×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
جلوگیری از خروج ۵۰۰ میلیون یورویی ارز با افزایش تولید موز در سواحل مکران

 به گزارش تجارت گردان به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، محمدمهدی برومندی روز شنبه در حاشیه جلسه قرارگاه امنیت غذایی مازندران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، میزان تولید موز کشور را ۱۵۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: طبق برنامه تحولی، وزارت جهادکشاورزی با حمایت ویژه دولت در قالب بسته تشویقی، توسعه تولید موز را در سیستان و بلوچستان به صورت جدی دنبال می‌کند.

وی متوسط مصرف سالانه موز کشور را حدود ۵۵۰ هزار تن عنوان کرد و گفت: اگرچه برای رسیدن به مرز خودکفایی تولید داخل این میوه گرمسیری فاصله زیادی داریم، اما از آن جایی که شرایط برای تولید در جنوب فراهم است، با بسته‌های تشویقی ویژه‌ای که وزارت جهاد کشاورزی در نظر گرفته است، توسعه جهشی در تولید این محصول را خواهیم داشت.

این مسوول تصریح کرد: اکنون موز در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، جنوب استان کرمان، فارس و بوشهر در فضای باز، فضاهای کنترل شده و سایبان‌ها تولید می‌شود اما ۹۹.۸ درصد تولید مربوط به استان سیستان و بلوچستان است.

برومندی با بیان این که ایران در تولید تمام میوه‌ها به جز چهار میوه گرمسیری موز، آناناس، انبه و نارگیل خودکفا است، اظهار کرد: با برنامه‌ای که در دولت سیزدهم پایه‌ریزی شده است امید است بتوانیم در تولید موز و برخی میوه‌ها مشکل این حوزه را حل کنیم.

توسعه گلخانه ماموریت مهم برای مقابله با خشکسالی

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که توسعه گلخانه‌های کشور بالغ بر سه هزار و ۵۷۶ هکتار از مهمترین برنامه‌های وزارتخانه است، گفت: اصلاح و بازسازی گلخانه‌های کشور در سطح یکهزار و ۲۳۳ هکتار نیز از طرح‌های ملی دولت سیزدهم است.

برومندی با بیان این که طرح توسعه باغ‌های دیم در اراضی شیبدار در سطح ۱۹هزار و ۴۴۹ هکتار و اصلاح و نوسازی باغ‌های کشور در سطح ۲۳۰ هزار هکتار از برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی است، ادامه داد: اصلاح و توسعه باغ‌های زیتون به میزان ۱۶هزار و ۱۰۰ هکتار نیز در دستور کار است.

به گفته وی، ۳۷ درصد اشتغال کشاورزی کشور در بخش باغبانی است که با بازنگری و تدوین دستورالعمل‌ها و منطبق با زیرساخت‌های موجود و حداقل سرمایه‌گذاری، بهبود ۵۰ درصدی وضعیت موجود دور از دسترس نیست.

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی یکی دیگر از برنامه‌های تحولی وزارت جهاد کشاورزی همسو با تغییرات اقلیمی و الگوی کشت، توسعه سبزی و صیفی به محیط‌های گلخانه‌ای است، گفت: در حال حاضر برای تولید سبزی و صیفی در کشور سالانه ۲۵ میلیارد مترمکعب آب مصرف می‌شود، که با انتقال این کشت به محیط گلخانه‌ای مصرف آب حدود پنج میلیارد مترمکعب کاهش خواهد یافت.

برومندی اظهار کرد: طرحی در قالب برنامه توسعه هفتم تقدیم دولت شده که در آن ۱۵۰ هزار هکتار توسعه گلخانه، محیط‌های کنترل شده و سایه‌بان دیده شده است که باید با این برنامه به یک تولید و توسعه خوب دست پیدا کنیم.

واگذاری تنظیم بازار میوه شب عید به بخش خصوصی

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که امسال برای نخستین بار دولت در مقوله تامین میوه شب عید به ویژه سیب و پرتقال بدون هیچ گونه بار مالی با همکاری بخش خصوصی فقط به دنبال توزیع میوه به قیمت مناسب برای مصرف‌کننده و حمایت از تولیدکننده است، گفت: اتحادیه مرکزی تعاون روستایی، اتحادیه باغداران و اتحادیه بنکداران سه مجموعه خصوصی قدرتمندند که توان ایفای نقش در سطح کشور و ملی را دارند.

وی ادامه داد: امسال با حمایت دولت از باغداران مازندران در تولید مرکبات و باغداران آذربایجان غربی در تولید سیب میوه شب عید کشور به موقع تامین و در حال توزیع است.

معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: در شرایط جنگ اقتصادی اقدام به تولید و تامین امنیت غذایی می‌کنیم و جهاد کشاورزی سفره‌دار مردم است و باید مراقب سفره مردم باشیم.

طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ‌های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

طبق اعلام رسمی جهاد کشاورزی مازندران امسال حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن انواع مرکبات در استان تولید شد. به طور متوسط در یک هکتار باغ مرکبات ۳۰ تا ۴۰ تن محصول برداشت می‌شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.