توسعه در صنعت مس و کمک به شکوفایی اقتصاد کشور همت نخبگان را می‌طلبد

به گزارش تجارت گردان به نقل از مس پرس، دکتر علی رستمی با بیان اینکه در زمینه مس، ۷ درصد از کشور را اکتشاف کرده‌ایم تصریح کرد: با توجه به اکتشافات اخیر و تلاش همکاران در مجموعه مس، به ۱۹ میلیارد تن ماده معدنی رسیدیم؛ به طور قطع می‌توانیم از فرصت‌های موجود استفاده کنیم و برای اکتشافات جدید و ذخایر معدنی بیشتر تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه بیشترین ذخایر مس در استان‌های کرمان و آذربایجان وجود دارد، افزود: در استان‌های یزد و سیستان و بلوچستان هم معادن مس کشف شده و عملیات استخراج صورت می گیرد.
رستمی با اشاره به اینکه باید توجه سرمایه‌گذاران را به حوزه اکتشاف معطوف نماییم، افزود: سال قبل در حوزه اکتشاف ۱۳۰ هزار متر حفاری انجام شده و امسال این میزان به ۲۰۰ هزار متر افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به راه‌اندازی دو شرکت اکتشافی، گفت: یک شرکت دیگر هم در دست اقدام است و ظرف یک ماه آینده راه‌اندازی می شود؛ در این حوزه ۴۵ دستگاه حفاری خریداری شده و ۶ مورد نصب شده است؛ در مجموع درحوزه اکتشاف کار عظیمی انجام شده است.
*انتظار ۶ ماهه یک معدن دار برای دریافت نمونه معدنی
وی در ادامه اعلام کرد: دو آزمایشگاه مرجع در صنعت مس یکی در کرمان و دیگری در آذربایجان در دست اقدام است و تا دهه مبارک فجر راه اندازی می شوند.
رستمی بیان کرد: قبلا برای دست یابی به یک نمونه معدنی ۶ ماه معدن داران در انتظار می ماندند تا نتیجه را از تهران دریافت کنند لذا راه اندازی آزمایشگاه مرجع در حوزه صنعت مس ارزشمند است.
*حمایت شرکت مس از بسیجیان و فارغ التحصیلان رشته معدن
رستمی ضمن بیان پیشنهاد همکاری به بسیجیان، دانشگاهیان و فارغ التحصیلان رشته معدن، تصریح کرد: به طور قطع شرکت ملی مس از ورود افراد متخصص و بسیجی به این عرصه استقبال و حمایت خواهدکرد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس متذکر شد: برای رسیدن اکتشافات از ۷ درصد به ۱۵ درصد باید ظرفیت را چندین برابر کرد تا به این هدف برسیم؛ با این ظرفیت بالا در استان کرمان باید از حضور فارغ التحصیلان رشته های معدنی و سایر رشته های فنی و مالی و غیره در این صنعت بهره مند شد.
*امکانات تولیدی و استخراجی شرکت مس باید ۴ برابر شود
وی با تاکید بر ضرورت افزایش تولید، اظهار کرد: بر همین اساس تولید یک میلیون تن ظرف مدت ۵ سال هدف گذاری شده است که به یاری خداوند متعال و همت مجموع شرکت مس به آن دست یابیم؛ بنابراین در این راستا، تمام امکانات تولیدی و استخراجی شرکت مس ۴ برابر گردد.
رستمی بیان کرد: در سوم خرداد  ۱۳۶۱ که نخستین ماده معدنی مس تولید شد ظرفیت به ۱۵۰ هزار تن رسیده و امروز به ظرفیت ۲۵۰ هزار تن؛ یعنی ۶۰ درصد ظرفیت اضافه شده است که در مقایسه با فولاد که در حال حاضر ۳۰ میلیون تن تولید دارد و آلومینیوم که به ۱٫۵ میلیون تن تولید رسیده است در صنعت مس نتوانسته ایم ظرفیت تولید را دو برابر تولید افزایش دهیم؛ لذا در برنامه های توسعه این امر را مد نظر قرار داده ایم. 
وی با اشاره به ضرورت تهیه ماشین آلات معدنی جدید و استفاده از نیروهای متخصص، خاطرنشان کرد: در این حوزه شرکت های معدنی، طراحی، ساخت و استخراجی زیادی نیاز است که بتوانند نیازهای موجود را مرتفع سازند.
در این نشست نخبگان بسیج دانشجویی به بیان دیدگاه ها و نقطه نظرات خود در خصوص ضرورت های توسعه صنعت مس و چالش های موجود پرداختند./ 

فتحنایی

Recent Posts

اولویت سیاستهای پولی ؛هدایت اعتبارات به سمت بخش های پیشران اقتصاد / سیاست پولی فعال بانک مرکزی برای کنترل نقدینگی

قائم مقام بانک مرکزی سیاست پولی فعال را لازمه کنترل نقدینگی دانست و از «کنترل…

5 ساعت ago

بدگویی، تهمت‌زنی و لجن‌پراکنی کمکی به پیشرفت کارها نمی‌کند

رهبر انقلاب اسلامی در مراسم سی‌وپنجمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) با اشاره به انتخابات هشتم…

5 ساعت ago

اعلام ساعت کار جدید شعب بانک صادرات ایران

​​ساعت کار جدید شعب بانک صادرات ایران، با توجه به ضرورت صرفه‌جویی و مدیریت مصرف…

8 ساعت ago

پیام تسلیت مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره بانک صادرات ایران به مناسبت سالروز رحلت امام خمینی(ره)

​مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره بانک صادرات ایران در پیامی، فرا رسیدن سالروز رحلت بنیان‌گذار…

8 ساعت ago

بیمه سامان حامی رقابت های ملی چوگان شد

شرکت بیمه سامان در راستای حمایت از ورزش باستانی چوگان حامی رقابت های لیگ ملی…

8 ساعت ago

رشد۲۳درصدی تولید انواع محصولات به همراه رشد ۱۵۵درصدی سود خالص در سال۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱

مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری به ریاست مرتضی شبانی مدیر…

8 ساعت ago