×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : جمعه, ۷ دی , ۱۴۰۳

«سجاد اسماعیلی» مشاور رسانه‌ای رئیس سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با ایلنا در رابطه با آخرین وضعیت کمبودهای دارویی اظهار کرد: تا پایان هفته جاری کمبود ۸۰ قلم دارو برطرف خواهد شد. در چند وقت اخیر در برخی از داروهای شایع مانند آنتی بیوتیک‌ها، شربت های سرما خوردگی و شربت های استامینوفن دچار کمبود هایی شده‌ایم که این کمبودها الآن مقطعی شده است. منظور از مقطعی این است که کمبود در سراسر کشور نبود و در برخی از استان‌ها وجود دارد.

وی تصریح کرد: پایش کمبود داروها از زمان استقرار رئیس جدید سازمان غذا و دارو به صورت شبانه روزی انجام گرفته و همچنین علت یابی این کمبودها نیز سریعا در دستور کار قرار گرفت.

مشاور رئیس سازمان غذا و دارو اظهار کرد: در بحث آنتی بیوتیک‌ها، تولیدکننده‌ها با حداکثر ظرفیت خود در حال انجام کار هستند؛ به طوری که از ابتدای آبان ماه توزیع آنتی بیوتیک نسبت به ماه گذشته ۴۰ درصد رشد داشته است که این موضوع نشان دهنده افزایش توزیع به داروخانه ها است و مشکل کمبود تا پایین هفته رفع خواهد شد.

اسماعیلی اظهار کرد: برنامه‌ریزی‌ها برای واردات مابقی نیاز کشور از طریق واردات در حال انجام است و دومین محموله آنتی بیوتیک تا پایان این هفته وارد کشور خواهد شد.

وی افزود: جلسات متعددی با تولیدکننده ها برگزار شده تا برنامه‌های تولیدی را به سازمان غذا و دارو ارایه دهند و نسبت به این برنامه ها متعهد شوند. در ۷ ماه گذشته آمار تولید شربت های استامینوفن در هر ماه حدود ۲ میلیون واحد بوده و این در حالی است که تولید این دارو در ۲۱ روز اول آبان ماه به ۴ میلیون واحد رسیده است.

اسماعیلی ادامه داد: با فرا رسیدن فصل سرما برنامه‌ریزی‌ها برای واردات اسپری‌های تنفسی انجام گرفته به طوری که ماه گذشته حدود ۵۰۰ هزار مورد وارد کشور شده است. همچنین با حمایت‌هایی که از تولید داخل انجام گرفته، تولید ماهانه کشور به ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار رسیده و در ماه آبان به حدود هزار و  ۲۰۰ عدد خواهد رسید.

وی تصریح کرد: به دلیل آنفولانزای زودرسی که در کشور با آن مواجه بودیم، در ۶ ماه ابتدایی امسال بالغ بر ۱۷ میلیون واحد شربت آنتی بیوتیک در کشور تولید شد، این در حالی است که در تمام سال گذشته این عدد ۱۶ میلیون واحد بوده است.

مشاور رئیس سازمان غذا و دارو ابراز کرد: یکی از دلایل کمبود شربت های آنتی بیوتیک در کشور تجویز خارج از پروتکل بوده که با اطلاع رسانی های صورت گرفته و نظارت معاونت درمان این موضوع رفع خواهد شد.

اسماعیلی مطرح کرد: گزارش ها نشان می دهد در این میان برخی شرکت های داروسازی کمتر از میزانی که تعهد داشتند، اقدام به تولید کردند که این اتفاق نباید رخ می داد و مستندات جهت بررسی به دستگاه‌های قضایی ارسال خواهد شد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.