×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳

سید عباس صالحی شامگاه چهارشنبه در شورای فرهنگ عمومی استان فارس در نخستین روز سفر به این استان‌، نامگذاری ۱۰ سال اخیر با عناوین اقتصادی از سوی مقام معظم رهبری را یادآور شد و گفت:‌ این نامگذاری‌ها معنای بسیاری دارد و این گونه نیست که از لحاظ فقر موضوع باشد؛‌ در نگاه دینی ما اگرچه حوزه اقتصاد هدف نیست اما نقطه حرکت است.
وی ادامه داد:‌ اگر حوزه اقتصاد در کشور بخواهد تغییرات قابل توجهی را داشته باشد باید به فرهنگ متصل شود، بدون تغییرات بنیادی در حوزه فرهنگی،‌جهش اقتصادی غیرممکن است که باید این موضوع مورد توجه اقتصاددانان باشد و اهالی فرهنگ نیز به آن کم‌توجه نباشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که ” به مناسبات حوزه فرهنگ و اقتصاد توجه کافی نداریم که ضعفی دوجانبه است”، اهتمام دستگاه‌ها و سازمان‌های متولی در حوزه فرهنگ به این موضوع را خواستار شد.

شورای فرهنگ عمومی جای دعوای سلایق نیست
صالحی در ادامه با اشاره به پیشینه شکل گیری شورای فرهنگ عمومی در سطح کشور، استان و شهرستان‌ها گفت:‌این شورا فرصتی قرارگاهی و شبکه‌ای مویرگی برای حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی کشور تلقی‌ می‌شود.
وی ماموریت این شوراها را  برنامه‌ریزی، هدایت، پایش و رصد فرهنگ در سطوح ملی،‌استانی و منطقه ای و ایجاد هماهنگی دستگاه‌ها در این حوزه دانست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برگزاری جلسه‌های ستاد راهبری انقلاب فرهنگی به ریاست معاون اول رئیس جمهوری گفت:‌ با تصمیم این ستاد،  ماموریت مهندسی فرهنگی در استان‌ها نیز به شورای فرهنگ عمومی محول می‌شود که هم‌اینک مقدمات آن در حال فراهم‌ شدن است.
وی ادامه داد:‌ اینکه از شورای فرهنگ عمومی به عنوان یک فرصت و شبکه‌ای که از مرکز کشور تا شهرستان‌ها بتوان از آن استفاده حداکثری کرد نکته اساسی است.
صالحی در ادامه با تاکید بر این که شورای فرهنگ عمومی جای دعواهای از جنس اختلاف سلایق نیست،‌ به برگزاری جلسات این شورا یک بار در هر ماه اشاره کرد و گفت:‌ امکان ندارد در جلسات ماهانه، بتوان اختلاف سلایق را به نتیجه رساند؛ اختلاف سلایق را می‌توان کمتر کرد و گفتو گو کرد اما شورای فرهنگ عمومی ماموریت دارد در مشترکات هم افزایی کند و این راهبردی است که ما دنبال می‌کنیم و مشترکات ما می تواند محور قرار گیرد، سرمایه‌هایمان را انباشته کنیم و به درد مردم بپردازیم واز آن ارزش افزوده متصاعد ایجاد کنیم.

لزوم حرکت شورای فرهنگ عمومی در مسیر تدوین نظریه‌ راهبردی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه با استقبال از نظریه نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز گفت:‌آیت الله دژکام افق تازه‌ای در حوزه مسائل فرهنگی گشودند و این که می‌توان در حوزه استانی نظریه‌های راهبردی فرهنگی که ناظر به توسعه استان باشد را در پیش گرفت.
صالحی بهره‌گیری از نظریه‌های فرهنگی را در پیشبرد امور موثر خواند و گفت:‌گاه در موضوعی در یک استان ابهام یا فقر نظریه است و بسیاری از اختلاف دیدگاه‌ها به خاطر این است که نظریه‌ای راهبردی نیامده است که بتواند جهت را مشخص کند.
وی با اشاره به پیشینه تمدنی استان فارس گفت:‌  به واسطه سابقه تاریخی،‌ فارس و ایران مانند دو کلمه مترادف به نظر می آیند و با این سابقه طولانی از هخامنشیان تا امروز ما دچار فقر نظریه راهبردی هستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که در اثر ابهام و فقدان نظریه، از سرناچاری با گذشته مماشات می‌کنیم و گاه دوران قبل از اسلام را انکار می‌کنیم و از کنار آن می ‌گذریم یا نگاه سوم، گاه آیت الله دژکام است که با ارائه نظریه راهبردی کلید حل معما را پیدا کنیم.
وی با اشاره به طرح عنوان نظریه امام جمعه شیراز با موضوع نظریه “مدل کثرت‌گرایانه غیر فروکاهشی” وی گفت:‌ این ایده ای است که می توان با آن همراهی کرد و حتی می‌توان واژه “شبکه‌ای ” را نیز به عنوان این نظریه‌ افزود.
صالحی در تبیین این موضوع گفت:‌ نور اتم، نوری است که خود نور اتم است اما تفسیرهایش می‌تواند از نورهای قبل باشد؛‌ گذشته این نور می‌تواند به تفسیر این نور بیاید و اینجا ما در یک شبکه فرار داریم که به کمک هم می‌آید.
وی ادامه داد:‌ ما این موضوع را نه تنها از سر ناچاری نمی پذیریم بلکه آن را در مقام تفسیر نور اتم نیز به خدمت می‌گیریم و  این موضوع، نتیجه راهبردی برای حرکت‌های بعدی دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: یکی از کارهای شورای فرهنگ عمومی باید حرکت به سمت نظریه‌های راهبردی باشد و این موضوع در سخنان امام جمعه شیراز بود که این نظریه‌ها برای توسعه به کمک استان بیاید و این مساله از فعالیت‌های ریشه‌ای و اساسی است که باید در دستور کار شورای فرهنگ عمومی باشد.
موضوع گذر مسائل مرتبط با نامگذاری روزی به نام کوروش از حوزه امنیت به حوزه فرهنگ یکی از ابعاد نظریه نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز بود که روز چهارشنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان مطرح شد.

سهم فرهنگ در رفع آسیب‌های اجتماعی
وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی در ادامه توجه شورای فرهنگ عمومی  را به چاره‌اندیشی درباره مسائل آسیب‌های اجتماعی را خواستار شد و گفت:‌ هنوز بسیاری از آمارها در ایران نسبت به سایر کشورها خیلی خوب است اما این شورا باید در مسائلی که ریشه فرهنگی دارند ورود کند.
وی با اشاره به شکل گیری شورای اجتماعی کشور و تاکید رهبر معظم انقلاب به اقدام فعالانه دستگاه‌ها در مسیر کاهش آسیب‌های اجتماعی گفت:‌ نتایج بررسی‌ها درباره نگاه جامعه به ازدواج، نشان‌ می‌دهد که مخالفان ازدواج به عنوان تعهدی دائمی  کمتر از ۱۰ درصد جامعه هستند و سایر شاخص‌ها نیز در حوزه ازدواج، خوب است.
صالحی در عین حال ماموریت شورای فرهنگ عمومی در اعتلای اخلاق عمومی به ویژه در جامعه صاحب تاریخ و متصل به کلام وحی و انقلاب اسلامی گفت:‌ عبور مرزهای خشونت از کلامی به فیزیکی می‌تواند هشدار دهنده باشد و از این رو، انتظار است شورای فرهنگ عمومی در قبال این موضوع‌ها فعالانه ورود کند.
وی ادامه داد:‌ بودجه شورای فرهنگ عمومی، قدرت جمعی آن است و در این زمینه به استان فارس خیلی امیدواریم، چون بخش زیادی از اتفاقات خوب از این دیار برخاسته و امیدواریم این استان همچون گذشته برای ایران و جهان تشیع خیرات و برکات به همراه داشته باشد.

فزونی قدرت ایران با وجود تشدید خصومت ورزی ها
این عضو کابینه در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح جایگاه ایران در عرصه بین الملل پرداخت و گفت که با وجود تشدید خصومت دشمنان ملت و انقلاب اسلامی، قدرت ایران در جهان به اذعان غرب فزونی یافته است.
صالحی با اشاره به سیر تحولات بین‌الملل و خروج آمریکا از برجام گفت:‌ بنا بر اقرار دوست و دشمن، امروز ایران قوی‌تر و دشمن ضعیف‌تر از گذشته است.
وی گفت:‌ با وجود فشار حداکثری دشمنان در قالب‌های بسیار پیچیده و متنوع و اقدام‌های بچه‌گانه و کینه‌توزانه همچون مانع‌تراشی برای سفر هیات دیپلماتیک ایران به مقر سازمان ملل متحد در آمریکا گفت:‌  با وجود این فشارها، سران دولت‌هایی که در نیویورک با رئیس‌جمهوری دیدار داشتند تایید کردند که ایران قوی‌تر شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به موفقیت‌های هم‌پیمانان کشورمان و ضعف رقبای منطقه‌ای ایران گفت:‌ اقتدار و مواضع فعالانه ایران در عرصه بین‌الملل به ناکامی تلاش‌های خصمانه برای محدود کردن کشورمان منجر شده است.

حضور مقتدرانه ایران در سازمان ملل
صالحی با اشاره به سفر اخیر دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری به نیویورک و سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت:‌  حضور رئیس جمهوری در سازمان ملل بسیار مقتدرانه و قوی بود و می‌توان گفت نمادی از تبلور عزت ایرانی بود.
وی ادامه داد:‌ تلاش‌ برنامه‌ریزی شده‌ای از سوی آمریکا و محور عبری – عربی برای انزوای ایران بود و از همان آغاز سفر رئیس‌جمهوری،  بیانیه سه کشور اروپایی درباره مسئولیت ایران در حادثه آرامکو منتشر شد اما گفت‌وگوهای چندجانبه و دوجانبه روحانی فضا را به ‌گونه‌ای مدیریت کرد که تلاش‌های ضدایرانی ناکام شد.
این عضو کابینه با اشاره به ملاقات‌های دیپلماتیک رئیس‌جمهوری در حاشیه حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت:‌ اینکه بسیاری از ملاقات‌ها در هتل ایران برگزار می‌شد و  رهبران بزرگ کشورهای مختلف جهان صف کشیده بودند و گاهی منتظر ملاقات بودند، سبب شد سناریوی انزوا و تحقیر ایران ناکام شود و کشورمان حضوری مقتدرانه و فعال داشته باشد.
وی با اشاره به دشواری‌های اقتصادی کشور طی یک سال و نیم اخیر متاثر از خصومت دشمنان ملت ایران، این شرایط را به فضای جنگ سنگین اقتصادی تشبیه کرد و گفت: با وجود برخی پیش‌بینی‌های ناگوار درباره وضعیت اقتصادی، عنایات الهی، رهنمودهای رهبری و تلاش‌های صورت گرفته توسط دولت تدبیر و امید منجر به بهبود وضعیت ‌و ارتقای شاخص‌های اقتصادی کشور در مقطع کنونی شده است که کاهش نرخ بیکاری از جمله آنها است.  
وی در ادامه به تحولات حوزه شرکت‌های دانش ‌بنیان کشور اشاره کرد و گفت:‌ در سال ۹۲ ،  یک هزار و ۴۸۴ شرکت دانش‌بنیان در ایران بودن که این رقم در سال ۹۶ به سه هزار و ۳۳۸ شرکت و در سال ۹۷ به چهار هزار و ۴۶ شرکت افزایش یافت و در روند تولید علم نیز همین مسیر در حال طی شدن است.


در پایان این جلسه که با حضور استاندار و مسئولان استان فارس برگزار شد،  تفاهم‌نامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری فارس با هدف حمایت از حوزه فرهنگ و هنر استان مبادله شد. 
در این آیین همچنین احکام ستاد کانون‌های فرهنگی و هنری کانون‌های فرهنگی و هنری شیراز اعطا شد. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارشنبه در آغاز سفری سه روزه با استقبال استاندار فارس وارد شیراز شد. وی در آغاز سفر به گلزار شهدای شیراز رفت و با نثار گل یاد و خاطره شهدا را گرامی داشت.
دیدار با هنرمندان، اصحاب رسانه،‌ پیشکسوتان فرهنگ و هنر و نشست با مدیران استانی دستگاه‌های هم‌خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه های دومین روز سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش‌بینی شده است.
صالحی روز جمعه پس از سفر به شهرستان مرودشت در آیین گرامیداشت ۲۰ مهرماه یادروز حافظ شرکت‌ می‌کند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.