×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
ترویج فرهنگ قرض الحسنه به معنای شکوفایی اقتصاد کشور است

به گزارش تجارت گردان به نقل از روابط عمومی بانک قرض الحسنه مهر ایران، “حسن تلیکانی” ، عضو هیئت مدیره این بانک در گفت‌وگو با برنا اظهار داشت: “وقتی بانکی با نگاه تجاری و سوددهی بخواهد به عملیات هایش نگاه کند نمی‌تواند قرض الحسنه را بسط و گسترش بدهد. مردمی هم که نگاه خیرانه دارند، به مرور زمان منابع قرض الحسنه خود را در بانک های تجاری کاهش می‌دهند. شاید یک روزی ۶۰ درصد منابع بانک‌ها قرض الحسنه بود اما بعدها به خاطر نرخ سود این تمایل تغییرکرد. در اینجا، منبعث از فرهنگ قرآنی قرض الحسنه، نیاز بود بانک‌هایی به صورت تخصصی به فعالیت در این حوزه بپردازند. شرکت‌های تجاری و تولیدی‌های متوسط و بزرگ بانک‌های تجاری را بهترین منبع برای دریافت وام می‌دانند. اما اقشار عمومی، بخش بزرگی از جامعه را تشکیل می‌دهند وقتی می‌خواهند وام بگیرند تمایل به دریافت وام قرض‌ الحسنه دارند.”
وی افزود: “بنابراین باید بانکی وجود داشته باشد که به صورت تخصصی به ارائه تسهیلات قرض الحسنه بپردازد تا به آن مراجعه کنند. در نتیجه به بانکی نیاز داشتیم که فقط به بانکداری خرد توجه کند و فعالیتش برمبنای بانکداری خرد باشد. در سال ۹۵ کل نقدینگی کشور یک میلیون و ۲۰۰ هزارمیلیارد تومان بوده است. امروز نقدینگی کل کشور نزدیک ۴ میلیون و ۹۰۰ هزار میلیارد تومان است. بانک قرض الحسنه مهر ایران و بانک رسالت در سال ۹۵ جمعا زیر یک درصد از این نقدینگی را داشتند. امروز سهم بانک رسالت و بانک قرص الحسنه مهر ایران به ۳ درصد رسیده است. این نشان‌دهنده برکتی است که خداوند روانه این کار کرده است.”
این تحلیلگر امور بانکی و اعتباری تاکید کرد : “روزی غبطه می خوردیم که بانک های قرض الحسنه شاخصی پیدا کنند که منجربه پیدا کردن جایگاه برای آنها شود. امروز اگرچه در کل شبکه بانکی سهم ۲ درصدی داریم، اما در برخی استان‌ها به قدری استقبال از بانک قرض الحسنه مهر ایران خوب بوده است که به ۱۰ درصد هم رسیده است. در استان‌های کهکیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، کردستان، ایلام، خراسان رضوی و در استان‌های اهل تسنن آمار خوبی داریم. بالا بودن آمار استقبال در استانهای کمتر برخوردار نشان دهنده لزوم توسعه بانکداری قرض الحسنه در مناطق کمتر برخوردار جامعه است. تسهیلات پرداختی ما تا اوایل اسفند ماه سال جاری، حدود ۵۳ هزار میلیارد تومان بوده است که عملا نسبت به سال قبل که ۳۲ هزارمیلیاردتومان بوده رشد داشته است ۷۰ درصد رشد تسهیلات داشته‌ایم. عملکرد ما در حوزه تحقق اهداف ۱۶۵ درصد بیشتر از سال گذشته بوده است.
وی در پایان ضمن تاکید بر لزوم فرهنگ سازی در خصوص مفهوم قرض الحسنه و مصادق آن در جامعه و نظام بانکی کشور افزود: “علی‌رغم تاکیدات دین مبین اسلام و توصیه‌های مکرر مقام معظم رهبری در مورد ترویج سنت قرض الحسنه، برخی از مسئولان هنوز به معنای عام به بحث اثرات قرض الحسنه واقف نشده است. شاید مقصر بخشی از آن خود ما باشیم. تلاش می‌کنیم در راستای منویات مقام معظم رهبری با کمک رسانه ملی و اصحاب رسانه فرهنگ قرض الحسنه را بسط دهیم.”

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.