×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
تحلیل کارشناسان از کاهش دامنه نوسان بورس

 به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از ایسنا، فصل جدیدی در بازار سرمایه در هفته جاری با افزایش حجم مبنا و همچنین کاهش دامنه نوسان از پنج به دو درصد باز شده است. در این راستا روز دوشنبه اعلام شد: حجم مبنای کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران،  در ١٠هزار سهام شرکت است؛  به شرطی که حداقل  ارزش  مبنا  برای  تمامی  شرکت‌ها  برابر  با  ۵۰  میلیارد  ریال  و  حداکثر  ارزش  مبنا  برای  شرکت های با سرمایه ۲۰ هزار میلیارد ریال و بالاتر،  ۱۲۰ میلیارد ریال و برای شرکت‌های با سرمایه کمتر از ۲۰ هزار میلیارد ریال،  ۱۰۰ میلیارد ریال باشد.

همچنین حجم مبنا برای تمامی شرکت‌های بازارهای اول و دوم فرابورس ایران معادل چهار در ١٠ هزار تعداد سهام هر شرکت اعمال می‌شود.

از سوی دیگر چهارشنبه شب اعلام شد که دامنه نوسان در همه نمادهای معاملاتی بورس اوراق بهادار و فرابورس از روز شنبه ۱۷ اسفند از پنج درصد به ۲ درصد کاهش خواهد یافت.

دو تصمیم اخیر اعتراضات زیادی را از سوی برخی سهام داران بازار سرمایه در پی داشت. به طوریکه برخی آن را روشی برای کنترل بازار، جلوگیری از ریزش احتمالی بازار و هدایت نقدینگی به بازارهای موازی دانستند اما کارشناسان در ای مورد نظر دیگری دارند و اعمال چنین تصمیماتی را برای کنترل هیجان مقطعی بازار ضروری میدانند.

جلوگیری از هیجانات مقطعی بازار سرمایه

در این راستا، رضا اعجازی- تحلیلگر بازار سرمایه- در گفت و گو با ایسنا، درمورد ابلاغیه‌های اخیر نهاد ناظر توضیح داد: طی روزهای اخیر مقرراتی در خصوص چگونگی تغییرات قیمت سهام در سازمان بورس اوراق بهادار مصوب شد که در آن سعی شده با افزایش نحوه محاسبه حجم مبنا و تغییر دامنه نوسان از پنج به دو درصد از هیجانات مقطعی و غیر منطقی بورس چه در شرایط رشد و چه در زمان‌های ریزش بازار جلوگیری شود.

وی ضمن ارزیابی مثبت تغییرات مذکور ادامه داد: به نظر می‌رسد در نهایت این مقررات موجب اطمینان خاطر و اعتماد بیشتر به بازار سرمایه کشور شود.

این تحلیلگر بازار سرمایه  با اشاره به افزایش کدهای معاملاتی و حجم نقدینگی در بورس گفت: طی ماه‌های اخیر به دلیل افزایش نقدینگی مداوم در بازار پول و با توجه به مکانیزم های مناسب در بازار سرمایه، اقبال مردم جامعه به خرید سهام افزایش چشمگیری پیدا کرد و به تبع این ورود نقدینگی اخذ تدابیر لازم از جمله افزایش عرضه های اولیه، عرضه سهام های دولتی، انتشار اوراق با درآمد ثابت و تصویب مقررات متناسب همانند مقررات اخیر ضروری به نظر می‌رسد.

اعجازی ادامه داد: بررسی سوابق گذشته  نشان می‌دهد که وضع چنین قوانینی تاثیر قابل ملاحظه‌ای در کلیات روند های بازار سرمایه نداشته و صرفاً برای جلوگیری از هیجانات زودگذر  اتخاذ میشود.

جلوگیری از رشد بدون پشتوانه سهام شرکت های کوچک

وی با تاکید بر کارایی قوانین جدید ابلاغ شده اظهار کرد: ایجاد حجم مبنا در شرکتها و کاهش دامنه نوسان در بازار سرمایه منجر به جلوگیری از نوسانات شدید و رشد بدون پشتوانه سهام شرکت‌های کوچک میشود و به تقویت معامله سهام شرکت های بنیادی و بزرگ کمک خواهد کرد. براین اساس به نظر می‌رسد وضع چنین مقرراتی، در جهت صیانت و حمایت از سرمایه افراد جدید الورود به بورس ضروری است و باعث امن تر شدن بورس خواهد شد.

اعجازی با اشاره به ریزش‌های شدید شاخص و رکود بازار سرمایه در سال‌های گذشته و اتفاقات دی ماه سال ۱۳۹۲، گفت: تازه واردان بورسی باید بدانند که بازار روزهای منفی هم دارد. درواقع بورس علیرغم داشتن شفافیت و نظارت مداوم، سبدی از سودها و زیان‌هاست که در صورت عدم دانش احتمال ضرر از اصل سرمایه نیز وجود دارد. بنابراین توصیه می‌کنم سرمایه‌گذاری در بورس از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری انجام پذیرد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.