×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳

فوتبال ایران هنوز راه زیادی برای پیمودن در مسیر قهرمانی در آسیا و جهان دارد. اما تفاوت این قهرمانی‌ها و تعداد گام‌های فوتبالیست‌های زن و مرد در مسابقات برون‌مرزی بسیار فاحش است. موضوعی که می‌تواند در میزان پرداختی دستمزد فوتبالیست های زن و مرد موثر واقع شود.

مردان ایران در عرصه فوتبال گام‌های بیشتری برداشته‌اند و علاوه بر آن سرمایه‌گذاری‌های کلان و نبود برخی از محدودیت‌ها، راه را برای موفقیت آنها در عرصه‌های برون مرزی گشوده است. اما فوتبال زنان ایران ورزشی نوپا است و تنها ۱۰ سال از عمر آن می‌گذرد که هنوز نتوانسته در مسیر درست پیشرفت قرار گیرد.

اکنون بسیاری از مردان فوتبالیست ایرانی چهره‌های نامدار و موفقی در عرصه‌های برون مرزی هستند که این امر را نمی‌توان در میان زنان فوتبالیست مشاهده کرد. دلیل این موضوع را می‌توان در نبود برنامه ریزی درست در رده‌های سنی پایه  و نبود راهبردی مناسب جست و جو کرد.

عواملی که اکنون تفاوت عمده‌ای را در پرداخت دستمزد بازیکنان زن و مرد ایجاد کرده است اما تا زمانی که زنان فوتبالیست ما از نظر سطح و کیفیت بازی به مردان نزدیک نشوند در میزان پرداختی های آنها افزایشی ایجاد نخواهد شد.

موضوع تفاوت دستمزد بازیکنان زن و مرد را خبرنگار ایرنا در گفت و گو با کارشناسان، سرمربیان و بازیکنان فوتبال به بحث و بررسی گذاشته است. در متن زیر نظر این کارشناسان را می خوانیم.

«مرتضی محصص» رئیس کمیته فنی و توسعه فدراسیون فوتبال

تفاوت در دستمزد بازیکنان زن و مرد بسیار است. برای یکسان سازی دستمزدها زمان زیادی باید بگذرد. به عنوان نمونه میزان پرداختی در قراردادی که با علیرضا جهانبخش بسته می‌شود، نمی‌تواند برای فوتبالیست زن هم همانگونه پرداخت شود. زیرا وی بازیکن برجسته و بنامی در عرصه فوتبال مردان است و این امر دور از انتظار خواهد بود. تفاوتی میان زن  ومرد قایل نیستم. زنان دنیایی دارند که ممکن است برای مردان قابل قبول نباشد. نباید منکر شویم که زنان کمتر از مردان دستمزد دریافت کنند فقط به این دلیل که ما مرد هستیم زیرا این تفکر پوسیده است. برای یکسان سازی دستمزدها خیلی از موارد را باید پشت سر بگذاریم و باید دیر یا زود مبلغ قراردادها برای زنان نیز بالا برود.

«مجید جلالی» پیشکسوت فوتبال و سرمربی اسبق تیم های پاس، پیکان و تراکتور

تولید دستمزد براساس درخواست مخاطب است و این امر در سراسر دنیا و برهمین منوال می‌چرخد. در هر چیزی که مخاطب آن بیشتر باشد، قیمت آن نیز بالاتر می‌رود. میزان مخاطبان جام جهانی فوتبال مردان با زنان بسیار متفاوت است. بنابراین در فوتبال مردان مخاطب بالا، تبلیغات زیاد و درآمدزایی سبب تغییر در میزان دستمزدهای فوتبالیست‌های مرد با زن خواهد شد.

«فریده شجاعی» نایب رییس زنان اسبق فدراسیون فوتبال

در بخش فوتبال هرگز نمی‌بینیم که دستمزد زنان و مردان برابر باشد. موضوعی که از ابتدا در همه جای دنیا جا افتاده است. در واقع فوتبال ورزش مردانه‌ای است. آیا تاکنون شده که رییس فیفا زن باشد؟ خیر. پس باید از همین جا تا انتهای داستان را متوجه شد. برای یکسان سازی دسمزدها زمان زیادی باید سپری شود تا مردانه بودن فوتبال را تغییر دهیم. وقتی یک حامی مالی براساس علاقه به تبلیغات لیونل مسی می پردازد، هزینه این تبلیغات قابل قیاس با تبلیغات الکس مورگان بازیکن آمریکایی نیست. تعیین میزان دستمزدها به بازیکنان زن و مرد معلوم نیست دست چه کسانی است. به هر حال زنان در همه چیز ویترین نیستند. در وهله اول ورزش مردانه است و بعد هم اگر نفر دوم باشیم هم راضی هستیم به شرطی که حق و حقوق نفر دوم را بگیریم.

«نادره درودیان» رییس دپارتمان زنان فدراسیون فوتبال

تفاوت دستمزد فوتبالیست‌های زن و مرد در همه جای دنیا طبیعی است. پیشکسوت‌های فوتبال ما چون مهدی مهدوی کیا و علی دایی در جهان شناخته شده اند و با سوابق ویژه‌ای که دارند به یقین مبلغ قراردادهای آنها بسیار بالا و سنگین است. علاوه بر آن باشگاه‌ها براساس تکنیک، روند و طول عمر فوتبال مردان سرمایه گذاری می‌کنند که در ایران سابقه زیادی دارد. اما از عمر فوتبال زنان ما ۱۰ سال می‌گذرد. گرچه اکنون نسبت به گذشته دستمزد بازیکنان ما خیلی خوب شده است. در سال‌های گذشته ملی پوشان ما بازی‌های خود را با ۱۰ گل به حریف واگذار می‌کردند اما اکنون با ۲ گل بازی را به رقیب واگذار می‌کنند. این امر نشان دهنده رشد فوتبال زنان است البته نباید حمایت‌های مسئولان فدراسوین فوتبال را در زمینه برگزاری اردوها و بازی های تدارکاتی نادیده گرفت. اگر این روند ادامه یابد به یقین در سال‌های بعد بهتر خواهیم شد.

«گلاره ناظمی» مسئول مسابقات فوتبال زنان در فدراسیون فوتبال

فوتبال زنان و مردان را نمی‌توانیم از هیچ لحاظی با یکدیگر مقایسه کنیم. فوتبال در مردان یک صنعت برای درآمدزایی است. اما از عمر فوتبال زنان تنها ۱۰ سال می گذرد و هنوز حرفه‌ای نشده است بنابراین قیاس آن با فوتبال مردان منطقی نیست.  زنان این عرصه باید بیشتر پیشرفت کنند. بازی مردان پوشش رسانه‌ای زیادی دارد و همواره تبلیغات آن بالا است. این عوامل اختلافات اساسی را میان فوتبال زنان و مردان ایجاد می‌کند. در واقع هزینه‌هایی که در فوتبال مردان و زنان می‌شود بسیار متفاوت است و این موضوع را در همه جای دنیا می‌توان مشاهده کرد. همچنین اگر بخواهیم فوتبال زنان را با مردان مقایسه کنیم باید فوتبالیست‌های زن ما خود را  به سطح مردان نزدیک کنند و در صورت مشاهده بی عدالتی می‌توانند اعتراض به ناعادلانه بودن دستمزدها داشته باشند.

«مریم جهان نجاتی» سرمربی شهرداری سیرجان

به نظرم تفاوت دستمزدهای فوتبالیست های زن و مرد را ما زنان ایجاد کرده‌ایم. اینکه همه تصمیم گیری‌ها را برعهده مردان می‌گذاریم می‌تواند در این زمینه نقش مهمی ایفا کند. ما نقش اصلی در اجرای تعهدات و قراردادها داریم. هنگامی که یک مربی با بازیکنی برای بستن قرارداد تماس می‌گیرد، در واقع آن مربی تعهدات را از همان اول اجرایی می‌کند. باید واقع بین باشیم و اگر حامی مالی نداریم که این مبلغ را به بازیکنی بدهد، اجازه نداریم یک عدد در قراردادش بنویسم و از آن بازیکن بخواهیم برای ما بازی کند. الان همه این موارد میان مربیان و مدیرعاملان بسته می‌شود. به عنوان یک مربی می دانم که  حامی مالی ما چقدر بودجه دارد و چه میزان می‌تواند خرج کند بنابراین باید تعهد اخلاقی داشته باشم و اینگونه دستمزد برای بازیکن در نظر نگیرم. این امر اشتباه بزرگی از طرف مربی است و به آن اشتباه واقف است اما این امر را به دلیل نتیجه گرایی انجام می دهد. صداقت مربیان بازیکنان را جذب می‌کند. من مربی وقتی می‌بینم که توان پرداخت به ۱۰ بازیکن را ندارم تنها با پنج بازیکن قرارداد می‌بندم. این برخوردها نشان از حرفه ای نبودن فوتبال زنان است.

«زهرا قنبری» عضو تیم ملی فوتبال زنان و شهرداری بم

نابرابری زیادی در فوتبال زنان و مردان به دلیل نبود حامی مالی خوب وجود دارد. زمانی حامی مناسبی جذب فوتبال زنان می شود که بازی‌های ما دیده شود و این امر سبب افزایش مخاطب و در نتیجه می‌تواند فاصله پرداختی دستمزدها را میان فوتبالیست‌های مرد و زن کم کند. این موضوع تنها با کمک رسانه‌ها و بازتاب بازی‌ها تحقق می‌یابد.

«مهدیه محمودی نیا» دروازه بان تیم زیر ۱۹ سال

اصلی ترین دلیل تفاوت دستمزدها نبود پوشش رسانه‌ای از فوتبال زنان است. وقتی باشگاهی هزینه‌های یک تیم را برعهده می گیرد، بخشی برای تبلیغات و بخش دیگر صرف امور مالی می‌شود. هنگامی که پوشش رسانه‌ای و تبلیغاتی نباشد، آن باشگاه یا فرد هزینه‌ای نمی‌کند تا ضررش بیشتر از سودش باشد. به عنوان نمونه خیلی ها نمی‌دانند که لیگ برتر زنان هم برگزار می شود زیرا ما پوشش رسانه‌ای نداریم. در یک بازی حتی به عکاسان اجازه حضور ندادند. وقتی با حجاب هم نمی‌توان عکس گرفت چگونه می توانیم انتظارپخش رسانه‌ای بازی‌ها را داشته باشیم.

از سخنان این کارشناسان، سرمربیان و بازیکنان فوتبال می‌توان چنین نتیجه گرفت که با توجه به نوپا بودن فوتبال زنان، نبود فرهنگ سازی برای حضور دختران در فوتبال و نبود پخش رسانه‌ای و تبلیغاتی، شاهد عدم توسعه فوتبال زنان و به دنبال آن نبود یکسان سازی دستمزدها خواهیم بود. 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.