به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، یوسف داودی عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرگزاری خانه ملت ، در خصوص دلایل آلودگی هوای کلان شهرها، گفت: چند وزارتخانه قصد دارند خودروهای بنزین سوز را تبدیل به خودروهای گاز سوز CNG کنند اما این موضوع دارای اشکالاتی است و برای جلوگیری از آن باید به سمت تغییر سوخت بنزین به LPG حرکت کنیم.
روزانه ۵۰۰میلیون متر مکعب گاز CNG مصرف میشود
نماینده مردم سراب در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه وضعیت آلودگی هوای تهران و برخی از کلان شهرها بسیار خطرناک است، ادامه داد: روزانه حدودا ۵۰۰میلیون متر مکعب گاز CNG به صورت خانگی و خودرویی در کشور مورد مصرف قرار میگیرد که هر متر مکعب از آن حدود ۱ و نیم گرم گاز نیتروژن و گوگرد تولید میکند و این دو نوع گاز بسیار خطرناک است.
بارندگیها توان از بین بردن گاز گوگرد را ندارند
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تغییر مصرف خودروها از بنزین به گاز CNG اشتباه است و گاز طبیعی تصفیه نشده میزان گوگرد بالایی دارد و با جریانهای هوایی تا هزار کیلومتر جابهجا میشود، عنوان کرد: بارندگیها نیز توان از بین بردن گاز گوگرد تولیدی از مصرف سوخت CNG به صورت کامل را ندارند.
داودی با بیان اینکه تمامی آلودگی هوا ناشی از خودروها نیست زیرا در فصل زمستان مصارف خانگی گازCNG نیز تاثیر بسیار زیادی بر آلودگی هوا دارد، تصریح کرد: مصرف سوخت CNG گازهای نیتروژنی، اوزون و گوگرد تولید میکنند که بسیار خطرزا است و لایه ابر مانند بر روی شهرها میکشند.
وی با اشاره به اینکه روزانه ۷۵۰ تن گاز آلاینده در روز تولید میشود، اضافه کرد: به دلیل تولید اسید سولفوریک موتور خودروهای اصطلاحا خشک کار میکند و حرارت بالاتری دارد از سوی دیگر گاز مایع LPG دارای حرارت پایین تری است و در این حالت گازهای خطرناک کمتری تولید میشود.
هزینه تغییر مصرف سوخت بنزین به CNG بسیار است
داودی با تاکید بر اینکه هزینه تغییر مصرف سوخت بنزین به CNG بسیار بیشتر است، عنوان کرد: گاز CNG دارای انرژی کمتر بوده و رانندگان در مقایسه با سوختLPG مدت زمان بیشتری را باید صرف سوختگیری کنند، همچنین خطر ترکیدن کپسول در این سوخت بیشتر است.
نماینده مردم سراب در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اکثر کشورهای اروپایی به این نتیجه رسیدهاند که سالمترین سوخت LPG است و وزارت نفت باید مصرف این سوخت را ترویج کند، تصریح کرد: CNG در راس سوخت های آلاینده قرار دارد و سپس سوختهایی مانند بنزین، گازوئیل، نفت کوره، نفت سفید و LPG به ترتیب در جایگاههای بعدی قرار میگیرند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در پایان با تاکید بر اینکه تعداد جایگاههای سوختگیری مورد نیاز کشور در صورت تغییر سوخت خودروها از CNG به LPG یک پنجم جایگاههای سوخت طبیعی فعلی می شود، خاطر نشان کرد: کشور باید به سمت مصرف سوخت گاز مایع در خودروها حرکت کند./
https://tejaratgardan.ir/?p=33815