در این نشست، مهندس آقاجانلو سرپرست ایمیدرو با برشمردن چالش های توسعه این حوزه از اقتصاد کشور، خواستار حضور پررنگ تشکل های بخش خصوصی در معادن شد و اظهار داشت: دولت به تنهایی قادر به برداشتن تمامی موانع پیش رو نیست بلکه با حضور روزافزون بخش خصوصی از جمله خانه معدن، اهداف پیش رو محقق و دغدغه های مقام معظم رهبری برای توسعه معدن نیز برطرف می شود.
وی، اکتشاف را حیاتی ترین حوزه معدن دانست و افزود: بررسی ها نشان داده در حال حاضر با توجه به محدودیت های قانونی زمین (شامل منابع طبیعی و سایر مناطق)، تنها قادریم در ۷درصد از مساحت کشور فعالیت اکتشافی انجام دهیم.
آقاجانلو، مساحت محدوده های اکتشافی در اختیار ایمیدرو را ۳۴هزار کیلومتر مربع اعلام کرد و گفت: این محدوده ها نیز پس از شناسایی، پی جویی و همچنین ژئوفیزیک هوایی- که دارای ریسک بالای سرمایه گذاری هستند- با هماهنگی نهادهای نظارتی به بخش خصوصی واگذار خواهد شد که این امر را ایمیدرو از طرف وزارت صمت، برعهده گرفته تا با معرفی محدوده های اکتشافی، از شرکت های خصوصی برای ادامه فعالیت ها و سرمایه گذاری، دعوت کند.
سرپرست ایمیدرو در عین حال گفت: همکاری خانه معدن با ایمیدرو می تواند زمینه مساعدی برای تشویق سرمایه گذاری بخش خصوصی فراهم کند تا فعالیت ها (از جمله بهره برداری از معادن و فراوری ماده معدنی)، ادامه یابد.
آقاجانلو با یادآوری اینکه یکی از اهداف ایمیدرو برای فعال سازی پتانسیل های معدنی، کمک به رشد مناطق کم برخوردار است، تاکید کرد: این سازمان با احتساب فعالیت های اکتشافی، در ۱۰۸ شهرستان کم برخوردار سرمایه گذاری کرده است.
وی ادامه داد: معادن فعال و بزرگ فعلی حاصل سال ها تلاش در گذشته بوده و امروزه باید بتوانیم اقداماتی انجام دهیم تا ذخایر قابل توجهی برای آینده فعالیت های معدنی در کشور ارایه دهیم. هر چند اخیرا برخی از نتایج فعالیت های اکتشافی را در معرفی معادنی همچون طلای هیرد و شادان، شاهد بوده ایم.
سرپرست ایمیدرو به برنامه در حال اجرای فراخوان محدوده های امیدبخش برای سرمایه گذاری اشاره کرد و گفت: این “محدوده های اکتشافی کم خطر از نظر سرمایه گذاری” در حال فراخوان است اما باید با همکاری خانه معدن، اطلاع رسانی بیشتری به منظور تشویق سرمایه گذاران در این زمینه انجام شود.
https://tejaratgardan.ir/?p=311837