×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳۰ آبان , ۱۴۰۳
تولید گندم ۳۰ درصد کاهش یافت/ میزان خرید به ۵ میلیون تن رسید/ دولت نقدینگی کشاورزان را تامین کند

تجارت گردان – علی‌قلی ایمانی در گفت‌وگو با ایلنا با اشاره به میزان کشت گندم گفت: چند سالی بود که در کشور نزدیک به ۶ میلیون هکتار گندم کشت می‌شد که از آن ۲ میلیون هکتار گندم آبی و ۴ میلیون هکتار کشت دیمی بود. علارغم این کشت، وارد کننده ۷ میلیون تن گندم در کشور بودیم اما با تاکیدات مقام معظم رهبری و تمهیداتی که اندیشیده شد در سال ۹۵ در تولید گندم به خودکفایی رسیدیم که حتی تا امسال ادامه داشت.

وی ادامه داد: سال‌های گذشته ثابت کردیم در کشور این قابلیت و پتانسیل وجود دارد که ۱۴ و نیم تا ۱۵ میلیون تن گندم که بیشتر از نیاز کشور است را تولید کنیم. متاسفانه امسال به دلیل خشکسالی و افزایش قیمت ناگهانی نهاده‌های تولید مانند کود، سم و بذر که در کشور اتفاق افتاد، نتوانستیم به پیش‌بینی صورت گرفته برسیم.

ایمانی با اشاره به میزان خرید گندم عنوان کرد: خرید گندم توسط دولت از کشاورزان تقریبا به پایان رسید و میزان خرید ۵ میلیون تن است. اما امکان دارد این عدد بیشتر شود زیرا کشاورزان بخشی از گندم را در نزد خود نگه داشته‌اند، مراکز دولتی تا آبان ماه باز هستند و کشاورزان می‌توانند آن‌ها را به دولت تحویل بدهند.

وی با اشاره به شروع کشت گندم گفت: کشت گندم در مناطق سردسیر به زودی آغاز خواهد شد، کشاورزان مشغول آماده سازی بستر مناسب هستند که ظرف چند روز آینده کشت را آغاز کنند البته باید به شرایط اقلیمی نیز توجه داشته باشند.

وی تاکید کرد: نسبت به سال گذشته امسال تولید گندم ۳۰ درصد کاهش ، اما از لحاظ ارزشی نسبت به سال‌های قبل ۵۵ درصد رشد در خرید گندم نشان دادیم.

مدیرعامل بنیاد ملی گندم‌کاران می‌گوید تمام طلب گندم‌کاران پرداخت شده و هیچ بدهی از سمت دولت به کشاوران وجود ندارد. امسال تنها سالی بود که کشاورزان منتظر ماندند و دلیل انتظارشان هم ماندن در نوبت برای ثبت در سامانه بازرگانی دولت توسط مراکز خرید و ثبت در سامانه بانک کشاورزی بعنوان پرداخت کننده ، بود. کشاورزان حدود یک هفته منتظر ‌ماندند و پول آنها پرداخت ‌شد.

ایمانی با اشاره به قیمت گندم صریح کرد: سال زراعی ۹۹-۱۴۰۰ قیمت گندم با فراز و فرودهای زیاد و نشست‌های مختلف به مرز ۵ هزار تومان رسید که امسال دولت گندم را با همان قیمت خریداری کرد.

وی ادامه داد: اما باتوجه به افزایش هزینه‌های تولید، شورای قیمت گذاری که متشکل از وزیر اقتصاد، وزیر جهاد کشاورزی، ریاست سازمان برنامه و بودجه، دو کشاورز خبره، ۴ نفر از تشکل‌ها و دو ناظر بدون حق رای از کمیسیون کشاورزی مجلس باتوجه به کارهای کارشناسی که براساس قانون انجام ‌گرفت به نرخ ۷ هزار و پانصدتومان رسیدیم. این نرخ توسط وزیر جهاد کشاورزی برای اجرا در سال کشاورزی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ ابلاغ شد.

این مسئول با اشاره به اینکه بذر کافی برای گندم‌کاران وجود دارد گفت: بذر به میزان کافی توسط جهاد کشاورزی تدارک دیده شده است همچنین سال گذشته زمان کشت نوساناتی در قیمت گندم و بذر وجود داشت، امسال کشاورزان بیش از نیازشان بذر نگه داشتند.

وی ادامه داد:علاوه بر بذرهای گواهی شده، بذرهای مادری، افزایشی و مقداری از مزارع گواهی شده توسط سازمان جهاد کشاورزی تدارک دیده شده که درصورت نیاز فرآوری شود و در اختیار گندم‌کاران قرار گیرد و کشاورزان هیچ نگرانی درباره بذر نداشته باشند.

مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران در پایان تاکید کرد: بحثی که امروز مطرح است عدم توانایی خرید نهاده‌ها به دلیل گرانی توسط کشاورزان است و از دولت انتظار می‌رود که نقدینگی مورد نیاز را از قبیل تسهیلات در اختیار کشاورزان قرار بدهد تا بتوانند نیازهای خود را تامین کنند و مشکلی برایشان پیش نیاید.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.