Categories: نفت و انرژی

جداسازی آب شرب از آب مصرفی ۸۰ هزار میلیارد تومان هزینه دارد

به گزارش خبرنگار مهر، جدا سازی آب شرب از آب مصرفی امری مرسوم در بسیاری از کشورهای جهان و اقدامی است که دولت باید به آن توجه ویژه ای داشته باشد چرا که نسل‌های آینده نیز باید بتوانند از این منابع خدادادی استفاده کنده و ما به درستی بحران آبی را پشت سر بگذاریم. اما آیا اقدام زیر ساختی در این راستا صورت گرفته است؟ محمد رضا بختیاری مدیر عامل آبفای تهران در پاسخ به این سوال می‌گوید: جداسازی آب شرب از آب مصرفی توجیه اقتصادی ندارد، زیرا آب خام تهران با کیفیت است.

وی ادامه داد: با توجه به با کیفیت بودن آب خام تهران به این شکل نیست که با تصفیه کیفیت آن را ارتقا دهیم، ضمن آنکه هزینه تصفیه چنین آب با کیفیتی بالا نیست.

هزینه جداسازی آب تهران ۸۰ هزار میلیارد تومان است

بختیاری با اشاره به اینکه تهران از لحاظ زیر ساختی هم امکان چنین اقدامی وجود ندارد توضیح داد: اگر بخواهیم در تهران دو نوع لوله کشی داشته باشیم یعنی باید ۹ هزار کیلومتر شبکه آب مجزا ایجاد کنیم که به لحاظ اقتصادی ۹ هزار کیلومتر بالای ۷۰-۸۰ هزار میلیارد تومان هزینه دارد که نه در توان دولت است و نه زیرساخت‌های تهران چنین اجازه را می‌دهد.

وی ادامه داد: آب خام تهران به دلیل کیفیت مناسبی که دارد جدا سازی آب شرب از آب مصرفی به لحاظ فنی مهندسی صحیح نیست. البته شاید در برخی از مناطق کشور و جهان اقتصادی باشد به عنوان مثال در کشوری نظیر لندن آب خام این کشور از کیفیت لازم برخوردار نیست به همین دلیل مردم مجبورند از آب بسته بندی یا آب‌های دیگر استفاده کنند، در حالی که در تهران به یمن نوع موقعیتی که دارد آب خام با کیفیت بوده و فاصله آب خام و آب تصفیه شده آن قدری نیست که این تفکیک صورت بگیرد.

آب شرب در کشور ما تقریباً رایگان است

وی اضافه کرد: اینکه گفته می‌شود مردم صرفه جویی کنند در این راستا باید دو اقدام صورت بگیرد؛ یکی ایجاد زیر ساخت‌ها و دیگری صرفه جویی است. واقعیت این است که بخش زیادی از مردم تهران الگوی مصرف را رعایت می‌کنند، اما عده‌ای از مردم دو برابر الگوی مصرف، مصرف آب دارند و اکنون شرایط اقتصادی کشور به گونه‌ای است که امکان افزایش قیمت وجود ندارد در حالی که در دنیا این مساله را با قیمت‌ها کنترل کرده اند به طوری که هر متر مکعب آب اوتاوا در کانادا ۷۰ برابر قیمت آب در تهران با دلار سه هزار تومانی است. این در حالیست که در کشور ما تقریباً آب شرب رایگان به مردم ارائه می‌شود و بحث آب به خصوص آب شرب قیمت‌ها غیر واقعی است.

مدیرعامل آبفای تهران تصریح کرد: تقریباً ۴۰ تا ۴۵ درصد مردم تهران هر خانواده به صورت ماهیانه کمتر است ۱۸ هزار تومان پول آب پرداخت می‌کنند.

جدا سازی کنتورهای آب در دست اقدام

آپارتمان نشینی یکی از معضلاتی است که بی ارتباط به مصرف بی رویه آب نیست در چنین شرایطی برای این مساله نباید تدابیر جدی تری در نظر گرفته شود؟ بختیاری در پاسخ به این سوال می‌گوید: جدا سازی کنتور آب در مناطقی که ظرفیتی دارد در حال انجام است زیرا جدا سازی چند پارامتر دارد؛ یکی آنکه فضای لازم وجود داشته باشد، دوم فشار منطقه این اجازه را دهد زیرا در برخی از مناطق تهران فشار آب اجازه این جدا سازی را نمی‌دهد، زیرا آب افت پیدا کرده وبرای ساکنان آن منطقه مشکل ایجاد می‌شود، اکنون با نظام مهندسی مذاکراتی صورت گرفته که برای ساختمان‌های جدید مناطقی که فشار آب مناسب است و اجازه چنین اقدامی را به ما می‌دهند ملزم به جداسازی هستند.

فتحنایی

Recent Posts

کاهش تقاضا برای آبزیان به دلیل کاهش قدرت خرید مردم

رئیس اتحادیه فروشندگان مرغ گوشتی و ماهی تهران تصریح کرد: به دلیل کاهش قدرت خرید…

4 ساعت ago

تولید ۱۵۰ قلم محصول ارگانیک در کشور

رئیس انجمن ارگانیک ایران گفت: انجمن ارگانیک نسبت به ۱۸ سال پیش، توانسته در زمینه…

4 ساعت ago

زاکانی به مرخصی خواهد رفت

رئیس شورای شهر تهران گفت: زاکانی برای پیگیری کار‌های شهرداری تهران یکی از معاونیش را…

4 ساعت ago

رئال امپراطور قرن بیست و یکم

رئال مادرید به عنوان پادشاه فوتبال اروپا رکورد باور نکردنی در ۲۶ سال گذشته و…

4 ساعت ago

پیام تسلیت مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران به مناسبت سالروز رحلت امام خمینی(ره)

دکتر «سید سعید شمسی‌نژاد» اظهار داشت: شجره طیبه‌ای که امام خمینی(ره) بذر آن را کاشت…

4 ساعت ago

باور به قرض‌الحسنه بسیاری از روابط اقتصادی را تغییر می‌دهد

فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در دیدار با مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران گفت:…

4 ساعت ago