به گزارش تجارت گردان به نقل از ایدرونیوز، هدف این تفاهم نامه که معاونان وزیران صمت و نیرو آن را به امضا رساندند ، کاهش پایدار حداقل ۱۰۰۰ مگاوات بار ناشی از مصرف بخش صنعت است .
ایجاد بسترهای لازم جهت تعامل و هماهنگی فیمابین تولیدکنندگان، سرمایه گذاران و متقاضیان اجرای طرحهای بهینهسازی، ارتقای بهرهوری و کاهش مصرف انرژی الکتریکی با اولویت نوسازی و بهینه سازی الکتروموتورهای پرمصرف صنعتی، تهیه گزارشهای توجیه فنی و اقتصادی جهت استفاده از منابع مالی قانونی و در دسترس اعم از سرمایه گذاری بخش خصوصی و صنایع، همکاری در اجرای طرح جایزه ملی بهره وری انرژی برق، استفاده از ظرفیت های آموزشی طرفین جهت ارتقای دانش بهره وری انرژی مدیران صنایع و راه اندازی و ایجاد شبکه ارتباطی صنایع انرژی از دیگر محورهای همکاری مورد اشاره در این تفاهم نامه است.
معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایدرو در آیین امضای تفاهمنامه با اشاره به بند ح ماده ۴۶ برنامه ششم توسعه کشور گفت : وزارت صنعت معدن و تجارت مکلف است تا برای نوسازی صنایع کشور برنامهریزی کند لذا با تصویب آییننامه اجرای این ماده قانونی به تصویب هیات وزیران در بهمنماه پارسال کارگروهی متشکل از دستگاههای مختلف به این منظور تشکیل شد که ایدرو متولی پیگیری آن است.
علی نبوی افزود : سال گذشته ۳۶ درصد مصرف برق کشور در حوزه صنایع و معادن اتفاق افتاد که دو سوم آن توسط الکتروموتورها مصرف شد و الکتروموتورهای مورد استفاده در صنایع مختلف یکی از حوزههایی است که امکان صرفه جویی برق در آن وجود دارد.
نبوی گفت : به منظور صرفهجویی و کاهش حجم زیاد مصرف برق و ارتقای بهرهوری در صنعت ، جایگزینی و بهروزرسانی الکتروموتورهای موجود و فرسوده باید در دستور کار قرار بگیرد.
وی خاطر نشان کرد: سیمان، پتروشیمی، فولاد، نساجی، آلومینیوم، قند و شکر و کشتیسازی، هفت صنعت پرمصرف برق هستند که با جایگزینی الکتروموتورهای فرسوده در آنها ، معادل تولید برق نیروگاه یک هزار مگاواتی صرفه جویی انجام خواهد شد.
در ادامه مدیرعامل سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) گفت: در ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم تفاهمنامهای بین وزارتخانههای صمت و نیرو برای ساخت ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه منعقد شد که در ماههای گذشته در حوزه نیروگاههای تجدیدپذیر نیز مواردی به آن اضافه شد.
محمود کمانی با اشاره به استقبال خوب صنایع گفت : تاکنون ۲ هزار و ۳۰۰ مگاوات نیروگاه توسط واحدهای صنعتی و معدنی در حال احداث است و علاوهبرآن تفاهمنامهای با سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران برای ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر در اندازههای متوسط و کوچک و همچنین راهاندازی و ایجاد شهرکهای خورشیدی منعقد شده است .
کمانی ساخت ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و ۱۰ هزار مگاوات دیگر از محل بهینهسازی و بهرهوری برق را دو برنامه اصلی در این راستا بیان کرد.
وی با بیان اینکه منابع سوخت برای نیروگاههای سوخت فسیلی با محدودیتهایی مواجه است، راهکار اصلی را رفتن به سمت انرژیهای تجدیدپذیر و همچنین بهینهسازی مصرف سوخت عنوان کرد.
کمانی در پایان با اشاره به تولید خودروهای برقی افزود : تولید این خودروها نیاز به زیرساخت هایی برای شارژ دارد و با کمک وزارت صمت و ایدرو می توانیم زیر ساخت های لازم را فراهم کنیم .
سیدمحمد ناصر مبرقعی سرپرست بیمه ایران با تعدادی از بازنشستگان این شرکت دیدار و گفتگو…
دکتر علی جباری با حکم وزیر امور اقتصادی و دارایی به ریاست هیات مدیره و…
مرکز اطلاعرسانی و مسئولیتهای اجتماعی شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا) درباره برکناری مدیرعامل هلدینگ صبا…
سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: وضعیت بازار سکه و طلا به شدت…
دکتر سید محمدرضا میری لواسانی، ضمن تبریک هفدهمین سالروز تأسیس پتروشیمی پردیس، اعلام کرد :…
تور آموزشی و تفریحی پنج روزه شرکت بیمه سامان با حضور بیش از ۷۰۰ نفر…