به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از رویترز، آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد: «قیمت نفت در حال حاضر ۲۰ درصد پایینتر از سال گذشته است که به نفع مشتریان است».
افزایش تولید نفت شیل آمریکا باعث شد این کشور با صادرات بیش از ۳ میلیون بشکه نفت در روز در ماه ژوئن، از برخی صادرکنندگان بزرگ نفت پیشی بگیرد.
آژانس بین المللی انرژی که مقر آن در پاریس است، تخمین میزند تقاضای جهانی نفت طی ۲۰۱۹، حدود ۱.۱ میلیون بشکه در روز رشد کند و در سال آینده میلادی ۱.۳ میلیون بشکه در روز رشد داشته باشد، درصورتی که هیچ توقفی در مذاکرات تجاری چین و آمریکا پیش نیاید و تنشها حول مسئله ایران کاهش یابد.
افزایش دوباره تولید نفت آمریکا پس از طوفان دوریان به همراه رشد تولید برزیل و دریای شمال، همگی باعث شده تولید نفت خارج از سازمان کشورهای صادر کننده نفت به شدت افزایش یابد.
با کاهش تولید نفت عربستان و درگیری روسیه با آلودگی یکی از خط لولههای صادراتش، صادرات نفت خام آمریکا به بیش از ۳ میلیون بشکه در روز در ماه ژوئن افزایش یافت.
پیش بینی میشود رشد تولید کشورهای غیراوپک در ۲۰۲۰، بالغ بر ۲.۳ میلیون بشکه در روز باشد که ۴۰۰ هزار بشکه بیشتر از سال جاری است. در همین حین، تقاضا برای نفت خام اوپک به ۲۸.۳ میلیون بشکه در سال ۲۰۲۰ میرسد که ۱.۴ میلیون بشکه کمتر از تولید این گروه در ماه اوت است.
این اختلاف تولید و صادرات باعث میشود اوپک و متحدانش از جمله روسیه قرارداد کاهش تولید خود را مورد بازبینی قرار دهند.
طبق گزارش آژانس بین المللی انرژی، روسیه، عراق و نیجریه در ماه اوت ۶۰۰ هزار بشکه در روز بیش از سهمیه شان از قرارداد اوپک تولید داشتند، ولی عربستان سعودی کمتر از سهمیه اش تولید کرد.
صادرات نفت ایران که یکی از اعضای اوپک است و همچنان تحت تحریمهای آمریکا قرار دارد، در ماه اوت به صورت ماهانه نصف شد و به تقریبا ۲۰۰ هزار بشکه در روز رسید. سال گذشته در همین زمان ایران ۲.۱ میلیون بشکه در روز صادرات داشت.