×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
تصمیم رونق زا برای تسهیلات خرید مسکن

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، مسعود ایزدی در گفت و گو با پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا اعلام کرد: با تصویب هیات مدیره بانک، امکان خرید خانه­ های بالای ۲۰ سال ساخت و حداکثر ۲۵ سال ساخت با همه تسهیلات بانک مسکن (به جزء تسهیلات یکم)، فراهم شد.

ایزدی افزود: ماه گذشته مصوبه افزایش عمربنای آپارتمان­ های مشمول تسهیلات خرید مسکن فقط به تسهیلات اوراق اختصاص داشت اما بعد از بازتاب اجرای این مصوبه در بازار مسکن شهرهای مختلف و استقبال قابل ملاحظه متقاضیان خرید مسکن از مزایای این تصمیم و تصویب­ نامه، کارشناسان امور اعتباری و طرح و برنامه بانک مسکن مطالعه ­ای را برای شرایط تعمیم و تسری این مصوبه به سایر تسهیلات خرید مسکن به فوریت انجام دادند. نتیجه این مطالعات در نهایت در آخرین نشست هیات مدیره بانک مسکن مورد بررسی قرار گرفت و چون نیاز بازار مسکن به تدابیر رونق­ زایی هم برای معاملات خرید مسکن و هم برای تولید و عرضه مسکن، مهم تشخیص داده شد، در مصوبه ­ای امکان استفاده از همه تسهیلات خرید مسکن برای خرید خانه ­های با سن بنای حداکثر ۲۵ سال ساخت، مجاز و بلامانع اعلام شد.

مدیر امور ارتباطات و حوزه مدیریت بانک مسکن در عین حال تاکید کرد: شرایط صندوق پس­ انداز مسکن یکم و پرداخت تسهیلات از این محل به خانه­ اولی­ ها کماکان به روال گذشته است و حداکثر سن بنای مجاز برای آپارتمان ­ها و خانه­ هایی که با تسهیلات صندوق یکم مورد معامله خرید قرار می­گیرد ۱۵ سال است.

ایزدی درباره میزان استقبال متقاضیان خرید مسکن از اجازه استفاده از تسهیلات اوراق مسکن برای خرید خانه ­های ۲۰ تا ۲۵ سال ساخت گفت: تحقیقات مدیران شعب بانک مسکن در سراسر کشور حکایت از افزایش تقاضای استفاده از این تسهیلات برای خرید واحدهای مسکونی دارای سن بنای بالا دارد. این موضوع باعث رونق گرفتن معاملات خرید مسکن البته برای گروه ­های مصرفی خواهد شد.

مدیر امور ارتباطات و حوزه مدیریت بانک مسکن در ادامه گفت و گو با پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا افزود: ممکن است این تصور بوجود بیاید که افزایش سن بنای مجاز به استفاده از تسهیلات بانکی باعث رکود فروش خانه ­های نوساز می­ شود اما در واقعیت، این اقدام به تحرک زنجیره­ای در حلقه­ های تو در توی معاملات خرید و فروش مسکن در شهرهای کشور بخصوص در شهرهای بزرگ خواهد شد.

ایزدی در این باره این طور توضیح داد: در بازار مسکن همواره افرادی برای خرید وجود دارند که به اصطلاح مشاوران املاک هدف­شان از خرید،‌ تبدیل به احسن کردن مکان سکونت­شان است. این افراد خانه اولی نیستند اما جابجا شدن آنها از یک واحد مسکونی به واحد مسکونی دیگر باعث می­شود عرضه برای خانه­ اولی­ ها افزایش یابد. این افراد معمولاً از خانه­ های با سن بنای کم و متراژ کم به واحدهای کم سن و معمولاً با مساحت بزرگتر نقل مکان می ­کنند. در حال حاضر که جهش قیمت مسکن قدرت خرید متقاضیان مصرفی و خانه­ اولی­ ها را کاهش داده است، اجازه خرید خانه­ های بالای ۲۰ سال ساخت با تسهیلات بانکی به معنای آن است که افراد با میزان ثابت تسهیلات بانکی می­ توانند نسبت به قبل، مساحت بیشتری از یک واحد مسکونی را به کمک تسهیلات خریداری کنند در نتیجه توان خریدشان نسبت به قبل بیشتر شده است. فروش خانه­ های سالخورده به دارندگان تسهیلات خرید مسکن امکان جابجاشدن افرادی که قصد تبدیل به احسن کردن خانه خود را دارند برای این افراد فراهم می­کند و در حلقه بعدی معاملات مسکن، تقاضا برای خرید خانه ­های با سن بنای کمتر افزایش پیدا می­کند. این فرآیند در نهایت باعث افزایش تقاضای خرید خانه ­های نوساز و تازه­ ساز می­ شود. اثر زنجیره­ای رشد معاملات مسکن در این مسیر آن خواهد بود که تولیدکنندگان مسکن و انبوه­ سازان با بازار تقاضای گسترده روبرو می­ شوند و ساخت و ساز جدید برایشان توجیه اقتصادی پیدا می ­کند.

مدیر امور ارتباطات و حوزه مدیریت بانک مسکن اعلام کرد: در شرایط سخت اقتصادی و کمبود منابع و اعتبارات مورد نیاز شبکه بانکی از یک سو و احتمالاتی که مسوولین بخش مسکن درباره تبعات تورمی افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن در مقطعی که قیمت ­ها جهش کرده است مطرح می­ کنند، هیات مدیره بانک مسکن تلاش کرده با امکانات موجود و اختیارات خود، به هر طریقی شده جلوی رکودی­ تر شدن بازار مسکن را بگیرد. لذا بازشدن دروازه تسهیلات بانکی خرید مسکن به روی متقاضیان خرید واحدهای مسکونی قدیمی­ ساز فرصت مناسبی برای خانه ­دار شدن افراد است که آثار مثبت آن تا بازار ساخت و ساز نیز پیش خواهد رفت.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.