Categories: پتروشیمی

تولید محصولات پتروشیمی به ۵۰ میلیون تن رسید

 به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از شاتا، مهدی صادقی نیارکی سرپرست معاونت امور صنایع صمت در دومین همایش ملی نوآوری در صنعت پلاستیک که صبح امروز در سالن همایش‌های مدیریت صنعتی برگزارشد، با ارائه تعریفی از نوآوری گفت: فرایند کسب اندیشه‌ای خلاق و تبدیل آن به محصول خدمت و یا یک روش عملیاتی جدید را نوآوری می‌گویند.

وی ادامه داد: ایران رتبه ۶۱ جهان را در سال ۲۰۱۹ براساس شاخص‌های نوآوری جهانی در میان ۱۲۹ کشور به خود اختصاص داده است؛ همچنین رتبه شاخص نوآوری ایران در میان اقتصاد‌هایی با درآمد متوسط که ۲۴ کشور را شامل می‌شود، در رتبه سیزدهم است و رتبه دوم نوآوری را در میان کشور‌های جنوب و مرکز آسیا به خود اختصاص داده است.

صادقی نیارکی در ادامه صحبت‌های خود به لزوم سرمایه گذاری و نوآورانه در صنعت پلاستیک و پلیمر اشاره کرد و گفت: سرمایه گذاری در صنعت پلاستیک و پلیمر با شیوه‌های نوآورانه و مبتکرانه در محصولات جدید با تکیه برمواد اولیه تولید شده صنایع بالادستی ضروری به نظر می‌رسد.

سرپرست معاونت امور صنایع صمت میزان صادرات مصنوعات پلاستیکی در سال ۹۷ را در حدود ۵۹۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: این میزان صادرات معادل ۱.۴ میلیارد دلار است که عمدتا به کشور‌های همسایه صادر شده است.

وی همچنین گفت: ورود پتانسیل‌های مناسب صادراتی، توسعه صادراتی در این صنعت را با رویکرد تولیدات نوآورانه و رقابتی می‌طلبد.

سرپرست معاونت امور صنایع صمت در بخش دیگری از صحبت هایش در دومین همایش ملی نوآوری در صنعت پلاستیک بر لزوم تکمیل زنجیره ارزش محصولات پایین دست پتروشیمی تاکید کرد و افزود: صنعت پتروشیمی از پیوند پیشین قوی (۶.۴ درصد) با سایر صنایع نظیر لاستیک و پلاستیک، دارو و منسوجات، مبلمان، خودرو، آرایشی و بهداشتی، پوشاک، غذایی و اشامیدنی، بسته بندی، ساختمان سازی، انرژی برخوردار است.

صادقی نیارکی توضیح داد: تکمیل زنجیره ارزش محصولات پایین دستی پتروشیمی و جلوگیری از خام فروشی مواد پتروشیمی می‌تواند سبب ایجاد ارزش افزوده بیشتر در حوزه‌های صنعت مرتبط با قطعات و مصنوعات پلاستیکی شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۵۰ میلیون تن محصولات پتروشیمی در کشور تولید می‌شود که بخشی از آن به صورت فرآوری اولیه صادر می‌شود که ارزش این صادرات حدودا برابر با ۱۲ میلیارد دلار است و چنانچه این محصولات خام در صنایع پایین دست پتروشیمی به مواد با ارزش افزوده بالاتر تبدیل شود، ارزش چند برابری ایجاد می‌کند.

سرپرست معاونت امور صنایع علت اصلی سهم پایین صنایع پایین دست در صادرات را عدم توسعه زنجیره تولید محصولات پتروشیمی و تمرکز بر صادرات محصولات بالا دستی در این صنعت دانست.

صادقی نیارکی به تاثیر عملکرد صنایع شیمایی بر فاکتور‌های اقتصاد کلان اشاره کرد و گفت: در سال ۲۰۱۷، ۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد دلار از GDP جهانی یعنی معادل ۸.۳ درصد از کل آن حاصل عملکرد صنایع شیمیایی بوده است؛ همچنین صنایع شیمایی پنجمین بخش بزرگ تولید GDP جهانی است و به ازای هر دلار تولید ۴.۲ دلار نیز در صنایع وابسته ارزش ایجاد کرده است.

وی به برخی راهکار‌ها به منظور تولید نوآورانه محصولات پلاستیکی اشاره کرد و گفت: ارتقای کارآمدی در سازو کار‌های بازاری حاکم در زنجیره تامین و تولید محصولات پلاستیک، توسعه فضای محصولی در ترکیب محصولات تولیدات پتروشیمی، تکمیل طرح‌های بالا دستی تامین کننده خوراک صنایع پلاستیک، تحریک تقاضا برای مواد و محصولات پلاستیکی و استفاده از ظرفیت بازار‌های صادراتی و بهره مندی از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان در طراحی و تولید محصولات نوآورانه از جمله راهکار‌های نوآورانه در این صنعت است.

فتحنایی

Recent Posts

قرارداد مشارکت شرکت بیمه دی و صدا و سیما امضا شد

قرارداد مشارکت شرکت بیمه دی با سازمان صدا و سیما با حضور مدیرعامل شرکت بیمه…

10 ساعت ago

کامبک هلند در اولین گام/ لهستان بدون لوا باخت

تیم فوتبال هلند در اولین دیدار در مرحله گروهی یورو ۲۰۲۴ برابر لهستان به پیروزی…

10 ساعت ago

توقف دانمارکی‌ها مقابل اسلوونی

تیم فوتبال دانمارک با تساوی مقابل اسلوونی شانس صدرنشینی گروه C را از دست داد.

10 ساعت ago

اعلام جزییات بسته‌های رومینگی همراه اول ویژه عرفه تا اربعین

بسته‌های رومینگ همراه اول ویژه ایام عرفه تا اربعین، برای استفاده در کشور عراق اعلام…

10 ساعت ago

تجلی‌ افتخار و ارزش‌آفرینی فولاد اکسین در مجمع عمومی سالیانه این شرکت

روز یکشنبه ۲۷ خرداد ماه ۱۴۰۳، مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت فولاد اکسین…

10 ساعت ago

تجلیل از بازنشستگان سال ۱۴۰۲ شرکت ملی صنایع مس ایران

در مراسمی با حضور مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران از ۶ بازنشسته سال ۱۴۰۲…

10 ساعت ago