×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
تغییر نگاه در توسعه صنعت پتروشیمی به سمت صنایع تکمیلی

 به گزارش تجارت گردان به نقل از روابط عمومی پترول، رشید قانعی، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری و توسعه صنایع تکمیلی خلیج فارس در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: بحران‌آب یک بحران جدی در کشور است و دیگر توجیه ندارند که داخل سرزمین، واحدهای بزرگ صنعتی از جمله پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها را احداث کنیم.

وی افزود: به‌همین منظور، روی توسعه پتروشیمی در نوار ساحلی جنوب کشور متمرکز شده‌ایم و در ۱۳ نقطه در جنوب کشور، مطالعاتی در این زمینه انجام داده‌ایم.

* ظرفیت بالای احداث پارک‌های کود شیمیایی در کشور

قانعی با بیان اینکه “چابهار و عسلویه از مناطق مورد مطالعه و پرپتانسیل برای احداث واحدهایی با هدف تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی هستند”، گفت: مطالعاتی در رابطه با پارکهای کود شیمیایی انجام داده‌ایم؛ حجم عظیمی از گوگردها را در پالایشگاه های گازی داریم که می توانیم از آن استفاده کنیم و اسیدسولفوریک تولید کنیم.

وی افزود: همچنین رابطه خوبی با کشور سوریه داریم و می توانیم از فسفات آنجا استفاده کنیم؛ معادن پتاسیم خوبی هم در کشور داریم، لذا کودهای مختلف فسفاته و پتاسه و کودهای اینچنینی را می توانیم در کشور تولید کنیم که پایه گوگردی دارند.

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری و توسعه صنایع تکمیلی خلیج فارس تصریح کرد: درحال انجام مطالعات یک پارک در چابهار و یک پارک در منطقه نایبند در عسلویه هستیم که هر دو در زنجیره کودها هستند.

* بخشی از عدم تولید در بخش کشاورزی به‌خاطر نبود کود است

وی ادامه داد: بخشی از عدم تولیدمان در صنعت کشاورزی به خاطر نداشتن کود است و این چیزی است که مسئولین وزارت جهاد کشاورزی هم بارها به آن اشاره کرده‌اند که مشکلات کودها یکی از دلایل عدم تولید محصولات مختلف کشاورزی ماست؛ ما در این زمینه مطالعه کردیم که دو واحد ۶۰۰ هزار تنی، ۱۹ محصول کود می دهد و بازده سرمایه‌گذاری بعضا ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی دارد.

قانعی با بیان اینکه “اولویت ما تکمیل پارک متانولی پارسیان است”، گفت: امیدواریم بعد از احداث پارک پارسیان، که می‌توانیم با وجود آن، ارزش افزوده‌دهی به تولید متانول کشور را رقم بزنیم، روی احداث دیگر پارک‌ها در زمینه تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی متمرکز شویم.

وی افزود: در پارسیان، زمین مشخص شده، زیرساختها مشخص شده است و خود شرکت ملی صنایع پتروشیمی متولی احداث یک خط متانولی ۵ میلیون تنی شده که از عسلویه تا پارسیان کشیده شود و امیدواریم همه اینها در کنار هم یک اتفاق خوبی در پارسیان رقم بزند.

* رشد معنادار دانش‌بنیان‌ها در صنعت پتروشیمی در ۱۰ سال اخیر

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری و توسعه صنایع تکمیلی خلیج فارس با اشاره به فرمایش و تأکید مقام معظم رهبری در بحث دانش‌بنیان‌ها و اهمیت آن در توسعه صنعتی کشور گفت: تحریم وجود دارد و شکی نیست که تحریم چیز بدی است، یک وجود نامیمونی است و کسی در آن شکی ندارد؛ ولی همین تحریم برای صنعت پتروشیمی و شرکتهای دانش بنیان ما، اتفاقات خوبی را رقم زده است.

وی ادامه داد: در ۱۰ سال گذشته که اوج تحریم‌های ظالمانه علیه ایران بود، یک رشد معناداری را در حضور شرکتهای دانش بنیان در صنعت پتروشیمی شاهد بوده‌ایم.

قانعی اذعان داشت: در سال ۹۴ که توافق لوزان انجام شد و بحث های برجام مطرح بود، همراه یک سری از مجموعه‌های دانش بنیان برای معرفی دستاوردهایشان به در منطقه عسلویه حاضر بودیم و یادم هست یکی از مدیران صنعت گفت “الان خارجی‌ها می آیند و شما خیلی حرفی برای گفتن ندارید؛ با یکی از اینها جوینت شوید و با اینها جلو بیایید”؛ این نگاه تا همین ۶ یا ۷ سال پیش وجود داشت، اگرچه اتفاقات خوبی افتاد، ولی هنوز نگاه ها به خارج از کشور بود؛ اما واقعا امروز شاهد رونق حضور دانش‌بنیان‌ها در صنعت پتروشیمی هستیم.

وی افزود: هلدینگ خلیج فارس سه سال است که نمایشگاهی در کیش تحت عنوان نمایشگاه ساخت داخل برگزار می‌کند که امسال برای اولین بار یک رویداد ارائه معکوس تحت عنوان “پتروفن” داشتیم که در پارک نفت برگزار شد و مقدمه نمایشگاه کیش بود.

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری و توسعه صنایع تکمیلی خلیج فارس خاطرنشان کرد: در نمایشگاه امسال کیش، فقط خود هلدینگ خلیج فارس چیزی قریب به یکهزار میلیارد تومان قرارداد با شرکتهای دانش بنیان داشت و قریب به ۵۰۰ شرکت دانش بنیان امروز قرارداد جاری دارند و یا قراردادهایی داشتند که خاتمه پیدا کرده است.

* نگاه مثبت و مهربانانه‌تر صنعت پتروشیمی به صنایع تکمیلی

وی افزود: یک صندوق مشترک سرمایه گذاری خطرپذیر با معاونت علمی و صندوق نو‌آوری و شکوفایی با استفاده از ظرفیت قانون جهش تولید دانش بنیان ایجاد می‌کنیم که همه نشان دهنده این است که نقش و جایگاه شرکت‌های دانش بنیان در صنعت پتروشیمی هر روز  توسعه پیدا می‌کند.

قانعی با بیان اینکه “یک روزی صنعت پتروشیمی با واحدهای پایین دستی بسیار بیگانه بود”، گفت: علاوه بر توسعه در حوزه دانش بنیان‌ها، یک اتفاق خیلی خوبی که در چند سال گذشته مخصوصا یکی دو سال گذشته با حضور دولت سیزدهم رخ داده، نگاه مثبت و مهربانانه‌تر صنعت پتروشیمی به صنایع تکمیلی است.

وی ادامه داد: یک روزی صنعت پتروشیمی مرز خودش را با صنایع تکمیلی بورس کالا می دانست، یعنی نگاه این بود که پتروشیمی محصولش را در بورس کالا عرضه می کند، هرکه آمد خرید، رقابت خورد یا نخورد، محصول به دست تولید کننده واقعی رسید یا نرسید، بقیه آن خیلی برای پتروشیمی های ما اهمیت ندارد؛ اما نگاه دیگر تفاوت کرده و ما امسال یک ناحیه تقریبا هزار متری و یک ناحیه دو هزار متری را فقط در نمایشگاه کیش اختصاص به واحدهای پایین دستی دادیم و بزرگترین شرکتها و موفق ترین شرکتهای پایین دستی دانش بنیان ارائه دستاورد داشتند.

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری و توسعه صنایع تکمیلی خلیج فارس تصریح کرد: بین سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۱۰ ، اگر مسئولین همین توجهی که الان دارند را داشته باشند و دوباره با یک معاهده‌های بین المللی، نگاه‌ها معطوف به خارج نشود، اگر فرض کنید امروز ضریب نفوذ ساخت داخل یا دانش بنیان یا فناوری‌های مختلف یک چیزی نزدیک به ۵۰ درصد باشد، ظرف اجرای یک برنامه ده ساله می شود راحت، این ضریب را به ۹۰ درصد رساند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.