به گزارش خبرگزاری مهر احداث تعداد زیادی نیروگاه جدید برای تأمین برق ساعات محدودی در طول سال که اوج بار را داریم، توجیه اقتصادی ندارد و سعی ما بر این است که با همکاری بخشهای مختلف مصرف از جمله صنایع، ساعات فعالیت و تعمیرات اساسی سالیانه آنها را جابهجا کنیم. اقدامات لازم برای افزایش تولید برق تقریباً از ابتدای دولت جدید آغاز شده و تعمیرات اساسی تمام نیروگاهها نیز تا پایان اردیبهشت به اتمام میرسد.
به منظور کنترل مشترکان به ویژه پرمصرفها، تا به امروز حدود ۷۰۰ هزار کنتور هوشمند برای مشترکان صنعتی، کشاورزی و پرمصرف خانگی نصب شده؛ طرح برق امید نیز همچنان فعال است و مشترکان خوش مصرف میتوانند با رعایت الگوی مصرف از آن بهره ببرند.
آقای اله داد به مشترکان توصیه کرد که از وسایل برقی دارای کیفیت و بهره وری بالاتر استفاده کنند؛ از جمله لامپها که به مرور از پرمصرف به کم مصرف تبدیل شدهاند و اکنون بهترین نوع آنها، لامپهای فوق کم مصرف یا SMD هستند. سایر وسایل برقی نیز باید با کد انرژی مناسب باشند و در زمان درستی از آنها استفاده کرد تا بهینهسازی مصرف صورت گیرد.
طبق بررسی شرکت توانیر، رشد متعارف سالانه مصرف برق در جهان، ۲ تا ۳ درصد است، اما در ایران معمولاً رشد ۵ درصد را داریم. موضوعی که معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر، علت آن را ارزانی برق در ایران میداند که در گروههای مختلف مثل مدارس، مساجد و کشاورزی تخفیفهایی را شاهد هستیم و روشنایی معابر شهرها و خارج شهرها نیز تقریباً رایگان است.