×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
تاکید وزارت بهداشت بر بهره مندی از مشارکت های مردمی در حوزه سلامت

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از وبدا، نخستین نشست مجازی مدیران و کارشناسان سازمان های مردم نهاد و خیّرین سلامت در سال جاری، با حضور مدیران و کارشناسان خیّرین سلامت دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور برگزار شد.

امیر صادقی مدیر کل سازمان های مردم نهاد و خیّرین سلامت وزارت بهداشت در این نشست، چشم انداز این اداره کل را «توسعه پایدار در حوزه سلامت با افزایش مشارکت های اجتماعی» عنوان کرد و افزود: برنامه ها در اداره کل در سه حوزه خیّرین و اقدام داوطلبانه، مشارکت اجتماعی شرکت ها و بنگاه های اقتصادی، سازمانهای مردم نهاد و موسسات خیریه سلامت هدایت می شود.

وی از تقویت، ساختارمندی و اشاعه کار داوطلبی در حوزه سلامت، تقویت و پایش سازمانهای مردم نهاد و موسسات خیریه سلامت، تکریم و نکوداشت مشارکت های اجتماعی، احصاء نیازهای دارای اولویت معاونت های وزارت، سیاست گذاری حوزه مشارکت بر اساس دانش پژوهی، مشارکت های بین الملل در حوزه سلامت، شبکه سازی سمن های مرتبط موضوعی و استفاده از ظرفیت مشارکت های مردمی در حوزه ساخت، تجهیز و مدیریت همراه سراهای کشور به عنوان مهمترین اهداف اختصاصی حوزه نام برد.

صادقی ضمن معرفی حوزه CSR یا مسئولیت پذیری اجتماعی شرکت ها و بنگاه های اقتصادی در حوزه سلامت، بهره گیری از این ظرفیت را به عنوان یک دستاورد مهم و ارزشمند در وزارت بهداشت مطرح کرد و بر مستند سازی فعالیت خیّرین و تکریم و تجلیل جایگاه آنان و شفاف سازی از سوی دانشگاه ها و دانشکده ها در قبال عملکرد خیّرین تاکید کرد.

مدیرکل سازمانهای مردم نهاد و خیّرین سلامت ضمن اعلام عقد تفاهم نامه با معاونت فرهنگی دانشجویی نوید داد که به منظور بهره مندی از ظرفیت های مشارکت های مردمی در بخش های مختلف حوزه سلامت بزودی باسایر معاونتهای وزارت بهداشت تفاهم نامه منعقد می شود.

مسئول برنامه مسئولیت پذیری اجتماعی اداره کل سازمان های مردم نهاد و خیرین سلامت وزارت بهداشت نیز در مورد جلب مشارکت شرکت ها و بنگاه های اقتصادی در مورد ضرورت توجه به مسئولیت پذیری اجتماعی در حوزه سلامت و سیستم های انگیزشی مرتبط توضیحاتی را ارائه کرد.

پیرانی همچنین اعلام کرد که طی هفته آتی دستورالعمل کمیته مسئولیت پذیری اجتماعی شرکتی، شرح وظیفه این کمیته و نحوه تشکیل آن ذیل شورای هماهنگی مشارکتهای مردمی دانشگاه ها و دانشکده ها ابلاغ می شود.

در ادامه تعدادی از دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی به بیان چالش های این حوزه پرداختند.

لزوم تأیید صلاحیت مراکز خیریه و موقوفه درمانی

همچنین حائری رییس اداره امور موسسات خیریه و سازمان های مردم نهاد نیز مباحثی را در خصوص اهم عناوین فعالیت های حوزه کاری بیان کرده و با اشاره به لزوم تأیید صلاحیت مراکز خیریه و موقوفه درمانی و نظارت بر مؤسسات خیریه بیمارستانی و تشکل های مردم نهاد حوزه سلامت، توضیحات جامعی را در این خصوص ارائه کرد.

وی، بررسی و شناسایی قابلیت ها، توانمندی ها و ظرفیت های موجود سازمان های مردم نهاد در سطح دانشگاه ها و دانشکده ها و گسترش فضای اعتماد، تقویت ارتباط و تعامل بین وزارت بهداشت و سازمان های مردم نهاد مرتبط، فرهنگ سازی و تمهید زمینه های مناسب و ترغیب به سازماندهی فعالیت ها و ارزیابی و نظارت بر عملکرد تشکل های مردم نهاد را از جمله انتظارات خود از دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی اعلام کرد.

منیژه یونسی رییس اداره امور خیّرین سلامت در خصوص اقدامات و جلسات برگزار شده مربوط به تشکیلات حوزه های متناظر توضیحاتی ارائه کرده و ادامه داد که بازتعریف دستورالعمل پلاک کوبی اموال اهدایی از سوی خیّرین و تدوین شاخص های رتبه بندی دانشگاه  ها و دانشکده ها از اولویت های برنامه ریزی اداره امور خیّرین در ماه آتی است که ارسال نقطه نظرات، پیشنهادات و الگوهای اجرایی و تجارب از سوی دانشگاه ها و دانشکده ها در این خصوص بسیار ارزشمند است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.