×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
تحقق اهداف فولاد، ‌نیازمند انسجام اجزای زنجیره است/ هدایت نقدینگی شرکت های بزرگ به سمت توسعه، از سیاست های ایمیدرو است

 به گزارش تجارت گردان به نقل از ایلنا، مهندس جعفری که امروز در هفتمین همایش استیل پرایس در جمع مدیران و کارشناسان صنعت فولاد سخن می گفت،‌ تصریح کرد: برای برنامه ریزی دقیق و عملیاتی، ارتباط بیشتر و سازمان یافته از بخش های بالادستی همچون اکتشاف تا حلقه های پایین زنجیره، ضرورت دارد.

وی چنین انسجامی را سبب ساز توسعه، رشد اشتغال و سرمایه گذاری دانست و اظهار کرد: با فعالیت سیستمی و سازماندهی مطلوب بین اجزای زنجیره،‌ می توان اهداف توسعه ای بخش معدن و صنایع معدنی و به ویژه فولاد را محقق کرد.

برنامه جدید حفاری

وی مهمترین نیاز فعلی زنجیره فولاد را اکتشاف ذکر کرد و گفت: بیشترین حفاری صورت گرفته در طول یکسال در محدوده ۱۵۰ هزار متر بوده اما اکنون ایمیدرو با فعال سازی توانمندی های داخلی برنامه افزایش قابل توجه حفاری را پیش رو دارد.

جعفری با اشاره به پهنه ها و آنومالی های کشف شده سال های اخیر، ادامه داد: با احتساب فعالیت بخش خصوصی و ورود ماشین آلات جدید، باید در گام بعدی به فکر حفاری در مقیاس های بالا باشیم تا بدین ترتیب زمینه تامین مواد اولیه مورد نیاز زنجیره فولاد و دیگر زنجیره های مواد معدنی فراهم شود.

رئیس هیات عامل ایمیدرو افزود: ایمیدرو از حضور و سرمایه گذاری بخش خصوصی و کنسرسیوم های اکتشاف استقبال می کند و در این میان حضور نخبگان برای بهره گیری از دانش روز، ‌اهمیت به سزایی دارد.

نیاز بخش ریلی و برق

وی همچنین اهمیت زیرساخت ها را یادآور شد و اظهار کرد: تحقق اهداف ۱۴۰۴ در این بخش به ۹٫۵ میلیارد یورو نیاز دارد که ۳٫۸ میلیارد مربوط به بخش ریلی و ۲٫۸ میلیارد یورو مربوط به حوزه تامین برق است.

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت در ادامه گفت: خوشبختانه سرمایه گذاری های بخش خصوصی در حوزه آب ثمر بخش بوده و فاز نخست خط انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی افتتاح شده و قرار است پس از رسیدن این خط به سرچشمه کرمان و چادرملو در یزد، فازهای جدیدی اجرایی شود.

جعفری با تاکید بر اینکه شرکت های بزرگ از جمله گل گهر، چادرملو و ملی مس در توسعه زیرساخت ها پیشرو بوده اند، تاکید کرد: هدایت نقدینگی این شرکت ها به توسعه و همکاری با شرکت های کوچک برای تحقق اهداف زنجیره فولاد، جزو سیاست های ایمیدرو محسوب می شود.

وی همچنین به اهداف نوآورانه زنجیره فولاد اشاره کرد و گفت: طی ۲۰ سال اخیر شاهد تغییرات گسترده ای در تولید گریدهای مختلف فولادی بوده ایم و امروزه تولید محصولات سبک با استحکام بالا مورد نیاز بازار است. به گفته جعفری، شرکت های فولادی توانسته اند تا ۶۱درصد مصرف انرژی را کاهش دهند.

جعفری در ادامه گفت: با تلاش های صورت گرفته و سیاست های اجرا شده در صنعت فولاد، شاهد بومی سازی ۶۰ تا ۸۱درصدی بوده ایم.

افزایش ظرفیت های تولید

رئیس هیات عامل ایمیدرو با تاکید بر اینکه به اهداف توسعه ای ۱۴۰۴ دست خواهیم یافت،‌ افزود: تا پایان سال گذشته ظرفیت تولید کنسانتره ۵۷٫۶ میلیون تن، گندله ۴۷ میلیون تن،‌ آهن اسفنجی ۳۵٫۳ میلیون تن و فولاد خام ۳۷ میلیون تن بوده است که تا پایان امسال این ارقام رشد خواهد داشت.

جعفری گفت:‌ تا پایان سال ۹۹ظرفیت تولید کنسانتره آهن ۷٫۵ میلیون تن، گندله سنگ آهن ۱۵ میلیون تن، آهن اسفنجی ۱٫۷ میلیون تن و شمش فولاد ۵٫۷ میلیون تن افزوده می شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش به افزایش ظرفیت های تولید در صنایع معدنی پرداخت که طی سال های ۹۲ تا ۹۸ محقق شده است.

به گفته جعفری، طی ۹ ماه امسال، تولید محصولات فولادی ۱۰درصد، شمش ۱۲درصد، آهن اسفنجی ۹درصد و گندله سنگ آهن ۱۱درصد رشد داشته است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.