×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۱۴ آبان , ۱۴۰۳
توسعه «دیپلماسی ایثار» با استفاده از ظرفیت تشکل‌های شاهد و ایثارگر

به گزارش خبرنگار حوزه ایثار وشهادت ایرنا ،‌ سردار سلیمانی در نشست  توسعه «دیپلماسی ایثار» روز سه شنبه ضمن اشاره به اهمیت هم‌افزایی میان معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران با تشکل‌های جامعه ایثارگری اظهار کرد: استمرار کارها و طرح‌های فرهنگی فقط با تکیه بر همین رویکرد و سپردن امور به مراکزی که پشتوانه مردمی دارند ممکن خواهد بود.

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران یادآور شد: در جهت تعامل و هم‌افزایی تشکل‌های شاهد و ایثارگر تلاش کرده ام؛ زیرا اعتقاد دارم که باید این معاونت نقش حامی تشکل‌ها را ایفا کند. ما در برگزاری همایش «لشکر فرشتگان تاریخ‌ساز» و گردآوری و ثبت خاطرات شفاهی والدین شهدا نیز از ظرفیت تشکل‌های شاهد و ایثارگر بهره گرفتیم و به نتایج مطلوبی رسیدیم. باید در توسعه «دیلماسی ایثار» نیز از همین ظرفیت بهره گرفته شود؛ زیرا ترویج مفاهیمی چون فرهنگ ایثار و شهادت و دیپلماسی ایثار از ضروریات است.

وی بر ضرورت واسپاری مسئولیت‌های اجرایی ترویج فرهنگ ایثار به تشکل‌های شاهد و ایثارگر تاکید کرد و ادامه داد: افق نگاه ما این است که باید تشکل‌ها کارساز و توانمند شوند و به استقلال نسبی برسند. ما همواره می‌کوشیم نقش حامی در این زمینه داشته باشیم؛ همان‌گونه که با حمایت‌هایی که از «انجمن خادمان شهدای مدافع حرم» داشتیم، توانستیم اردوی فرهنگی و آموزشی در «کُردان» برگزار کنیم که بسیار هم مورد توجه قرار گرفت.

توسعه «دیلماسی ایثار» با استفاده از ظرفیت تشکل‌های شاهد و ایثارگر

سردار سلیمانی بر ضرورت توسعه گردشگری مبتنی بر مفاهیم معنوی تاکید کرد و گفت: متاسفانه از موضوع گردشگری غفلت کرده‌ایم و نتوانستیم بهره مناسب را از آن ببریم.

وی در پایان یک نسخه از کتاب «معنویت در گردشگری» را به حاضران در جلسه تقدیم کرد و گفت: باید در مسائل فرهنگی  از همه افراد و سلیقه‌ها استفاده کنیم.

تشکل‌های شاهد و ایثارگر به فرصت بدل شده است

عادل مهری مدیر کل دفتر دانش‌پژوهان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر گفت: تشکل‌های شاهد و ایثارگر یک فرصت هستند. در گذشته گلایه‌هایی در زمینه بهره بردن از ظرفیت تمامی استانها در کمیسیون‌ها وجود داشت که با برگزاری انتخابات توانسیم از ظرفیت تمامی استان‌ها در این زمینه بهره بگیریم.

وی به ماهیت مردمی بودن انجمن‌ها اشاره کرد و گفت: اساسا این نهادها برخاسته از مردم و ظرفیت‌های مردمی هستند. بنابراین باید از نقش دولت در این زمینه بکاهیم. اجرای دقیق برخی کارهای فرهنگی از توان ‌نهادهای دولتی  همچون بنیاد شهید و امور ایثارگران خارج است و بهتر است تشکل‌های شاهد و ایثارگر در این زمینه نقش‌آفرینی کنند.

توسعه دیپلماسی ایثار در توسعه پایدار کشور

 رحیم نریمانی مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران بر ضرورت بهره بردن از فرصت تشکل‌ها در پیشبرد اهداف دیپلماسی ایثار تاکید کرد و گفت: اکنون در دوره‌ای به سر می‌بریم که عقلانیت راهبردی در مناسبات میان تشکل‌های شاهد و ایثارگر و معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران حاکم شده است.

وی ادامه داد: یکی از راه‌های ترویج دیپلماسی ایثار، تکیه بر دیپلماسی عمومی و رایزن‌های فرهنگی است. انتشار کتاب و مجلات، برپایی اکسپو و برگزاری هفته‌های فرهنگی نیز بخشی از دیپلماسی در این زمینه محسوب می‌شوند و ما می‌توانیم در زمینه انتشار و ترجمه آثار به تشکل‌های فعال در حوزه «دیپلماسی ایثار» کمک کنیم.

مدیر کل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران یادآور شد: همچنین راه‌اندازی مجدد سایت‌های «قربانیان ترور» و «قربانیان سلاح‌های شیمیایی» می‌تواند روند توسعه دیپلماسی ایثار را ترویج کند. در این زمینه می‌توان از ظرفیت خوب تشکل‌ها بهره برد.  

در ادامه این نشستاز سوی عبدالرحیم کریمی واحد، رئیس انجمن دفاع از حقوق مصدومان شیمیایی، اسدالله ترکاشوند، دبیر کل جمعیت حفظ و ترویج فرهنگ ایثار، علیرضا رجایی، رئیس کمیسیون حقوقی و روابط بین‌الملل تشکل‌های شاهد و ایثارگر و ایرج مرادی، عضو هیات مدیره انجمن دفاع از قربانیان تروریسم ،‌ پیشنهادهایی چون «ایجاد یک تقویم کاری»، «انتخاب سُفرای دیپلماسی ایثار» و «راه‌اندازی دبیرخانه» نیز از سوی دیگر حاضران جلسه برای توسعه دیپلماسی ایثار مطرح شد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.