×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
توسعه روابط تجاری و ترانزیتی با ایران با بهره مندی از ظرفیت بنادر منطقه آزاد انزلی/ اعلام آمادگی برای توسعه همکاریهای مناطق آزاد بلاروس و منطقه آزاد انزلی

به گزارش تجارت گردان به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد انزلی ، معاون امور بندری و حوزه خزر سازمان منطقه ازاد انزلی با بیان اینکه منطقه آزاد انزلی منطقه معین ارتباط با کشورهای حوزه اوراسیا در بین مناطق آزاد کشور است اظهار کرد: منطقه آزاد انزلی به عنوان تنها منطقه ازاد شمال کشوربرای توسعه تجارت با روسیه و اوراسیا ایجاد شده و در چهار حوزه تجارت، صنعت، گردشگری و بندری فعالیت می کند.

امین افقی با اشاه به وجود دو بندرانزلی و کاسپین با ۲۱ پست اسکله در محدوده منطقه ازاد انزلی افزود: در سال‌های اخیرزیرساخت های عمرانی و لجستیکی بسیاری در بنادرمنطقه ازاد انزلی ایجاد شده که می توان به احداث سیلو با ظرفیت ۲۵۰ هزار تن، وجود ۱۲۰ هزارمتر مربع انبار سرپوشیده و ساخت مخازن با ظرفیت ۸۵هزار تن نگهداری روغن فله مایع اشاره کرد.

دبیر میز تجارت با اوراسیای سازمان منطقه ازاد انزلی به انجام ۲ میلیارد دلار مبادلات تجاری از طریق گمرکات منطقه ازاد انزلی اشاره و تصریح کرد: براساس سیاست‌های جدید مناطق آزاد ایران که توسط مشاور رییس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق ازاد کشور ابلاغ شده،تشکیل مناطق آزاد مشترک با کشورهای حاشیه خزر و اوراسیا در دستور کار است و در همین راستا منطقه ازاد انزلی آمادگی خود رابرای انعقاد تفاهم نامه تشکیل مناطق ازاد مشترک با جمهوری بلاروس اعلام می دارد.

افقی با اشاره به آمادگی منطقه آزاد انزلی برای برپایی نمایشگاه مشترک توانمندی های ایران و بلاروس در مرکز همایش ها ونمایشگاهی در این منطقه خاطر نشان کرد: با توجه به حجم مبادلات تجاری انجام شده در بنادر محدوده منطقه ازاد انزلی، بنادر این منطقه می توانند محل مناسبی برای توسعه مبادلات تجاری و ترانزیتی دو کشور باشند.

جانشین کارگروه کریدور های بین المللی منطقه آزاد انزلی به اتصال بندرکاسپین به راه آهن سراسری در آینده نزدیک اشاره و یادآورشد: توسعه لجستیک محور از مهمترین راهبردهای منطقه آزاد انزلی است و با توجه به اینکه اتصال بندر کاسپین به راه آهن نقش محوری منطقه آزاد انزلی در ترانزیت بین المللی را افزایش می دهد این منطقه آمادگی خود را برای تشکیل شرکت های مشترک لجستیکی اعلام می دارد.

افقی با بیان اینکه منطقه ازاد انزلی از مهمترین تامین کنندگان کالاهای اساسی کشور است گفت: علاوه بر تامین بخش اعظم روغن خام مورد نیاز واحد های تولیدی کشور از بنادر محدوده منطقه ازاد انزلی، این منطقه از مبادی اصلی واردات چوبهای روسی بوده و علاوه بر آن حدود یک میلیون تن کالاهای اساسی شامل غلات و نهاده های دامی نیز از کشورهای حوزه خزر وارد می شود. وی با ابراز خرسندی از عزم جدی هیات اقتصادی جمهوری بلاروس برای توسعه مبادلات تجاری با ایران از ورود کشتی های جدید ایرانی به خزربرای توسعه حمل و نقل دریایی و کاهش هزینه های حمل و نقل در چند ماه آتی خبرداد و افزود: با توجه به طرح های توسعه ای سازمان در بندر کاسپین این منطقه از ایجاد شرکت های حمل و نقل بین المللی مشترک در این منطقه وهمچنین سرمایه کذاری تجار بلاروس در فرصت های سرمایه گذاری بندری و لجستیکی و اقتصادی این منطقه استقبال می کنیم.

فعالیت ۱۶۴ واحد تولیدی در منطقه ازاد انزلی /امکان ثبت شرکت برای اتباع خارجی در منطقه آزاد انزلی فراهم است

در ادامه این جلسه معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه ازاد انزلی اظهار کرد: باید مجموعه نیازمندی های جمهوری بلاروس اعلام شود تا همکاری های متقابل با تمرکز بیشتر و با اولویت آن نیازمندی ها باشد.

وحید طالب پور با بیان اینکه چوب ،غلات و نهاده ها جمهوری بلاروس مهمترین کالای مورد نیاز کشور ماست افزود: در حال حاضر ۱۶۴ واحد تولیدی فعال در منطقه ازاد انزلی وجود دارد که علاوه بر فعالیت صنایع دانش بنیان و الکترونیک و همچنین صنایع فلزی و ارایشی و بهداشتی،منطقه ازاد انزلی به قطب تولید پوشاک در شمال کشور تبدیل شده است.

وی به احداث شهرک صنعتی شماره ۳ منطقه ازاد انزلی اشاره و تاکید کرد: بخشی ازعرصه های این شهرک به صنایع دانش بنیان وسرمایه گذاری شرکت های خارجی اختصاص داده می شود و آمادگی واگذاری این زمین ها برای سرمایه گذاری شرکت های جمهوری بلاروس وجود دارد و از سفیر بلاروس نیز خواستار اقدام متقابل برای حضور سرمایه گذاران و تجار ایرانی در بلاروس هستیم.

مهندس طالب پور با بیان اینکه کلیه مجوز های لازم برای ایجاد و فعالیت واحد های تولیدی و اقتصادی از سوی سازمان‌منطقه ازادانزلی صادر می شود گفت: فرصت های مناسبی برای سرمایه گذاری در منطقه ازاد انزلی وجود دارد چرا که بر اساس قانون، فعالیت های تجاری در مناطق ازاد تا ۲۰ سال معاف از مالیات بوده و اتباع خارجی نیز می توانند با مجوز سرمایه گذاری از استفاده قوانین اشتغال به کار مصوب ، در منطقه حضور داشته و امکان ثبت شرکت به هر مقدار سهم برای اتباع خارجی در منطقه آزاد انزلی فراهم است.

معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه ازاد انزلی ادامه داد: یکی دیگر از پیشنهادهای همکاری ، ایجاد واحد های تولیدی وپردازش کالا در این منطقه است تا کالاهای خارجی پس از ورود به منطقه آزاد انزلی بدون هیچ‌تغییری یا صادرات مجدد شده و یا پس ازپردازش در واحد تولیدی با گواهی منطقه ازاد دوباره صادر شود.

طالب پور با ارائه پیشنهاد تاسیس شعبه ای از بانک های بلاروس در منطقه ازاد انزلی اضافه کرد: با توجه به فراهم سازی شرایط ایجاد بورس بین الملل از سوی منطقه ازاد انزلی، فعالان اقتصادی جمهوری بلاروس نیز می توانند در بورس بین الملل سهام‌دارباشند

سرمایه گذاری متقابل یکی از راه های مهم همکاری های متقابل دو کشور است/ نیازمند انعقاد تفاهم نامه همکاری متقابل هستیم

سفیر بلاروس در ایران نیز در این جلسه با بیان اینکه موضوعات اقتصادی و تجاری اولویت همکاری متقابل جمهوری بلاروس باجمهوری اسلامی ایران است اظهار کرد: در جمهوری بلاروس ۶ منطقه آزاد تجاری تاسیس شده و در بازدیدی که از این منطقه داشتیم ظرفیت خیلی خوبی برای همکاری متقابل مناطق ازاد بلاروس و منطقه آزاد انزلی وجود دارد.

دمیتری کالتسوف با اشاره به ضرورت انعقاد تفاهم نامه همکاری های تجاری و اقتصادی مشترک بین دو کشور افزود: سرمایه گذاری متقابل یکی از راه های مهم همکاری های متقابل دو کشور است و علاقه مندیم که سرمایه گذاران ایرانی نیز در مناطق آزاد ما سرمایه گذاری کنند.

وی با استقبال از پیشنهاد معاون امور بندری و حوزه خزر سازمان منطقه آزاد انزلی در خصوص برپایی نمایشگاه مشترک توانمندیهای ایران و بلاروس در این منطقه ادامه داد: از شرکت های ایرانی نیز برای حضور در نمایشگاه های بلاروس دعوت می می کنیم.

دمیتری کالتسوف با اشاره به اینکه در خصوص برطرف شدن نیازهای دو کشور ظرفیت همکاری بسیاری وجود دارد تاکید کرد: برای تحقق این اهداف، کمیسیون اقتصادی مشترک تاسیس شده و باید شرایط همکاری های متقابل در زمینه های پتروشیمی، لجستیکی وحمل و نقل فراهم شود.

سفیر جمهوری بلاروس در ایران به ظرفیت های صادرات و نیاز های وارداتی کشورش اشاره و ادامه داد: میوه و سبزیجات کالاهای مورد نیاز بلاروس است و می توانیم روغن، غلات و چوب و نهاده های دامی، چیپس ، چوب خام و‌ محصولات مرتبط را به ایران صادرکنیم.

وی با اشاره به لزوم بررسی شرایط تاسیس شعبه ای از بانک های بلاروس در منطقه آزاد انزلی خاطر نشان کرد: برای تاسیس شرکت مشترک حمل و نقل و لجستیک سفارت بلاروس در ایران در راستای استفاده از زنجیره های حمل و نقل ایران برای ترانزیت کالا به شرق آسیا از سوی سفارت بلاروس در ایران در دست بررسی است و علاقه مندی زیادی از سوی بلاروس در این زمینه وجود دارد.

در ادامه این جلسه تیمور پورحیدری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان نیز با اشاره به مصمم بودن تجار بلاروس برای توسعه مبادلات تجاری با ایران به دلیل وجود زیرساختهای لازم در گیلان گفت: علاوه بر اینکه در حوزه ساخت ماشین الات خط تولید مواد غذایی گیلان با ۱۴۰ کشور دنیا مبادله و صادرات دارد این استان یکی از قطب های کشور در حوزه سلولزی است و آمادگی لازم برای ایجاد واحد های تولیدی سلولوزی وجود دارد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.