به گزارش تجارت گردان به نقل از روابط عمومی پترول، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی خلیجفارس در آغاز آیین امضای این تفاهم نامه گفت: یکی از اهداف هلدینگ خلیج فارس در دوره مدیریت جدید توسعه صنایع تکمیلی در حوزه پایین دست صنعت پتروشیمی است و این مهم به روش های مختلف و در سلسله جلساتی در این خصوص دنبال می شود. امضای تفاهم نامه امروز با شرکت سرمایه گذاری صنایع شیمیایی ایران نیز در این راستا تعریف می شود.
رشید قانعی با اشاره به رونمایی کلیات طرح راه اندازی شهرک های پتروشیمیایی در حاشیه خلیج فارس و دریای عمان در هفته گذشته که با حضور معاون اول رئیس جمهوری صورت گرفت، عنوان کرد: هلدینگ خلیج فارس به هدایت آقای علی عسکری -مدیرعامل هلدینگ- تمرکز خود را بر توسعه پارک های پتروشیمیایی در نوار ساحلی جنوب کشور قرار داده و ما نیز در مجموعه پترول به دنبال تعیین راهکارهای مدیریت تامین مالی این طرح هستیم.
دستیار مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس در توسعه صنایع دانشبنیان و پاییندستی در ادامه بیان کرد: دغدغه ویژه ما این است که از صنایع فعال و بزرگ کشور چه در صنایع تکمیلی و چه در صنایع پایین دستی مواد شیمیایی مانند داروسازی کمک بگیریم. در همین راستا، علاقه مند هستیم که از دانش صنایع شیمیایی در این پارک ها استفاده کنیم. ضمن آنکه خوراک مصرفی بسیاری ازصنایع موجود است و در واقع می توان سرمایه گذاری مشترکی در این زمینه داشت.
قانعی با اشاره به اینکه پترول به دنبال ایجاد ارزش افزوده، درآمدزایی برای سهامداران و ارزآوری برای مجموعه هلدینگ خلیج فارس و اقتصاد کشور است، عنوان کرد: پیش بینی ما این است که ظرف برنامه ای ۳ تا ۴ ساله سبد محصولات هلدینگ خلیج فارس به سمت زنجیره پایین دست حرکت کند و به این شکل کنونی صادر نشود. حداقل در صنایع تکمیلی، محصولات در زنجیره ارزش کامل شوند و ارزآوری بیشتری برای کشور داشته باشند.
وی با بیان اینکه منفعت تفاهم نامه امروز میان دو مجموعه افزایش سود برای سهامداران و ارزآوری بیشتر برای اقتصاد کشور خواهد بود، گفت: در همین حال، یکی از اهدافی که در دهه های اخیر کشور به دنبال آن بوده، یعنی ایجاد ارزش افزوده در صنایع تکمیلی پتروشیمی به نتیجه خواهد رسید. امیداوریم در قالب این تفاهم نامه در پارک های پایین دستی پترول و هلدینگ خلیج فارس از ظرفیت صنایع شیمیایی استفاده بهینه را ببریم.
در ادامه این مراسم، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری صنایع شیمیایی ایران نیز با اشاره به اهمیت تولیدات پیشرفته (high-tech) عنوان کرد: بر مبنای شاخص رقابت پذیری شرکت های بزرگ دنیا، به نظر می رسد که نیاز است کشور ما در این زمینه برنامه ریزی و حرکت جدی تری داشته باشد. چراکه این ظرفیت وجود دارد و می توان از بسیاری از کشورهای جهان جایگاه بهتری داشت.
سعید زرندی با اشاره به تمرکز صنایع شیمیایی ایران بر بحث تولید محصولات جدید و سرمایه گذاری در حوزه افزایش ارزش افزوده اظهار کرد: اعتقاد دارم که باید صنعت پتروشیمیایی و شیمیایی کشور را به سمت پایین دست حرکت دهیم و در این مسیر تفاهم نامه های متعددی در حال پیگیری است.