×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از صدا و سیما؛ آقای کریم امیری معاون بهداشت سازمان دامپزشکی کشور گفت: امسال نسبت به سال گذشته موارد ابتلا و فوتی بیشتر شده است و ۱۴ استان درگیر این بیماری شده اند.

وی ادامه داد: بیشتر مواردی که اتفاق افتاده در استان سیستان و بلوچستان بوده است که از میان ۱۰۴ مبتلا ۴۴ نفر از استان سیستان و بلوچستان بوده اند و از ده مورد فوت نیز هشت نفر در این استان هستند.

امیری علت ابتلا به این بیماری در سیستان و بلوچستان را قاچاق دام از مرز‌های شرقی کشور یعنی ورود و خروج دام به صورت غیر مجاز دانست و گفت:  این ورود و خروج بدون هیچ ضابطه‌ای صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: در افغانستان و پاکستان دام از ایران ارزان تر است و برای عید قربان قاچاق آن به داخل کشور افزایش یافته است.

معاون سازمان دامپزشکی کشور گفت: امسال سیل اول سال، اکوسیستم را تغییر داده و ” کنه ” را که عامل انتقال بیماری است افزایش داده بر همین اساس در استان‌هایی، چون اردبیل و گیلان موارد ابتلا افزایش داشته و در هر یک از این استان‌ها یک مورد فوتی گزارش شده است.

امیری افزود: با خنک شدن هوا شیوع این بیماری کاهش می‌یابد و پیش بینی می‌شود تعداد مبتلایان از ۱۲۰ نفر عبور نمی‌کند.

وی خاطر نشان کرد: یکی از راه‌های پیشگیری جلوگیری دامداران از شیوع کنه‌هاست، از طرف دیگر دام‌های مبتلا به هیچ وجه نباید ذبح و مورد مصرف قرار گیرد، بر همین اساس افراد به هیچ وجه نباید گوشت دام‌هایی را که در غیر از کشتارگاه ذبح می‌شود مورد استفاده قرار دهند.

امیری گفت: کسانی که در کشتارگاه فعالیت می‌کنند هم در معرض خطرند و باید آموزش‌هایی را که دیده اند برای عدم ابتلا به کار گیرند، البته دام اگر مبتلا به این بیماری باشد با نگهداری بیست و چهار ساعته پس از کشتار این ویروس از بین می‌رود، بنابراین گوشت‌های خروجی کشتارگاه‌ها هیچ مشکلی ندارد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.