×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
توسعه  پایدار، تدبیر دولت در ورزش

۱۱ آذر ۱۳۹۹،‏ ۱۲:۵۱

کد خبرنگار:
۱۲۰۷
کد خبر:
۸۴۱۳۰۷۲۶
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

توسعه  پایدار، تدبیر دولت در ورزش

تهران- ایرنا- ساخت و افتتاح چند مجموعه ورزشی کلان در کشور یکی از یادگارهای دولت دوزادهم برای ورزش ایران بود که آیندگان بیشتر از امروز از ثمرات آن بهرمند خواهند شد.

به گزارش ایرنا، اگر از سفرهای استانی پرتکرار استانی و کلنگ‌زنی‌های هیجانی به عنوان یکی از مهمترین دستاوردهای شاخص دولت نهم و دهم یاد می‌شد اما تصمیمات آن دولت در افتتاح طرح‌های عمرانی مختلف به مساله‌ای تبدیل شد که در نهایت بار مالی زیادی را به ایران تحمیل کرد و در نهایت بخش زیادی از بودجه عمرانی کشور به این طرح‌ها اختصاص یافت طرح‌هایی که نمونه‌های زیادی از آن در ورزش دیده می شود. کلنگ‌زنی این طرح ها در حالی است که ورزش ایران از گذشته با طرح‌های نیمه تمامی مانند ورزشگاه نقش جهان اصفهان روبرو بود ورزشگاهی که بیش از ۲ دهه از زمان کلنگ زنی آن می‌گذشت. 

 سیاست دولت تدبیر و امید مانند دولت‌های پیشین طرح جدید و کلنگ‌زنی‌های استانی نبود بلکه با با نگاه واقع‌گرایانه به بودجه عمرانی کشور تکمیل طرح‌هایی را در دستور کار قرار داد که میزان پیشرفت آنان در سطح مطلوبی باشد. این نگاه به طرح‌های نیمه تمام به یکی از نقطه قوت های دولت تدبیر و امید تبدیل شد. همچنین دولت در تکمیل طرح های خود اولویت را در طرح‌هایی قرار داد که کارکرد آن برای اقتصاد، معیشت و سلامت جامعه در اولویت قرار گیرد. دولت روحانی با علم به اینکه ورزش در دنیای کنونی هم سلامت جامعه را تضمین می کند و هم می‌تواند در عرصه‌های بین المللی نماد قهرمانی و پهلوانی باشد سرمایه های فروانی برای این بخش در نظر گرفت.

در دولت دوازدهم توجه به ورزش و زیرساخت‌های ورزشی به یکی از مهمترین اولیوت‌ها تبدیل شد اولویتی که هم زمینه را برای توسعه رشته‌های مختلف در کشور فراهم کرد و هم می تواند در آینده به یک امتیاز مثبت برای کسب میزبانی بین‌المللی تبدیل شود امتیازی که در رقابت با بسیاری از کشورهای آسیایی به یک نقطه ضعف برای ایران تبدیل شده و بیش از سه دهه است که ایران از میزبانی یک تورنمنت معتبر فوتبالی در سطح آسیا و جهان محروم است محرومیتی که می‌شود بخشی از ناکامی تیم‌های ملی و باشگاهی کشور را به آن گره زد.

یکی از نمادهای مهم هر شهر یا کشوری ورزشگاه مدرن است که در کشورهای صاحب فوتبال به جایی برای نمایش برخی اس دستاوردهای ورزشی تبدیل می شود و در شهری مانند منچستر از ورزشگاه اولدترافورد به عنوان تئاتر رویاها یاد می‌شود، ورزشگاهی که سالانه برای مسوولان ورزشی آن شهر و تیم درآمد زیادی را جمع خواهد کرد. این مهم موجب شد تا توسعه زیرساخت ورزشی کلان‌شهرهای ایران به یک دستورالعمل مهم تبدیل شود. شهرهایی که در بحث جذب توریسم در ایران سرآمد به شمار می روند. 

تکمیل ورزشگاه‌های نقش جهان اصفهان، امام رضا (ع) مشهد، پارس شیراز و شهدای فولاد در اهواز ضمن توسعه فوتبالی در این مناطق موجب خواهد شد تا ورزشگاه ها به یکی از مهمترین نمادهای ورزشی آن مناطق نیز تبدیل شوند نمادی که اگر به مانند سایر کشورهای صاحب فوتبال از آن بهره گرفته شود درآمد زیادی برای استان و تیم های باشگاهی آن خواهد داشت. این اقدام همچنین موجب خواهد شد تا در زمیان میزبانی ایران از تورنمنت‌های بزرگ، ورزشکاران که از آنان به عنوان نماد فرهنگی یک کشور یاد می شود با جذابیت‌های تاریخی و فرهنگی ایران آشنایی بیشتری پیدا کنند. 

البته تمام اقدامات دولت تدبیر و امید به چند ورزشگاه مدرن ایران ختم نشد بلکه این دولت در هفت سال گذشته در تکمیل طرح های ورزشی نقش داشت که می شود از آنان به عنوان یکی از مهمترین اتفاقات چهار دهه انقلاب اسلامی یاد کرد. این دولت در چهارساله نخست ورزشگاه‌های مدرن ۱۵هزار نفری بیرجند، بجنورد، یاسوج، کرمانشاه، سمنان و بوشهر را تکمیل و به بهره‌برداری رساند. همچنین این دولت پس از ۴۳ سال سند ورزشگاه آزادی تهران را به نام دولت جمهوری اسلامی ایران ثبت کرد. البته در دولت تدبیر و امید تنها سند این ورزشگاه به نام جمهوری اسلامی زده نشد بلکه وزارت ورزش در یک اقدام بی‌سابقه در فاصله زمانی کمتر از یک ماه ورزشگاه را برای میزبانی فینال لیگ قهرمانان آسیا در سال ۲۰۱۸ آماده کرد. 

این اقدام موجب شد تا جشن قهرمانی تیم فوتبال کاشیما آنتلرز ژاپن آماده کند. در این جشن بیش از ۳۰۰ مهمان خارجی از جمله جیوانی اینفانتینو رییس فدراسیون جهانی فوتبال و شیخ سلمان رییس کنفدراسیون فوتبال آسیا حضور داشتند.

شاید برخی بیان دستاوردهای دولت تدبیر و امید در تکمیل پروژه‌های ورزشی را تکراری قلمداد کنند اما واقعیتی که در پشت این راه‌اندازی‌ها وجود دارد آن است که گام دولت در ورزش بر مبنای توسعه پایدار بود، توسعه‌ای که تنها یک یا چند نسل از آن بهرمند نخواهند شد بلکه به عنوان ظرفیتی در نظر گرفته می‌شود که آیندگان نیز از آن استفاده لازم را خواهند کرد.

اخبار مرتبط

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.