×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، محمدرضا شانه ساز در حاشیه رونمایی از ۹ محصول جدید دارویی و بازدید از خطوط تولید شرکت داروسازی بهستان در ساوه، در جمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر، توان تولید ۹۹ درصد داروی مورد نیاز مردم را داریم. همچنین بیش از ۹۷ درصد نیاز دارویی در داخل کشور تولید می شود.

وی افزود: هر ماه خطوط جدید تولید دارو در یک شرکت داروسازی افتتاح و محصولات جدید رونمایی می ‌شود که نشان می دهد، تحریم ها انگیزه اصحاب تولید، صنعت دارو و دانشمندان را بیشتر کرده است.

شانه ساز ادامه داد: ما ایرانیان مردمی باسابقه، قدمت، فرهنگ و دانش چندهزار ساله هستیم و اراده فوق العاده ‌داریم که ماحصل آن را امروز با رونمایی از داروهای تولید داخل مشاهده می کنیم. هر دارویی که به بازار دارویی دنیا وارد می ‌شود، درصورت احساس نیاز، توسط داروسازان و محققان ایرانی، ظرف مدت دو سال بومی ‌سازی می‌ شود.

وی گفت: امروز یک کمپانی تازه تاسیس با دانش و تکنولوژی جدید وارد عرصه تولید اقلام جدید تحت لیسانس شد که امیدواریم، این روند در عرصه داروهای هایتک، شیمیایی، طبیعی، نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی و سل تراپی، ادامه داشته باشد.

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به حمایت وزارت بهداشت از تولید داخل، عنوان کرد: در عرصه تولید مواد اولیه دارویی پروژه های زیادی در دست اقدام داریم که به سرعت نهایی و به تولید می‌ رسد و می ‌توانیم این موضوع را به عنوان اخبار خوشحال کننده به مردم اعلام کنیم.

شانه ساز در پاسخ به سوالی درخصوص لحاظ کردن هزینه‌ های R&D در قالب قیمت دارو، خاطرنشان کرد: عدم لحاظ هزینه های R&D، ضعف چندین و چند ساله در سیستم قیمت گذاری بود، اما به این منظور نیست که می‌ خواهیم قیمت دارو را بالا ببریم، چراکه این میزان بسیار کم است، اما این اعداد کوچک می تواند گردش علمی صنایع دارویی، شرکت های دانش بنیان، مراکز تحقیقاتی و ارتباط بین تولید و صنعت را تسهیل ‌کند. این موضوع جزو تکالیفی است که در برنامه مختلف توسعه دیده شده بود و درحال حاضر با تاکید وزیر بهداشت اجرا خواهد شد.

وی با بیان اینکه حدود ۶۰ درصد مواد اولیه دارویی در داخل تولید می شود، عنوان کرد: ۳۰۰ قلم محصول جدید در حوزه مواداولیه دارویی در برنامه است و سه حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و وزارت بهداشت در قالب یک کارگروه به این موضوع رسیدگی کرده و باید گفت که در حوزه مواداولیه اتفاقات خوبی در راه است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.