دادیم.

وی افزود: در این سال‌ها به قدری نیاز داخلی تامین بود که ما بالاترین سطح صادرات را در سال ١٣٩۴ داشتیم که با صادرات یک میلیون و ۴۰۰ هزار راس و در سال ١٣٩٣ در بخش دام سبک و در بخش دام گوساله چیزی حدود ۷۰ هزار راس صادرات گوساله پای پروارشده کشتاری داشتم.

پوریان تصریح کرد: در سال‌های ١٣۵٨ تا ١٣۶٠ کل میزان مصرف گوشت کشور، در محدوده ۳۵۰ هزار تا ۴۰۰ هزار تن بود؛ اما امسال، میزان نیاز به گوشت مصرفی کشور در محدوده یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن است که بخش اعظم آن از تولید داخل تامین می‌شود که به‌طور مرتب در دامداری‌های کشور در حوزه‌های گوسفندی و گوساله تولید و سپس وارد بازار می‌شود.

رئیس شورای تامین دام کشور ادامه داد: این رشد و پیشرفت طی این چهاردهه، حاصل زحمات بسیار زیادی است. اگر مشکلات و چالش‌های موجود در زمینه تولید وجود نداشته باشد، ایران به قطب تولیدکننده گوشت قرمز تبدیل می‌شود.

خودکفایی در تولید محصولات دامی

همچنین محمدابراهیم حسن‌نژاد – معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی – نیز در گفت‌وگویی با ایسنا، درباره وضعیت تولیدات دامی و توسعه و پیشرفتی که در این زمینه داشته‌ایم، اظهار کرد: در حوزه تولیدات دام و طیور رشد قابل توجهی داشته‌ایم به‌طوری که تولید سالانه مرغ به حدود ۳ میلیون تن رسیده است.

حسن نژاد در پایان گفت: همچنین میزان تولید تخم مرغ نیز بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن و میزان تولید گوشت قرمز در داخل کشور ۹۲۳ هزار تن است. بنابراین به جز بخش محدود و کوچکی که از طریق واردات تامین می‌شود، در زمینه تولید محصولات دامی و… به خودکفایی رسیده‌ایم.

فتحنایی

Recent Posts

یک چهارم ایرانیان مشتری بزرگترین بانک قرض‌الحسنه کشور هستند

تعداد مشتریان بانک قرض‌الحسنه مهر ایران به حدود ۲۰ میلیون نفر رسید.

5 ساعت ago

نقش راهبردی شرکت فولاد سنگان، بزرگترین واحد صنعتی شرق کشور، در تامین مواد اولیه

تامین مواد اولیه، نخستین و مهمترین گام در هر صنعت به شمار می‌آید که بروز…

5 ساعت ago

فولادکاوه؛ در مسیر قله های اقتصاد مقاومتی

کارشناسان دومین جشنواره ملی نشان اقتصاد مقاومتی، طی بازدید و نشست تخصصی عملکرد فولاد کاوه…

5 ساعت ago

توسعه زنجیره تامین ایران‌خودرو و برنامه‌ریزی برای خودروهای آینده

در همایش راهبری ساپکو، حال و آینده، مدیرعامل ساپکو، به تشریح اهداف و استراتژی‌های این…

5 ساعت ago

تراز تجاری ایران و ونزوئلا به نفع ایران/ احیای موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران و ونزوئلا

مدیرکل دفتر اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ضمن اشاره به مذاکرات برای احیا و…

5 ساعت ago