×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
جزئیات پرداخت ۲ وام بانک جهانی به وزارت بهداشت

 خرید تجهیزات و ملزومات پزشکی مورد نیاز از طریق دریافت وام از بانک جهانی، یکی از اقدامات وزارت بهداشت در دوران پاندمی کرونا بوده است. به طوری که تا کنون موفق شده ۲ وام ۴۵ و ۹۰ میلیون دلاری را دریافت کند و برای وام سوم نیز، موافقت ضمنی بانک جهانی را گرفته است.

جزئیات وام ۴۵ میلیون دلاری

حمید اسدی معاون مرکز هماهنگی اقتصادی وزارت بهداشت، در گفتگو با مهر گفت: همزمان با شروع پاندمی کرونا در جهان، نیاز کشورها به خرید و تأمین تجهیزات کرونایی؛ شدت گرفت و ایران نیز در مرحله اول توانست یک وام ۴۵ میلیون دلاری بابت خرید تجهیزات مورد نیاز مبارزه با کرونا، از بانک جهانی دریافت کند.

وی افزود: وام بانک جهانی در اختیار یکی از نهادهای بین المللی قرار می‌گیرد و ایران نیز، وام را از طریق سازمان جهانی بهداشت، دریافت می‌کند.

دریافت وام دوم از بانک جهانی

اسدی ادامه داد: نیاز به توسعه زیرساخت‌های حوزه سلامت کشور در مبارزه با کرونا، باعث شد تا وزارت بهداشت بار دیگر برای دریافت وام از بانک جهانی اقدام کند. بر همین اساس، ۹۰ میلیون دلار برای خرید تجهیزات مورد نیاز در مبارزه با کرونا، از بانک جهانی دریافت شد.

وی با اشاره به دریافت وام بانک جهانی از طریق سازمان جهانی بهداشت، افزود: دریافت این وام، منجر به عقد ۳ قرارداد شد. به طوری که وزارت اقتصاد با بانک جهانی، قراردادی امضا کرد و قرارداد دوم نیز فی مابین سازمان جهانی بهداشت، بانک جهانی و وزارت بهداشت؛ برای خرید تجهیزات امضا شد.

معاون مرکز هماهنگی اقتصادی وزارت بهداشت ادامه داد: در همین راستا، کارگروهی تشکیل و دبیرخانه کمیته اعتبارات بین الملل ریاست جمهوری و معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، بر انجام امور نظارت دارند.

اسدی با عنوان این مطلب که نیازهای حوزه سلامت از طریق معاونت‌های وزارت بهداشت جمع آوری شد، افزود: تقویت شبکه آزمایشگاهی و توسعه درمان در راستای مبارزه با کرونا، از اهداف دریافت وام دوم از بانک جهانی بود.

وی با تاکید بر این موضوع که نیازهای وزارت بهداشت به بانک جهانی اعلام و در لیست خرید قرار گرفت، تصریح کرد: تجهیزات مورد نیاز وزارت بهداشت به صورت مستقیم و غیر مستقیم در ارتباط با مبارزه با کرونا قرار داشت که به تأیید بانک جهانی رسید.

جزئیات پرداخت ۲ وام بانک جهانی به وزارت بهداشت

معاون مرکز هماهنگی اقتصادی وزارت بهداشت ادامه داد: نتایج ارزیابی شده توسط بانک جهانی، به سازمان جهانی بهداشت اعلام شد و در پی آن برای خرید تجهیزات، مناقصه بین المللی برگزار شد.

خرید دستگاه‌های ام آر آی و سی تی اسکن با وام بانک جهانی

به گفته وی، از محل وام ۹۰ میلیون دلاری بانک جهانی به وزارت بهداشت، ۴۲ دستگاه ام آر آی، ۱۳ دستگاه سی تی اسکن ۱۲۸ اسلای و ۲ دستگاه سی تی اسکن ۲۵۶ اسلای خریداری شد.

اسدی افزود: این خریدها انجام شده و پیش بینی می‌کنیم از نیمه دوم اسفند ۱۴۰۱ به تدریج وارد کشور شود.

وی تاکید کرد: بخش دوم وام ۹۰ میلیون دلاری، مربوط به تقویت شبکه‌های آزمایشگاهی کشور است و بر همین اساس، شبکه جامع آزمایشگاهی تشکیل شد. بر همین اساس، بالغ بر ۱۲۰۰ قلم ملزومات آزمایشگاهی مورد نیاز به شکل مناقصه خریداری شده و از فروردین ۱۴۰۲، حمل آنها به کشور انجام خواهد شد.

پیشنهاد دریافت وام سوم به مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار

اسدی در ادامه به پیشنهاد وزارت بهداشت برای دریافت وام سوم از بانک جهانی اشاره کرد و گفت: ما پیگیر وام سوم هستیم که موافقت ضمنی هم از سوی بانک جهانی صورت گرفته که به امیدواریم در ادامه مذاکرات، به نتیجه برسد.

معاون مرکز هماهنگی اقتصادی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه وام سوم را برای تکمیل شبکه آزمایشگاهی کشور نیاز داریم، افزود: پیشنهاد ما به بانک جهانی، ۲۰۰ میلیون دلار است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان خرید تجهیزات از داخل کشور با وام بانک جهانی وجود نداشت، گفت: این اقدام به ضرر کشور خواهد بود؛ زیرا ما بر اساس دلار و یورو خرید می‌کنیم که اگر می‌خواستیم تبدیل به ریال کنیم، هزینه‌های ما افزایش می‌یافت. ضمن اینکه بخشی از خریدهای ما، تولید داخل ندارد.

اسدی ادامه داد: خریدهای ما با مجوز شورای اقتصاد انجام می‌شود.

وی با عنوان این مطلب که رویکرد مرکز هماهنگی اقتصادی وزارت بهداشت، تقویت شرکت‌های دانش بنیان در داخل کشور است؛ افزود: در برگزاری مناقصه‌های بین المللی برای خرید تجهیزات، دو شرط وجود دارد. نخست اینکه دستگاه به روز بوده و تولید آنها مربوط به ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ باشد و دارای پلتفرم ۲۰۱۶ به بالا باشند.

مبدا خریدها از کدام کشورها بوده است

اسدی در رابطه با کشورهایی که خرید تجهیزات را انجام داده‌ایم، گفت: تجهیزات سرمایه‌ای را اغلب از اروپا خریداری کرده‌ایم و ملزومات آزمایشگاهی نیز از اروپا و چین بوده است.

معاون مرکز هماهنگی اقتصادی وزارت بهداشت، در ارتباط با چگونگی توزیع تجهیزات و ملزوماتی که از محل وام بانک جهانی خریداری شده است، افزود: توزیع آنها بر اساس نظام سطح بندی و شاخص‌های جمعیتی صورت می‌گیرد. به طوری که، دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، نیازهای خود را اعلام می‌کنند و ما بر اساس شاخص‌ها، توزیع را انجام می‌دهیم.

نحوه بازپرداخت وام‌های بانک جهانی

وی در خصوص زمان بازگشت وام‌ها و سود آنها نیز گفت: اصولاً وام‌های بانک جهانی با نرخ بهره پایین اعطا می‌شود. زمان شروع اقساط وام نیز بعد از یک دوره تنفس یک ساله، آغاز می‌شود و می‌بایست در مدت ۴ تا ۵ سال نسبت به تسویه وام اقدام کرد.

معاون مرکز هماهنگی اقتصادی وزارت بهداشت، در خصوص منابع اعتباری برای بازگشت وام، افزود: تأمین اعتبار این وام‌ها از بودجه دولت صورت می‌گیرد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.