به گزارش ایرنا از موزه انقلاب و دفاع مقدس، آیین رونمایی تندیس “آیت الله هاشمی رفسنجانی” امروز شنبه ۱۸ اردیبهشت با حضور سردار بسیجی بهمن کارگر؛ رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، محسن هاشمی رفسنجانی؛ رئیس شورای شهر تهران و علی اصغر جعفری؛ مدیر عامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در تالار چهارم موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
در این مراسم محسن هاشمی رفسنجانی با یاد و نام امام راحل (ره)، شهدا، جانبازان و ایثارگران گفت: اگر شهدا نبودند، امنیت فعلی را در کشور شاهد نبودیم و ما همیشه مدیون رشادت ها و زحمات شهدا و ایثارگران هستیم.
وی در زمینه لزوم ساخت تندیس از شخصیت ها و فرماندهان دفاع مقدس عنوان کرد: در همه کشورها از شخصیت های جنگشان به انواع مختلف قدردانی می کنند؛ یکی از این روشها ساخت تندیس و سردیس فرماندهان جنگ است تا چهره واقعی این بزرگواران در حالات واقعی کارزار جنگ نشان داده شود بنابراین این گونه فعالیت ها برای همه دولت ها در اولویت قرار دارد.
رئیس شورای شهر تهران ضمن قدردانی از ساخت تندیس آیت الله هاشمی توسط موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بیان داشت: موزه با ساخت تندیس آیت آلله هاشمی رفسنجانی به عنوان یکی از فرماندهان دفاع مقدس یاد ایشان را زنده نگه داشت و نسل آینده از این طریق می توانند با فرماندهان دفاع مقدس آشنایی بیشتری پیدا کنند.
محسن هاشمی رفسنجانی با اشاره به سوابق انقلابی آیت الله هاشمی رفسنجانی و همراهی اش با امام راحل (ره) افزود: کتابی از سوابق انقلابی ایشان با عنوان “هاشمی رفسنجانی و دوران مبارزه” منتشر کرده ایم که مجموعه اسناد مربوط به ساواک ایشان و دوران پیروزی انقلاب اسلامی را از دیدگاه ایشان بررسی شده است.
وی اظهار داشت: آیت الله هاشمی در تثبیت انقلاب اسلامی سهم بسزایی داشتند. در سال ۱۳۶۰ با بحران ترور آیت الله خامنه ای و ترور و شهادت آیت الله بهشتی، شهید رجایی و شهید باهنر عملا در صحنه ایران اسلامی جای خالی نیروهای انقلابی محسوس بود و در این فضا آیت الله هاشمی در کنار رهبر فقید انقلاب، حضرت امام خمینی (ره)، زحمات بسیاری برای تثبیت انقلاب اسلامی و عبور از بحران ها کشیدند.
رئیس شورای شهر تهران افزود: در سال ۱۳۶۲ با حکم فرمانده کل قوا، حضرت امام خمینی (ره) در عملیات خبیر در قد و قامت فرمانده در دفاع مقدس حضور داشتند همچنین در سال ۱۳۶۶-۱۳۶۷ حکم جانشینی فرماندهی کل قوا هم به ایشان تفویض شد. ایشان در دوران انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و بازسازی کشور زحمات بسیاری کشیدند.
وی گفت: آیت الله هاشمی رفسنجانی معتقد بود تا زمانی که آزادگان عزیزمان وارد ایران نشدنده اند، جنگ هنوز تمام نشده است. آیت آلله هاشمی بهترین روز خود را آزادگی اسرای ایرانی (آزادگان) می دانست و ایشان در این مسیر قدم های شایسته ای برداشتند. جای تندیس آیت الله هاشمی رفسنجانی در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس خالی بود و از زحمات دست اندرکاران جناب سردار کارگر، دکتر جعفری، سردار باقری تشکر می کنم که این استند جدید را به موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس افزودند.
گفتنی است تندیس “آیت الله هاشمی رفسنجانی” توسط استاد هنرمند آقای کنگرانی در ابعاد “هایپر رئال” از جنس سیلیکون (منطبق با تصاویر و ابعاد واقعی ایشان در سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۶دوران دفاع مقدس) ساخته شده است.
موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در راستای تکمیل پروژه ساخت تندیس فرماندهان اتاق جنگ (هشت سال دفاع مقدس) در نظر دارد تا تندیس فرماندهان بزرگ دوران دفاع مقدس را چون مقام معظم رهبری امام خامنه ای؛ محسن رضایی و… را در قالب تندیس در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس جانمایی کند.