×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳
تراکتور مسئول اتفاقات تبریز/ یک تاثیر مثبت در رای کمیته انضباطی!

به گزارش ایسنا، جنجال‌های دیدار تراکتور و پرسپولیس در ورزشگاه یادگار امام تبریز و نیمه‌کاره ماندن این دیدار منجر شد که یکی دیگر از پرونده‌های مهم کمیته انضباطی در لیگ بیست و یکم کلید بخورد. کمیته انضباطی براساس ماده ۶۴ آیین‌نامه انضباطی فدراسیون فوتبال یک هفته فرصت دارد که رای این پرونده که مهم‌ترین بخش آن مربوط به نتیجه بازی است، اعلام کند.

ایسنا در گزارشی مواد قانونی که احتمالا کمیته انضباطی براساس آن اقدام به صدور رای می‌کند را بررسی کرده بود و حالا برای بررسی بیشتر به سراغ رضا شاه‌منصوری، حقوقدان ورزشی رفته است. رضا شاه‌منصوری در گفت وگو با ایسنا درباره بخش‌های مهم این پرونده توضیح‌داده‌است که این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید.

آیا اقدام هواداران تراکتور جزو قوه قاهره برای باشگاه تراکتور در نظر گرفته می‌شود؟

قوه قاهر در این جا کاربرد ندارد. این یکی از بدیهیات حقوق ورزش است. شخصیت حقوقی افراد مشخص است. به این معنا که مشخص است که چه کسانی کادر مدیریتی، بازیکنان و هواداران هستند. بنابراین برای مثال اگر در ورزشگاه آزادی و در داربی چنین اتفاقی رخ می‌داد، ابتدا کمیته انضباطی باید بررسی می‌کرد که هواداران متخلف منتسب به چه باشگاهی هستند. وقتی مشخص شد زیرمجموعه تنبیهات مشخصی که در آیین‌نامه وجود دارد، درنظر گرفته می‌شوند.

علاوه بر این، در خصوص برگزاری مسابقه، برگزاری امن آن برعهده تیم میزبان است. وقتی باشگاه میزبان در انجام این وظیفه عدول می‌کند، این باشگاه مکلف به جبران خسارت و تنبیهات است. همچنین این نکته هم مدنظر است که براساس دستورالعمل صادر شده، باید ۳۰ درصد ظرفیت ورزشگاه یادگار امام استفاده می‌شد اما بیش از ۳۰ درصد مورد استفاده قرار گرفت.

حسب پرونده‌های مشابه، در گام اول باید گزارش ناظر بازی به کمیته انضباطی برسد. وقتی واصل شد، کمیته انضباطی قطعا گزارش را مشاهده می‌کند، فیلم بازی را می‌بیند و احتمالا طرفین را دعوت می‌کند تا دفاعیاتشان را استماع کند. از همه مهم‌تر این که مشخص شود که مسببین اتفاقات رخ داده در ورزشگاه یادگار امام چه کسانی بودند. یعنی به شخصیت حقیقی افراد ورود کنند.

قطع بر یقین وقتی چنین اتفاقی می‌افتد، یک سری افراد مسئول، مقصر شناخته می‌شوند و آن‌ها تنبیه خواهند شد. در نتیجه یک سری نفرات از تراکتور و پرسپولیس باید پاسخگو باشند.

حداقل و حداکثر جرائم برای اعضای متخلف دو تیم چقدر است؟

کمیته انضباطی فقط مسئول اعمال تنبیهات نیست. هم سرمربی تراکتور و هم کاپیتان آن شایسته و لایق آن هستند که مورد تقدیر قرار بگیرند، چرا که در آن فشار و مخاطره تلاش کردند که جو ورزشگاه آرام شود.

اما در مورد افرادی که شخصیت حقیقی هستند، به سوء رفتار فردی آن‌ها رسیدگی می‌شود، در نتیجه هم جریمه و هم محروم برای آن‌ها می‌تواند در نظر گرفته شود. میزان این جرائم براساس تشخیص کمیته انضباطی است و این کمیته می‌تواند فراتر از آیین‌نامه هم عمل کند. این نکته حائز اهمیت است که ما به صورت کلی صحبت می‌کنیم چرا که کمیته انضباطی ممکن است با چند موضوع و تخلف مواجه باشد.

آیا ممکن است تلاش سائلام و کیانی منجر به تعدیل رای برای تراکتور شود؟

در حقوق به این عمل، مساعی جمیله گویند. قطعا سرمربی و کاپیتان تیم به عنوان شخصیت حقوقی تلاششان را کرده‌اند تا تنبیه و عواقب آن اتفاقات گریبان‌گیر تیم نشوند. قطعا می‌تواند جزو عواملی باشد که میزان مجازات را کاهش دهد. آن‌ها نشان دادند که تیم تراکتور سوء نیست نداشته و حسن‌نیاتشان را نشان داده‌اند.

انتهای پیام

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.