×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
تمامی فعالیت‌های دولت در نهاد ریاست جمهوری شفاف است/ در مذاکرات وین از حقوق خود صرف‌نظر نمی‌کنیم

 به گزارش تجارت گردان به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار کرد: دیروز سالروز شهادت آیت‌الله بهشتی و ۷۲ یارش بود و شیوه شهادت او یادآور گلوله در مقابل گفت‌وگو بود.

وی افزود: دفاع از آزادی، امنیت و گسترش عدالت، بنیاد تفکر شهید بهشتی به عنوان رئیس دستگاه قضا در ۴۰ سال پیش است، نام بهشتی با نام قانون اساسی و حقوق شهروندی پیوند خورده است. مشی بهشتی، مشی گفت‌وگویی و تحمل نظر مخالف بود؛ او مناظره را جایگزین منازعه کرد. سالگرد بمباران شیمیایی سردشت زمانی است که تاکید کنیم ایران قربانی استفاده از تسهیلات کشتار جمعی است و جمهوری اسلامی همواره با ساخت این تسهیلات کشتار جمعی مخالفت می‌کند.

ربیعی گفت: هیچگاه در برابر نیت‌های بدخواهانه تروریستی تسلیم نشدیم؛ امروز کشور‌های غربی افرادی که عامل شهادت شهید بهشتی بودند را مورد حمایت قرار دادند؛ باید از این اقدام و اجرای تحریم‌های اقتصادی زیاد از مردم عذرخواهی کنند، اما حتی اظهار ندامت هم نمی‌کنند.

عذرخواهی دولت درباره حادثه اتوبوس خبرنگاران و سربازمعلم‌ها

سخنگوی دولت ادامه داد: درگذشت ۲ خبرنگار محیط زیست و ۷ سرباز معلم را تسلیت می‌گویم؛ فقدان این عزیزان را به تمام ایرانیان، سربازان، خبرنگاران تسلیت می‌گویم.

ربیعی اظهار کرد: سالگرد حادثه تلخ و جانگداز بمباران شیمیایی سردشت که روز مبارزه با تسلیحات شیمیایی و میکروبی نامگذاری شده، مجالی است برای تاکید بر قربانی بودن ایران در استفاده از تسلیحات کشتار جمعی و تصریح این واقعیت که چرا جمهوری اسلامی ایران قاطعانه با ساخت، انبار و استفاده‌ این نوع تسلیحات مخالف است. در چهار دهه گذشته و پس از انقلاب اسلامی دشمنان ایران برنامه هجومی وسیعی را برای ترور سه ارزش بنیادین عدالت، امنیت و آزادی ملت ما در پیش گرفتند.

وی افزود: ترور شهید بهشتی نمادی از ترور عدالت و دادگستری بود. بمباران شیمیایی سردشت نماد ترور امنیت بود که البته به آن محدود نمانده و با حمایت از گروه‌های تروریستی در داخل و خارج از ایران علیه امنیت این مرز و بوم ادامه داشته است و با ترور بزدلانه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی نمادی دیگر از آن ساختند. تحریم‌های تمام عیار اقتصادی نمادی از ترور ضلع سوم ارزش‌های ما یعنی آزادی است؛ آزادی از فقر و آزادی از ترس در از دست دادن حق برخورداری از زندگی عزتمندانه و شایسته. البته ما هیچگاه در برابر این نحله‌های پلید تروریسم و نیات بدخواهانه در پس آن، تسلیم نشدیم و بنای تسلیم هم نداریم.

ربیعی ادامه داد: امروز آن دسته از ملت‌های غربی که با پناه دادن به عاملان ترور شهید بهشتی و دیگر شهیدان آن حادثه‌ تروریستی و با حمایت از صدام حسین و تجهیز او با تسلیحات شیمیایی و در سال‌های اخیر نیز با وضع تحریم‌های غیرانسانی و یا سکوت در برابر آن، معیشت میلیون‌ها شهروند بیگناه ایرانی را به خطر انداخته‌اند، باید در برابر ملت ایران عذرخواه و پاسخگوی این جنایت‌ها باشند؛ هرچند امروز شاهدیم که نه تنها نادم نیستند بلکه همچنان بر ادامه تحریم‌های اقتصادی و آزار رساندن غیرمنصفانه به مردم ما پافشاری می‌کنند. این پیشینه تاریک، دلیلی کافی برای پی بردن به ریشه‌های بی اعتمادی ایران به غرب و به ویژه آمریکاست. ما در سالگرد شهادت شهید بهشتی و رخداد حمله شیمیایی به سردشت و شهادت صد‌ها بیگناه دیگر، همه دولت‌های غربی و به خصوص دولت آمریکا را به بازنگری در سیاست‌های غلط گذشته و جبران آن که در نقطه آغاز خود نمی‌تواند جز پایان دادن به تحریم اقتصادی مردم ما باشد، دعوت می‌کنیم و از آن‌ها می‌خواهیم که با برداشتن گامی در مسیر درست به چهل سال ترور بی نتیجه‌ی آزادی، آزادگی و استقلال یک ملت سربلند خاتمه دهند.

وی گفت: با برنامه ریزی‌های صورت گرفته و سیاستگذاری‌های صنعتی همراه با به ثمر رسانیدن برجام دوره‌ای بسیار درخشان در رشد صنعتی را ما داشتیم. حتی ما در یک سال‌هایی ۱۲ درصد رشد را در بخش‌هایی از صنعت تجربه کردیم. اولین جنگ اقتصادی از کار انداختن گردش تولید در ایران بود و دولت متناسب با الزامات این جنگ با سیاستگذاری‌ها و حمایت‌ها شرایط را به گونه‌ای پیش برد که نه تنها در تولیدات داخلی دچار کمبود نشدیم و حتی در برخی از صنایع مثل لوازم خانگی و پوشاک و مواردی دیگر به رشد‌های قابل توجهی دست یافتیم؛ با ممنوعیت واردات کالا از صنعت داخلی حمایت شد. زمینه صادرات بیش از گذشته تسهیل و صنعت جای نفت را در این ۳ سال گرفت.

سخنگوی دولت بیان کرد: در یک تبلیغات منصفانه دولت را متهم به نگاه به خارج می‌کردند، اما دولت با اعتقاد به اصل تعامل و حل مسائل بین الملل تقویت داخل و مقاومت اقتصادی را فراموش نکرد. رشد اقتصادی سال ۹۹ و ۳ ماه اول ۱۴۰۰ گواه بر این ادعاست. روز صنعت و معدن بر همه کارگران زحمتکش در صنایع و معادن و صنعت گران و کارآفرینان تبریک می‌گویم.

ربیعی درباره ۲۰ اقدام و دستاورد شاخص هشت ساله وزارت صمت اظهار کرد: دستاورد شاخص وزارت صمت عبارت‌اند از؛ احیاء هشت هزار و۹۱۴ واحد تعطیل در سراسر کشور، آزادسازی شش هزار محدوده و معدن غیر فعال کشور برای فعالسازی از طریق واگذاری با برگزاری مزایده قانونی، برگزاری ۱۴ میز تعمیق ساخت داخل و کاهش ارزبری معادل یک میلیارد و ۲۳۱ میلیون یورو، ممنوعیت واردات یک هزار و ۵۳۹ ردیف تعرفه دارای کالای دارای مشابه خارجی و غیرضروری، تدوین برنامه توسعه چهار زنجیره اثرگذار صنعتی شامل لوازم خانگی، پوشاک و کفش، فلزات گرانبها، غذایی و آشامیدنی، راه اندازی ۳۰۵ طرح مهم و ملی (ایجادی و توسعه ای) با مجموع سرمایه گذاری ۲۸۵۶.۷ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۹۲۸۹۲ نفر طی سال‌های ۹۲ تا پایان ۹۹، افتتاح فاز اول پروژه ملی شیرین سازی آب و قطعه اول انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران با سرمایه گذاری بیش از ۱۶۰ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۲۰۰ نفر.

وی ادامه داد: از جمله دستاوردهای وزارت صمت میتوان به انعقاد ۱۰ تفاهم نامه توسعه سرمایه گذاری در راستای پروژه اقتصاد مقاومتی با شرکت‌های برتر طی دو مرحله به ارزش ۴۵۱ هزار میلیارد تومان، بازگشت به چرخه تولید ۱۵۵۷ واحد راکد درون شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور، احیای مسئولیت‌های اجتماعی شرکت‌ها در قالب اجرای اقتصاد مقاومتی، اجرای پروژه افزایش حجم و تنوع محصولات صادراتی (کالا و خدمات) به ۱۵ کشور همسایه به میزان ۲۵ میلیارد دلار در سال ۹۸ و انجام ۲۰.۱ میلیارد دلار صادرات به کشور‌های همسایه و ۱۰.۲ میلیارد دلار به چین و هند و ۴.۶ میلیارد دلار به سایر کشور‌ها در سال ۹۹ و امضای ۱۲ موافقتنامه با کشور‌های هدف، شناسایی و اولویت بندی ۳۱۲۰ معدن، انجام اقدامات کلینیکی بر روی ۱۴۶۳ معدن و احیای ۳۹۹ معدن در ۳۱ استان، انجام برداشت‌های ژئوفیزیک هوایی به میزان ۶۴۰ هزار کیلومتر خطی، راه اندازی سامانه جامع تجارت و زیرسامانه‌های آن به منظور مدیریت زنجیره تجاری کشور و انجام بیش از ۶۹۰ هزار بازرسی به منظور شناسایی و برخورد با عرضه کنندگان کالا‌های قاچاق، اشاره کرد؛ عده‌ای تفسیر می‌کردند دولت نگاهش به داخل نیست. اگر این مسئله درست بود این اقداماتی که عنوان شد پس چگونه انجام شده است. رشد اقتصادی ۹۹ و سه ماه امسال پس چگونه بوده است.

دولت جدید طرح ساماندهی پیام رسان‌های اجتماعی را در قالب لایحه ارائه دهد

سخنگوی دولت درباره طرح مجلس برای مدیریت فضای مجازی، گفت: امروز صبح طبق اخبار غیر رسمی شنیدم که بررسی این طرح از دستور کار مجلس خارج شده است، حکمرانی سایبری مسئله مهم و موضوع بسیاری از کشور‌های جهان است؛ قطعا باید با مطالعه‌های عمیق همراه باشد برخی فقط از جنبه امنیتی و کمی فرهنگی به حمکرانی سایبر نگاه می‌کنند؛ امروز فضای مجازی فقط برای ارتباط نیست بلکه فضای کسب و کار، تجارت الکترونیک و آموزش آنلاین و… به فضای مجازی گره خورده است و هر نوع تصمیم گیری در این حوزه نیازمند توجه به تمام جوانب و اخذ نظر کارشناسان است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه رئیس جمهور منتخب درخصوص فضای مجازی برنامه دارند، بهتر است دولت جدید این طرح را در قالب لایحه به مجلس ارائه دهد؛ چراکه بخشی از سیاست گذاری دولت جدید در این حوزه خواهد بود.

ربیعی درباره شایعات درخصوص عدم شفافیت در نهاد ریاست جمهوری، بیان کرد: تمام فعالیت‌های دولت در بخش‌های مختلف شفاف است، سازمان بازرسی و دیوان محاسبات و انواع دستگاه‌های مختلف امنیتی در نهاد ریاست جمهوری حاضر هستند، از ابتدای این دولت تاکنون تعامل خوبی میان نهاد و دستگاه‌های نظارتی وجود داشته است. ما همواره به دنبال شفافیت بوده ایم، اما برخی حدسیات اشتباهی دارند؛ امیدواریم قوه قضاییه با عاملان پخش کنندگان شایعات برخورد کند و با اقدامات مجلس برای بررسی نهاد ریاست جمهوری استقبال میکنم، اما‌ ای کاش مجلس به لایحه‌هایی که دولت به مجلس فرستاده است رسیدگی کند و به نفع مردم این لایحه‌ها در دستور کار مجلس قرار گیرد.

وی افزود: اخیرا اظهارات عجیبی درخصوص نهاد ریاست جمهوری دیدم یک داستان سرایی و از نوع تخیلی است؛ برداشت‌های فضایی و بی ربط بهم دارند، نمی‌دانم چه پاسخی به این قصه پردازی‌ها گفت، اما باید به گویندگان این داستان‌ها بگوییم که از خدا بترسید، کاش از پخش کردم مطالبی که فکر می‌کنیم درست است صبر کنیم چراکه فکر جامعه را مشوش می‌کند.

سخنگوی دولت درباره حضور وزرای کابینه دولت روحانی در دولت رئیسی و فشار برای حضورشان در دولت جدید، گفت: عباراتی مثل فشار برای حضور کابینه دولت فعلی در کابینه دولت منتخب اشتباه است، صحبتی در این خصوص نشده هرآنچه مطرح شده ، برای انتقال تجربه است امیدواریم در هفته‌های پایانی طرح این مسائل روند خوب در انتقال قدرت و تجربه را برهم نزد.

ربیعی درباره کمبود ذخایر کالا‌های اساسی، گفت: یکی از مشکلات کشور ایجاد نگرانی برای مردم با اطلاعات ناقص است، تلاش کارکنان دستگاه‌ها را نادیده می‌گیرند و این حرف‌ها بر رفتار مصرف کنندگان، تولید کنندگان و … تاثیر می‌گذارند؛ بنابر گزارش کشور ما از حیث ذخایر کالا‌های اساسی از میزان قابل توجهی برخوردار است و حداقل برنامه ریزی ذخیره کالا‌های اساسی تا ۵ ماه اخیر توسط وزارت صمت انجام شده است و دولت تا پایان فعالیت خود، خود را نگران ذخایر کالا‌های اساسی می‌داند اقدامات لازم را برای کاهش مشکلات دولت آینده در این زمینه انجام دادیم.

سخنگوی دولت درباره تحرکات اخیر در افغانستان، گفت: جمهوری اسلامی همواره در کنار افغانستان بوده و خواهد بود و از همه گروه‌های سیاسی افغانستان خواستیم که متحد باشند، حفظ تمامیت ارضی افغانستان و استقلالی که در سال‌های اخیر به سختی به دست آورده است برای ما مهم است طالبان بخشی از افغانستان است و آنچه که مهم است تشکیل دولت متحد در افغانستان است، برای استقلال کشور‌های مختلف اصرار داریم و هرگونه همکاری را با آن‌ها خواهیم داشت تا ارتباط موثری با آن‌ها برقرار کنیم. بر تحرکات اخیر افغانستان نظارت داریم و هرگونه عدم وحدت را مناسب نمی‌دانیم و مشورت و همکاری را با کابل ادامه می‌دهیم.

ربیعی درباره مذاکرات وین، تصریح کرد: یکبار توافق را تمدید کردیم، اما این تمدید نباید باعث مذاکرات فرسایشی شود، طرف مقابل باید تعهدات خود را عمل کند، گزینه‌های مختلف را در نظر خواهیم گرفت و رابطه ایران با آژانس در صورت عدم اجرای توافق براساس پادمان خواهد بود و خارج از آن کاری نخواهیم کرد، هنوز تصمیمی درخصوص مذا‌کرات وین صورت نگرفته و خبری جدیدی نیست، اگر خبر جدیدی باشد به صورت عمومی اطلاع رسانی خواهد شد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.