به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، «حمید حسینی» امروز (جمعه) در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه در سیاستگذاریها ضعیف عمل می کنیم، ادامه داد: تا زمانی که اجبار وجود نداشته باشد شرایط را عوض نمیکنیم.
وی با بیان اینکه تا زمانی که میتوانستیم بنزین وارد کنیم به فکر اصلاح مصرف نبودیم، افزود: اما زمانی که نتوانستیم، تن به هدفمندی دادیم.
حسینی با تاکید بر اینکه عمده مصرف نیروگاههای کشور گاز است، گفت: پرداخت یارانه به نفت کوره معنا ندارد.
وی ادامه داد: توزیع نفت کوره با قیمتهای پایین به جز رانت نفع دیگری ندارد و توسط افراد سودجود به فرآوردههای دیگر تبدیل شده و در نظم بازار اخلال ایجاد میکند.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی با اشاره به اینکه سرانجام قیمت نفت کوره با مصوبه هیات دولت آزاد شد، گفت: از آنجا که مصرف نفت سفید و گاز مایع نیز در کشور کاهش داشته میتوان حتی به مشتریان داخلی این فرآوردهها را رایگان بدهیم و قیمت این دو را نیز آزاد کنیم.
به گفته حسینی، برای تامین سوخت مایع مورد نیاز صنایع در زمستان، نفت کوره با قیمت یارانهای به آنها تعلق گیرد با این حال نباید قیمت به گونهای باشد که دوباره ایجاد رانت کند.
حسینی ادامه داد: آزاد شدن قیمت فرآوردههای نفتی مانند نفت کوره و یا نفت سفید اختلال را در بازار از بین برده و بازارهای صادراتی را امن میکند. از طرف دیگر مصرف کاهش پیدا کرده و صادرات رونق می گیرد.
وی به مشکلات دولت برای تامین درآمد اشاره کرد و افزود: در شرایطی که هر روز مشکلات مالی بیشتر و درآمدهای نفتی و مالیاتی کاهش پید می کند از سایر منابع می توان استفاده کرد.
حسینی یکی از این راهکارها را اجرای اصل ۴۴ دانست و افزود: دولت می تواند سهم ۲۰ درصدی خود در پالایشگاه ها، نیروگاه ها، بانک ها و صنایع بزرگ را واگذار کند.
وی تاکید کرد: اگر دولت به دنبال جهش تولید است یکی از راه ها خصوصی سازی واقعی است.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی گفت: کاهش مصرف بنزین که به دلیل شیوع کرونا اتفاق افتاده، نمی تواند ادامه دار باشد زیرا در هفته های آینده فعالیت های اقتصادی رونق می گیرد و کار خود را آغاز می کنند.
https://tejaratgardan.ir/?p=47984