×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
توزیع ۸۰ درصدی برنج واردتی بدون دریافت ارز، تجار را به دردسر انداخت

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، مسیح کشاورز در گفت‌وگو با ایلنا با بیان اینکه علی رغم اعتماد ما به دولت تا امروز تخصیص ارز برای برنج‌های وارداتی صورت نگرفته است، اظهار کرد: قرار بر این بود که ما اقدام به توزیع درصدی برنج برای تثبیت بازار و جلوگیری از افزایش قیمت کنیم و بعد از آن دولت تخصیص ارز انجام دهد، اما تا امروز ارزی به تجار پرداخت نشده است.

وی ادامه داد: منظور از توزیع درصدی؛ توزیع ۸۰ درصدی مقداری از محموله‌های وارداتی برای تنطیم بازار بدون دریافت ارز است.

به گفته کشاورز؛ بر اساس توزیع درصدی تجار با اعتماد به دولت تا کنون ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تن برنج را بدون دریافت هیچگونه ارزی با قیمت گذشته به بازار عرضه کرده‌اند.

وی با اشاره به رسوب برنج‌های وارداتی از ۸ ماه گذشته تاکنون، اظهار کرد: ۵۰ هزار تن از گذشته در بنادر به دلیل عدم تخصیص ارز رسوب کرده و اکنون نیز حدود ۲۵۰ هزار تن به آن افزوده شده است.

کشاورز با تاکید بر اینکه آنچه در بنادر رسوب کرده سرمایه کشور است، افزود: ادامه این روند می‌تواند منجر به افزایش قیمت برنج داخلی شود.

این فعال اقتصادی از دیگر نتایج بدقولی دولت را از بین رفتن اعتماد طرف تجاری خارجی دانست و گفت: بدقولی ما موجب ایجاد بی‌اعتماد در طرف تجاری شده و این موضوع می تواند کار را در آینده برای تامین کالای اساسی مورد نیاز کشور سخت کند.

کشاورز با بیان اینکه با واگذاری وظایف بازرگانی بخش کشاورزی به وزارت صمت شرایط تامین کالای اساسی را دشوارتر کرده است، افزود: مسئولات وزارت صمت بارها اعلام کرده‌اند که در تامین کالای اساسی مشکلی وجود ندارد، اما در عمل مدیریت در این بخش بسیار ضعیف بوده است.

وی از تنظیم ارسال نامه به معاون رئیس جمهور در روز جاری خبر داد و گفت: در این نامه ما به نتایج بدقولی دولت و از بین رفتن اعتماد طرف تجاری خارجی هشدار داده‌ایم و این موضوع را مطرح کرده‌ایم که اگر توانایی تامین ارز وجود ندارد تکلیف بخش خصوصی را روشن کنند تا تجار را دچار دردسر بزرگ و زیان نکنند.

کشاورز با یادآوری اینکه توزیع ۸۰ درصدی بر اساس توافق و قول دولت انجام گرفته ادامه داد: همچنین در این نامه از آقای جهانگیری خواسته‌ایم که ارز توزیع ۸۰ درصدی کالا به تجار بازگردانده شود تا امکان تسویه با طرف تجاری خارجی خود را داشته باشند.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران تاکید کرد: ما از دولت می‌خواهیم به جای دادن قول‌های که به آن عمل نمی‌کند از تولید داخل حمایت کند، سوبسید دهد یا واردات را به شرکت بازرگانی دولتی واگذار کند، اما با بد عهدی تجار و اعتبار بین المللی کشور را به از بین نبرد.

کشاورز میزان برنج‌های وارداتی رسوب در بنادر یا توزیع شده که به آن ها ارز تخصیص نگرفته را ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزارتن عنوان کرد.  

جهانگیری

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.